Tocanita de pui este o mancare traditionala delicioasa din bucataria romaneasca, prezenta in orice meniu de Paste sau de sarbatori. Cu siguranta este una dintre retetele de care ne bucuram sau ne amintim cu drag, mai ales ca este atat de simplu de preparat si ieftin!

Cu siguranta fiecare om are o reteta preferata, insa exagereaza cand vine vorba de gust. Exista o multime de retete delicioase disponibile pentru tocanita de pui, care sunt si usor de preparat acasa.

Iata cele mai gustoase cinci retete de tocanita de pui:

1 Tocanita de pui cu usturoi si ardei

Ingrediente:

  • 4-5 bucati piept de pui
  • 1-2 cani cu supa de pui
  • 2-3 cepe, tocate
  • 1-2 catei de usturoi, tocate
  • 1-2 ardei gras, taiat cubulete
  • 2-3 catei de usturoi verde
  • 1-2 linguri de boia
  • 1-2 linguri de oregano
  • Sare, dupa gust

Instructiuni:

  1. Incepeti prin a praji bucatile de pui intr-o tigaie incinsa cu ulei.

  2. Cand sunt gata prajite, scoateti puiul si adaugati ceapa in tigaie.

  3. Adaugati usturoiul, ardeiul gras tocat si boiaua, amestecand bine.

  4. Pentru a adauga aroma si gust, adaugati oregano, sare si piper.

  5. Adaugati supa de pui si lasati amestecul sa fiarba pentru 15 minute.

  6. Adaugati bucatile de pui in tigaie si amestecati bine.

  7. Lasati tocanita sa fiarba la foc mic, timp de aproximativ 30 minute, pana cand carnea este frageda si gatita.

  8. Daca este prea dens, mai puteti sa adaugati un pic de apa.

  9. Serviti tocanita calda, cu usturoi si ardei verzi taiate marunt deasupra.

2 Tocanita de pui cu masline

Ingrediente:

  • 4-5 bucati piept de pui
  • 2-3 cepe, tocate
  • 2 cani cu supa de pui
  • 2-3 catei de usturoi, tocate
  • 1-2 ardei gras
  • 1-2 cani masline negre
  • 2-3 linguri de soltana
  • Sare, dupa gust

Instructiuni:

  1. Incepeti prin a praji bucatile de pui intr-o tigaie incinsa cu ulei.

  2. Dupa ce sunt gata prajite scoateti puiul si adaugati ceapa in tigaie.

  3. Adaugati usturoiul, ardeiul gras si maslinele, amestecand bine.

  4. Dupa ce s-au amestecat toate ingredientele, adaugati soltana si sare dupa gust.

  5. Adaugati supa de pui si lasati amestecul sa fiarba pentru 15 minute.

  6. Adaugati bucatile de pui in tigaie si amestecati bine.

  7. Lasati tocanita sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 30 minute, pana cand carnea este frageda si gatita.

  8. Daca este prea dens, mai puteti sa adaugati un pic de apa.

  9. Serviti tocanita calda, cu masline si ardei gras.

3 Tocanita de pui cu vin

Ingrediente:

  • 4-5 bucati piept de pui
  • 2-3 cepe, tocate
  • 2 cani cu supa de pui
  • 2-3 catei de usturoi, tocate
  • 1-2 ardei gras
  • 1-2 cani vin alb
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri de boia
  • 1-2 linguri oregano
  • Sare, dupa gust

Instructiuni:

  1. Incepeti prin a praji bucatile de pui intr-o tigaie incinsa cu ulei.

  2. Cand sunt gata prajite, scoateti puiul si adaugati ceapa in tigaie.

  3. Adaugati usturoiul, ardeiul gras si uleiul de masline, amestecand bine.

  4. Adaugati boiaua si oregano, sare si piper.

  5. Adaugati supa de pui si vinul alb si lasati amestecul sa fiarba, inca 15 minute.

  6. Adaugati bucatile de pui si amestecati bine.

  7. Lasati tocanita sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 30 minute, pana cand carnea este frageda si gatita.

  8. Daca este prea dens, mai puteti sa adaugati un pic de apa.

  9. Serviti calda adaugand ardei gras sau ceapa verde.

4 Tocanita de pui cu smantana

Ingrediente:

  • 4-5 bucati piept de pui
  • 2-3 cepe, tocate
  • 2 cani cu supa de pui
  • 2-3 catei de usturoi, tocate
  • 1-2 ardei gras
  • 1-2 cani smantana
  • 2-3 linguri de mustar
  • 1-2 linguri oregano
  • Sare, dupa gust

Instructiuni:

  1. Incepeti prin a praji bucatile de pui intr-o tigaie incinsa cu ulei.

  2. Dupa ce sunt gata prajite, scoateti puiul si adaugati ceapa in tigaie.

  3. Adaugati usturoiul, ardeiul gras si mustarul, amestecand bine.

  4. Adaugati oregano, sare si piper si smantana.

  5. Adaugati supa de pui si lasati amestecul sa fiarba pentru 15 minute.

  6. Adaugati bucatile de pui in tigaie si amestecati bine.

  7. Lasati tocanita sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 30 minute, pana cand carnea este frageda si gatita.

  8. Daca este prea dens, mai puteti sa adaugati un pic de apa.

  9. Serviti tocanita calda, cu ardei verde verde si smantana.