Tarta cu fructe: Cum o gatesti rapid si gustos?
Un desert clasic pe care cu totii il iubim si care ne incanta in fiecare zi, tarta cu fructe ne aduce aminte de copilarie si ne umple placut simturile uneori chiar si in cele mai obisnuite momente. 

Desi poate imitat gustul insufletit al produsului clasic de patiserie, o tarta fructata facuta in casa este intotdeauna mai gustoasa, iar procesul de preparare nu trebuie sa fie confuz sau dificil. Iata care sunt principalele etape pentru a obtine o tarta cu fructe gustoasa si usor de preparat!

1. Alegerea fructelor potrivite

Unul dintre cele mai importante elemente ale unei tarti cu fructe gustoase si cremoase este alegerea fructelor potrivite. Cel mai bun lucru pe care il poti face cand vrei sa gatesti o tarta cu fructe este sa alegi fructele in functie de sezon si de prezenta lor in piata. In general, semintele, fructele mari intr-o varietate mare sunt cele mai potrivite pentru pregatirea unei tarti cu fructe.

Iata o lista cu cele mai populare fructe care se potrivesc pentru pregatirea unei tarti cu fructe:

-Cirese
-Zmeura
-Mure
-Afine
-Ananas
-Pepene galben
-Portocale
-Struguri
-Mere
-Piersici
-Prune
-Caise
-Visine

Cu toate acestea, vei avea nevoie de un corp base de crusta pentru a sustine bucatele de fructe si pentru a adauga crusta la baza. Deci, primul pas pentru prepararea unei tarti cu fructe este pregatirea crustei.

2. Pregateste crusta

Crusta este principalul element de baza pentru o tarta cu fructe buna si delicioasa. Pentru a pregati reteta clasica de tarta cu fructe, vei avea nevoie de faina, unt si esenta de vanilie. Incerca sa folosesti faina cu grasimeti, pentru a obtine o crusta frageda si delicioasa. Urmatorul pas va fi sa amesteci trei pana la patru ingrediente in masina de copt, timp de 15 minute.

Iata lista produselor pentru pregatirea unei tarti cu fructe:

-3/4 cana de faina
-1/2 cana unt
-1/4 lingurita sare
-3 linguri zahar
-1/4 lingurita esenta de vanilie
-4-5 linguri apa rece

Cand ai amestecat bine ingredientele, incinge cuptul la 350 de grade Fahrenheit si pregateste o tava in care sa presezi aluatul pentru 10 minute. Dupa ce ai pregatit baza pasta, poate fi timpul sa intri in „zonele” fructelor.

3. Incepe pregatirea fructelor

Cand ai pregatit deja aluatul pentru tarta cu fructe, poate fi timpul sa te ocupi de pregatirea fructelor. Primul pas este sa cureti fructele, apoi sa le taie in bucatile potrivite. Alege zmeura, mere, portocale si alte fructe de dimensiune medie pentru a obtine un aspect uniform inca de la inceput. Cand taiati fructele, adaugati albul de ou pentru a da un luciu si un aspect placut (aceasta nu este foarte necesara, dar usureaza procesul si adauga ceva interes cozii).

Iata si o lista mai detaliata a fructelor si pasilor necesari:

-Cureti fructele
-Tai fructele in bucati potrivite
-Adauga alb de ou
-Adauga un strat subtire de zahar deasupra fructelor
-Utilizeaza suc de portocale, lamaie sau lamaie verde pentru a da un element adidional

4. Asambleaza tarta cu fructe

Inainte de a pune tarta la cuptor, amesteca toate ingredientele si aseaza-le in cratita pe rand. Pune crusta in tava, apoi adauga o lingura de fructe, o lingura de zahar, o lingurita de suc de lamaie si inca o lingura de fructe. Repeta acest pas de a adauga si amesteca ingredientele, pana obtii o tarta mare si pufoasa. Cand ai terminat, arunca bucatelele de fructe ramase inecate intr-un vas mare.

5. Aseaza ultimii ingredienti

Dupa ce ai asamblat tarta cu fructe, ramane doar sa pregatesti un topping pentru tarta ta. In mod traditional, topping-ul unei tarti cu fructe este facut din zahar, zahar praf si( sau) unt. Freaca zaharul deasupra fructelor si adauga putin unt pentru a obtine un aspect cat se poate de placut, dar nu uita sa te asiguri ca totul este bine distribuit in cratita.

6. Coace si serveste tarta

In cautarea unei tarti cu fructe bune si gustoase, ultimul pas va fi sa coaceti tarta pentru aproximativ 30 – 50 de minute. Cand apare crusta aurie, verifica-o cu o scobitoare. Daca scobitoarea se scoate curata, tarta ta este gata. Las-o sa se racoreasca pentru 15 – 20 de minute, apoi serveste-o cu un pic de frisca sau inghetata.

Servirea unei tarti cu fructe gustoase in familie sau in cadrul unui grup mare este, fara indoiala, cu putin efort si ceva creativitate, o experienta minunata. Iata ca, cu putina cunoastere si pregatire, prepararea unei tarti cu fructe nu este doar simple, dar poate fi si lipsita de griji! Succes si pofta buna!