Spanacul cu smantana poate fi una dintre cele mai delicioase si potrivite retete pentru o masa sanatoasa si gustoasa, iar ce este mai bine decat sa iti pui usor in practica ideile pentru o astfel de reteta? Reteta spanacului cu smantana este simpla si usor de pregatit pentru orice persoana iar aceasta reteta poate fi pregatita indiferent ca iti servesti invitatii, sau vrei sa prepari ceva sanatos pentru tine insuti.
Iata ce ai nevoie pentru a prepara spanacul cu smantana:
-
400 de grame de spanac proaspat sau congelat;
-
4-5 catei de usturoi;
-
3 linguri de smantana grasa;
-
1-2 linguri de unt;
-
3 lingurite de ulei de masline;
-
1-2 lingurite de rozmarin;
-
sare si piper dupa gust.
Instructiuni pas cu pas pentru gatirea delicioasei retete de spanac cu smantana:
-
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
-
Spala spanacul si taie marunt cateii de usturoi.
-
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si caleste cateii de usturoi.
-
Adauga spanacul la ceapa si usturoiul calit in tigaie si sareaza-l dupa gust.
-
Da focul mic si amesteca ingredientele.
-
Acopera tigaia cu un capac si lasa spanacul sa se gateasca timp de 15 minute.
-
Unge un vas de metal cu unt si raspandeste spanacul pregatit in el.
-
Pune smantana si rozmarinul peste spanac si amesteca.
-
Introdu vasul in preincalzitul cuptor si lasa spanacul sa se gateasca inca 10-15 minute.
-
Inainte sa servesti spanacul, presara cateva fire de patrunjel tocat.
Servirea spanacului cu smantana
Spanacul cu smantana este delicios si poate fi servit atat cald, cat si rece, in functie de gust. Merge foarte bine cu orezul sau hrisca fiarta, potrivindu-se perfect si cu peste sau o bucata de pui la gratar.
Beneficii ale spanacului si ale ingredientelor folosite pentru pregatirea retetei
Spanacul este un aliment-medicament si contine multe substante nutritive, cum ar fi vitaminele K si C, calciul, magneziul, fierul, beta-carotenul si luteina, plus alte elemente nutritive.
Usturoiul este plin de substante antioxidante si are proprietati antimicrobiene.
Smantana este bogata in grasimi, iar untul adauga grasime si gust in timp ce uleiul esential adauga un plus vitaminelor si proteinei.
Rozmarinul este, de asemenea, plin de antioxidanti si poate ajuta la reducerea riscului aparitiei bolilor cardiovasculare.
Reteta de spanac cu smantana este gustoasa si nutritiva, asadar puteti sa va bucurati in voie de aceasta mancare delicioasa, preparata cu ingrediente simple, nutritive si pline de vitamine si minerale, de fiecare data cand o pregatiti.