Top Parcuri din Romania de Vizitat Neaparat

Calatoriile ofera intotdeauna oportunitati de descoperire a frumusetiilor si evenimentelor unice. Romania dispune de un numar mare de locuri speciale pe care sa le explorati. Parcurile Prezentate mai jos sunt principalele rezervatii naturale si parcuri care merita vizitate.

Aceste locatii merg de la vestul Romaniei la est, permitand tuturor turistilor sa petreaca cateva zile in natura si sa se bucure de frumusetile pe care le ofera diversele parcuri romanesti. Urmati-ne in acest tur al celor mai bune parcuri si descoperiti frumusetile uimitoare ale Romaniei.

  1. Parcul National Retezat

Parcul National Retezat, situat in partea de sud a judetului Hunedoara in apropierea localitatii Hateg, este considerata prima rezervatie naturala din Romania si una dintre cele mai frumoase si mai bine conservate parcuri din Romania.

Cu o suprafata de aproximativ 300 de km patrati, Parcul National Retezat ofera o fauna diversificata si o multitudine de trasee prin care iti poti explora peisajul plin de steaune si cascade pitoresti.

Iti poti planifica o escapada in Parcul National Retezat in orice anotimp. In primavara te vei bucura de privelistea colorata a florilor, iar in vara te poti bucura de recifii sale extreme de cunoscute si de zgomotul rasunator al curgerii paraului.

  1. Parcul Natural Defileul Jiului

Parcul Natural Defileul Jiului se afla situat intre Gorj si Valcea, fiind astfel cunoscut ca portii naturale intre aceste doua regiuni.

Parcul se extinde pe aproximativ 10 hectare si are obiective turistice exotice ca defileul Jiului si grupurile stancoase din cele doua moduri, care fac o priveliste spectaculoasa. Acest parc este foarte apreciat de catre turisti datorita ravinelor si reliefului plin de greutati si depresiuni care fac resedinta mai multor creaturi rare si vietatoare in acest parc.

Un alt avantaj al acestui parc este padurea tropicala existenta in loc, care aduce cu sine si multe specii rare avifaunice precum si locate, printre care si lupul Carpatin, ceea ce fac aceasta zona unica in Europa.

  1. Parcul National Domogled – Valea Cernei

Parcul National Domogled – Valea Cernei se afla situat in partea de sud-vest a Romaniei in judetele Mehedinti si Caras-Severin. Parcul acoperea o suprafata aproximativa de 12.295 hectare, fiind astfel una dintre cele mai mari parcuri din Romania.

Acestrea fiind de asemenea cel mai mare parc din tinutul muntos si una dintre cele mai frumoase zone de pe masti ca anparemicfata sa. parc acopera trasee montane si alte floristica subalpine, precum si peisaje intregi cu brazi si izvoare, lacuri si cascade. Multe specii rare de plante si animale sunt gasite in aria acestui parc, printre care si capriorul, lupul, capriorul muntos, pasarile de curte, gaste si altitori.

Parcul National Domogled – Valea Cernei fac parte si din patrimoniul UNESCO si mai multe trasee sunt disponibile pentru a admira peisajele rapitoare si a explora flora si fauna in cadrul acestui parc.

  1. Parcul National Piatra Craiului

Situat in partea de sud-est a judetului Brasov, Parcul National Piatra Craiului se intinde pe intreaga vale a raului Prahova si incepe la junctia dintre judetele Buzau si Brasov.

Cea mai mare parte a parcului are un teren de hospodarit situat la altitudini cuprinse intre 800 si 2000 de metri, facilitand astfel turistilor o experienta interesanta si o vizita in unul dintre cele mai frumoase parcuri din Romania.

Cu toate ca parcul acopera o suprafata masa de 35.400 hectare si este alcatuit din sapte rezerve naturale, obiectivele principale ale acestei locatii sunt padurile, muntii si campiile. Mai multi papirosi montani pot fi admirati in acest parc, alaturi de pasari rare si de alte creaturi populare ca vulpea, ursul brun si lupul. Exista, de asemenea, mai multe trasee turistice pentru a explora peisajul acestei zone.

  1. Parcul Natural Muntii Macinului

In apropierea orasului Tulcea din Dobrogea, Parcul Natural Muntii Macinului dispune de 7700 de hectare de padure, campie si peisaj montan si reprezinta unul dintre cele mai importante parcuri din Romania.

Parcul Macin nu este doar parte a retelei Natura 2000 si are in componenta sa cea mai mare parte a Muntilor Macinului, ci creaza si conditii excelente pentru recreere si turism. Traseele turistice variaza de la frumusetile priepingurilor de munte, lacurilor si cascadelor, pana la intinderile linistite si tihnite ale campiilor.

In plus, in cadrul Parcului Natural Muntii Macinului exista mai multe lacuri care formeaza unele dintre cele mai frumoase peisaje din zona. Parcului acopera si multi dintre cei mai reprezentativi iepure de camp, vidra de apa si iepure de Camp, pasari migratoare precum rozatoarele si soimiii.

  1. Parcul National Comana

Situate pe cursul superior al raului Ialomita, in apropierea localitatii Comana, judetul Giurgiu, Parcul National Comana ofera o experienta unica turistilor care vor sa exploreze diversele oaze de natura, acoperind o suprafata de 5000 de hectare.

Unul dintre cele mai bune lucruri de vizitat in Parcul National Comana sunt apele limpezi ale Lacului Comana, care se intind pe mai mult de 3381 hectare. In aceasta zona se gaseste si una dintre cele mai mari balti inundate din Romania, fiind un loc ideal pentru vacanta. In lac, exista mai multi pesti si o diversitate de traditionale ca rapitoare, mic, crap, stiuca si biban.

O alta atractie turistica importanta a acestei locatii este Parcul Safari Comana, una dintre cele mai mari gradini zoologice din Romania, ce contine aproximativ 1000 de animale si pasari. In parc, se gasesc mai multe specii precum feline, carnivore, herbivore, pasari si pet