Quinoa – Cele mai delicioase retete de Craciun
Cu un gust ușor de arahide, Quinoa este unul dintre cele mai versatilă ingrediente pe care le puteți adăuga la mesele de Crăciun. Dacă vă aflați în căutarea unor noi și delicioase rețete de a utiliza această minunată boabă, citiți înainte.
Foarte sănătoasă și versatilă, Quinoa este un element-cheie în multe diete. Fiind o sursă excelentă de proteine complete și o modalitate ideală de a aduce structură și volum al arhitecturii unei salate, de table sau Platou servit – această boabă poate fi foarte bine folosită și în cadrul preparatelor festive.
Iată cele mai delicioarm retete de Quinoa pentru sarbatorile de Craciun:
1. Salată de Quinoa cu pere și caise sărate
Ingrediente:
- 1 cană de Quinoa
- 2 portocale
- 4 pere mijlocii
- 2 linguri cu suc de lămâie
- 6 caise uscate sărate
- 2 linguri de pin sau alune fursecuri
- 2 linguri de ulei de măsline
- Menta uscată pentru decor
Instructiuni:
- Fierbeți Quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Curățați perele, tăiați-le în cubulețe și încorporați-le în Quinoa.
- Eluxați sucul de la portocale și măcinati caisele și adăugați ambele peste quinoa.
- Amestecați uleiul de măsline cu sucul de lămâie și puneti peste salata.
- Se presara pinul sau alunele deasupra salatei.
- Decorati salata cu frunze de menta uscată.
- Bucurati-va!
2. Salata de Quinoa cu legume gratinate
Ingrediente:
- 2 cani de Quinoa
- 1 morcov
- 1 tulpina de țelină
- 1 ceapă
- 1 lingura de ulei de măsline
- 2 linguri de suc de lămâie
- 2 lingurite de sare de mare
- 1 lingurita de piper
Instructiuni:
- Se pune quinoa la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Spălați și curățați legumele și tăiați-le în cubulețe mici.
- Amestecați uleiul de măsline, sucul de lamaie și sarea și piperul într-un mic bol și amestecați până când se omogenizeaza.
- Presărați legumele tăiate cu acest sos.
- Puneți legumele peste quinoa și adăugați un pic de sare de mare și piper.
- Transferați legumele într-o tavă de copt și presărați desupra un pic de ulei de măsline.
- Introduceți tava în cuptor și coaceți la 200 grade pentru 25-30 de minute până când legumele se rumenesc și devin crocante.
- Serviți cald sau rece și savurați cu plăcere!
3. Salata de Quinoa cu maioneza esteatica
Ingrediente:
- 1 cană de Quinoa
- 2 ouă
- 1 lingura de maioneza
- 2 linguri cu suc de lamaie
- 1/4 cana de ulei
- 1 lingură de miere
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 2 fire de țelină
- 1 lingură de fulgi de ardei chilli
- sare si piper
Instructiuni:
- Fierbeti quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Curățați legumele, tăiați-le în cubulețe și amestecați-le cu quinoa.
- Se amesteca ouale intregi, maioneza, uleiul, sucul de lamaie si mierea intr-un blender.
- Amestecați această maioneza în Quinoa și legume.
- Adăugați un pic de sare și piper pentru a se potrivi gustului și presărați fulgii de ardei chilli.
- Salata va fi acum gata pentru a fi servită.
4. Chec de Quinoa cu cacao si muesli
Ingrediente:
- 2 cani de quinoa
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri de muesli
- 2 linguri de unt de arahide
- 2 linguri de ulei de nuca de cocos
- 2 linguri de miere de albine
Instructiuni:
- Se pune quinoa la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Preincalziti cuptorul la 375 grade Fahrenheit.
- Mixati quinoa fierbinte, cacao, muesli, untul de arahide, uleiul de nuca de cocos și mierea de albine într-un blender până când se omogenizeaza.
- Turnati amestecul într-o formă de briose și nivelati partea superioară.
- Introduceți checul în cuptor și coaceți-l pentru 15-20 de minute.
- Verificați dacă checul este gata prin introducerea unei scobitori în centru – dacă scobitoarea iese uscata, checul este gata.
- Lasati checul sa se raceasca pentru 5-10 minute dupa coacere si serviti cat este cald.
5. Rulouri de Quinoa cu parmezan si rosii
Ingrediente:
- 2 cani de Quinoa
- 2 linguri de busuioc
- 1 lingura de patrunjel tocat
- 2 linguri de parmezan ras
- 2 linguri de ulei
- 1 lingura de otet balsamic
- 10 frunze de varza tocata
- 8 rosii cherry