Plantarea trandafirilor primavara este una dintre cele mai importante lucrari de gradinarit si este esentiala daca doriti sa obtineti un plus de frumusete si sanctitate in gradina dvs. Acest lucru este posibil prin selectia potrivita a soiurilor, a perioadelor de plantare si a metodelor folosite. Iata tot ce trebuie sa stiti despre plantarea trandafirilor la inceputul primaverii.

1 Ce sunt trandafirii și de ce ar trebui sa ii plantam primavara?

Trandafirii sunt o planta simbolica din familia Rosaceae avand o valoare sentimentala si emblematcă prin culoarea sa. Acestea au un parfum ușor și sunt destul de usor de ingrijit. Au nevoie de soare și apa rara si, in timp, trandafirii se extind si produc flori frumoase. Acestea au nevoie de sol inmcat pentru a se dezvolta si ne putem bucura de aceasta minunata trufa de flori minunate.

De asemenea, trandafirii ofera beneficii si gustul unei flori pot fi folosite pentru a face infuzii medicinale, cosmetice sau alte produse de ingrijirea pielii. In plus, aceste flori sunt folosite si pentru decoratiuni interioare si exterioare.

Primavara este momentul optim pentru a planta trandafirii si a beneficia la maxim de toate avantajele lor. Temperaturile cresc si vin suficient de multe ploi pentru a le furniza trandafirilor nevoia lor de apa. Acest lucru le permite sa se desfoare si sa isi exprime frumusețea, ceea ce nu ar fi posibil in anotimpul rece. De asemenea, cu aglomeratia mult mai mica a produselor de ingrijire a gradinii din aceasta perioada, gasiti cu usurinta acele produse si instrumente necesare plantarii trandafirilor.

2 Știi ce trebuie sa știi inainte sa plantezi trandafirii?

Inainte de plantarea trandafirilor, ar trebui sa știți urmatoarele lucruri:

a. Tipurile de trandafiri sunt extrem de variate, la fel si caracteristicile lor. Exista trandafiri de gradina, trandafiri antici si moderni, cu tepi porumbei sau crini, cu tepi rezistenti la boli si temperaturi extreme, precum si trandafiri cu flori colorate, singure sau duble. Diferentele dintre acestea variaza de la un soi la altul.

b. Solul este foarte important. Inainte de a incepe procesul de plantare a trandafirilor, trebuie sa va asigurati ca aveti un sol adecvat ce poate furniza toata hrana si umiditatea pe care o necesita aceste plante. Cum solul inmcat este ideal pentru trandafiri, este important sa se faca adaugirile necesare. In plus, trebuie sa fie si bine drenat, deoarece apa calda poate afecta rădăcinile.

c. Planteaza trandafirii in luna mai. Acesta este momentul ideal pentru a incepe plantarea trandafirilor. Aceste plante au nevoie de caldura, de lumina si de umiditate pentru a creste si pentru a se acomoda in mediul lor. De obicei, lunile mai sunt cele mai potrivite pentru a obtine aceste conditii.

3 Practica de plantare a trandafirilor

Atunci cand sunteti pregatit sa plantati trandafirii, exista o serie de pasi pe care trebuie sa ii urmati pentru ca lucrurile sa decurga cat mai bine.

  1. Pre-ingrijirea. Este important sa se efectueze analize de sol inainte de a incepe procesul de plantare a trandafirilor. Acest lucru furnizează informatii esentiale despre solul existent, cum ar fi: continutul de nutrienti, temperatura solului si altele.

  2. Plantatul. Se incepe prin a sapa transee in forma de cerc. Aceste transe trebuie sa adune seaca și nisipul astfel ca trebuie sa se utilizeze instrumente adecvate. Completarea sapei se face cu compost sau resturi de culturi.

  3. Udarea și fertilizarea. Acest relativ simplu proces se realizează prin udarea cu abundență a solului si folosirea unui fertilizator ce ajuta la cresterea florilor. Fertilizatorul contine otrava in organismele de animale sau chiar in vecinatate, asa ca este bine sa se aplice cu precautie.

  4. Taierea. Taierea reprezinta un pas esential in cresterea trandafirilor și consta in incalzirea și indepartarea ramurilor uscate, pentru a stimula cresterea celor noi. De asemenea, poate stimula dezvoltarea ramurilor laterale pentru a forma arbori cu mai multe niveluri.

  5. Inlocuirea vechilor flori și tija. Tija este broasca universala in trandafiri, prin care se trimit semnale pastrand tija curata, pentru a se asigura o atmosfera sanatoasa si flori frumoase. Este important sa inlocuiți tija deoarece aceasta are tendinta de a se slabi.

4 Tratamentele si ingrijirea corecta

Cu o plantare corecta si o ingrijire adecvata, trandafirii nostrii vor prospera si schimba gradina noastra.

A. Periuța de insecte și tratamentele prin udare. Utilizati un pistol de presiune si un atomizator pentru a ține departe afidele și alte insecte daunatoare. Apa va distruge ținuta larvelor, intrand in contact cu acestea. De asemenea, apa permit reducerea nevoii de a folosi produse chimice si permite si folosirea unor solutii mai ecologice si mai sanatoase pentru gradina si trandafirii dvs. Unece saptamani, spray-ul de insecte poate fi folosit pentru a asigura trandafirii de orice insecte infernale.

B. Fertilizarea. Fertilizarea trandafirilor incepe in primavara si se intinde pana toamna. Acest lucru ajuta la alimentarea plantelor cu nutrienti si poate contribui la cresterea rata facerii florilor. Pana la urma toamnei, utilizati totusi un fertilizator de rutină pentru a pregati trandafirii pentru urmatorul sezon de crestere.

C. Aflarea și preven