Cluj-Napoca este unul dintre cele mai mari și mai vibrant orașe din România și oferă, fără îndoială, cea mai bună selecție de restaurante din țară. Fie că ești în căutarea unui restaurant cuminte pentru a lua masa în familie sau ești în căutarea unei cine romantice, Cluj-Napoca are ceva pentru toată lumea.

În Cluj-Napoca, ai posibilitatea de a încerca o mare varietate de mâncăruri și vinuri venite dintr-o gamă largă de regiuni și țări, de la bucătăria clasică românească și franceză la bucătăria exotică din Caraibe.

De aceea, dacă ești în căutarea unui restaurant bun în Cluj-Napoca pentru orice ocazie sau orice buget, această listă este perfectă pentru tine. Acest articol va dezbate și recenzia celor mai bune 10 restaurante din Cluj-Napoca, pe care le poți încerca cu încredere.

  1. The 80’s Pub

The 80’s Pub este unul dintre cele mai bine cotate și cunoscute restaurante din Cluj-Napoca. Acesta oferă o varietate largă de mâncăruri reci și calde, preparate cu multă grijă și consumând numai produse proaspete și de calitate.

Și ce fel de mâncăruri aduce The 80’s Pub pe masa ta? De la paste la ciorbe, de la supe la fripturi și multe alte sortimente. Oaspeții zecăi mai pot încerca și câteva vinuri fine și băuturi tari clasice sau rafinate, precum și bere românească sau străină.

  1. La Castel

La Castel este un restaurant special și plin de farmec, situat într-o casă tipică ardeleană veche cu grădină privată. Acest restaurant, deschis în 2001, oferă o selecție de mâncăruri românești clasice, precum și foarte multe opțiuni vegetariane.

Printre preparatele clasice pot fi amintite: guguștiul, sarmalele, miciul, ardeii copți, zacuscă și salată de varză.

De asemenea, restaurantul oferă în plus și preparate cu specific italienesc precum și pizza, paste și multe alte preparate italienești.

  1. Antilele

Antilele este un restaurant elegant și intim, în aer liber, care combină elemente ale bucătăriei și culturii românești tradiționale cu influențe mediteraneene. Acesta se află într-o grădină romantică, înconjurat de chiparoși și pomi fructiferi, educându-ți sufletul și simțurile.

Meniul Antilele include antreuri calde și reci, sau salate și supe, cărni și pește, preparate italienești și multe altele. Oaspeții sunt de asemenea invitați să încerce unele preparate exotice, precum cherry tomato rosemary pizza, colțunași cu vinete, sau pui picant cu mango.

  1. Caru’ cu Bere

Caru’ Cu Bere este una dintre cele mai cunoscute și iubite restaurante din Cluj-Napoca, deschis încă din deceniul al 19-lea și transformat, în prezent, într-unul dintre cele mai renumite restaurante ale orașului.

Caru’ Cu Bere oferă cea mai bună și mai variată ofertă de mâncăruri românești și internaționale. Aici veți găsi întotdeauna ceva nou și surprinzător, fie ca este un preparat clasic sau o cină stilată.

  1. Cheines

Cheines este un restaurant modern și exclusivist în ceea ce privește și gastronomia și decorul.

Menu-ul se schimbă periodic, concentrându-se în jurul produselor și alimentelor locale. Fiecare fiertură prezintă ingrediente delicioase și rare, combinate și pregătite pe post de operații culinare, care să îi delecteze pe cei mai sofisticați oaspeți.

Printre preparatele clasice servite la Cheines, se remarcă friptura de râmă, preparat Italian-Mexican, și terina de curcan. Deasemeni, poți savura și felul de cuptor, care este modelat și servit ca un tort special, cu blat de tort de valoarea sau alune și multe alte prenoarte pentru toate gusturile.

  1. The Public

The Public, situat în centrul vechi al Cluj-Napoca, este un restaurant clasic cu o varietate de produse autentic românești și internaționale, în aer liber. Acesta este locul ideal unde vei întâlni peste 20 de feluri de preparate, cum ar fi șnițelul de caprioara, ardei copți cu brânză și șuncă, salată de ceapă și multe altele.

De asemenea, veți descoperi câteva preparate și băuturi internaționale, precum sosul de scoici Tommy, diverse salate grecești, brânză feta și pepsi românească.

  1. La Emilia

La Emilia este un restaurant romantic, stilat și elegant situat lângă parcul Central.