Petrica Matu Stoian: Toti ne cunoastem numele, dar cine este adevaratul Petrica Matu Stoian? Petrica Matu Stoian este o mare artista romana, cunoscuta si considerata una dintre cele mai importante voce de muzica traditionala a tarii noastre. Ea este sotia si alaturi de sotul sau, Ioan Stoian, au revolutionat lumea muzicii romanesti.

Sotie

Petrica Matu Stoian s-a casatorit cu Ioan Stoian in anul 1972. Cei doi au format un cuplu excepțional, împărtășind dragostea față de muzică și artă. De-a lungul anilor, cei doi au devenit unul dintre cei mai cunoscuți și mai iubiți interpreti ai muzicii clasice romanesti.

Cariera

Cariera lor a început în anii ’70 și s-a răspândit în toata țara. Au înregistrat albume profesionale și au avut propriile emisiuni și înregistrări la radio. Au devenit cunoscuți pentru interpretările lor unice și studiile lor în profunzime asupra muzicii românești traditionale.

În plus, au colaborat cu mulți maeștri ai muzicii romanesti, atât pentru inregistrari, cât și pentru concerte. Actiunile lor au contribuit la conservarea si promovarea adevaratei muzici traditionale a Romaniei si au devenit fara indoiala un simbol al acesteia.

Avere

Avand o cariera de succes, Petrica Matu Stoian și Ioan Stoian au strans o avere considerabila in anii lor. Aceasta a fost alocata pentru a susține muzicienii tineri și familia lor, inclusiv șapte copii pe care Ioan si Petrica ii au avut impreuna.

Familie

Din căsătoria lor, au avut șapte copii. Șapte copii alaturi de cei doi, in vazul lumii au facut ca aceasta sa devina una dintre cele mai cunoscute si iubite familii din Romania. Petrica și Ioan s-au asigurat că toți șapte copii lor au primit un nivel ridicat de educație și si-au luat cîteva cuvinte din partea fanilor: „ Monstrul asta compozitor e mare și drag, ști să controleze o familie mare și dragă “

Influența lor în istoria muzicii romanesti

Petrica și Ioan au prefigurat cea mai românească muzică traditională posibilă și au lăsat o mostenire ce va ramane pentru veacuri. Colaborarea lor a dus la o armonizare si diversitate a muzicii, care a dus la o mai mare acceptare a culturii de catre public.

Valorificand potentialul muzicii sale si insemnand o prezenta majora in istoria culturala, Petrica si Ioan au reusit sa aduca un astfel de extraordinar si rapid progres. Acestia au reusit sa pastreze traditiile artistice ale Romaniei si sa faca muzica lor sa fie cunoscuta la nivel international.

Publicul a fost atras de mesajul muzicilor lor si significanta lor s-a extins catre mai multe generatii de romani, de pretutindeni in lume.

Legat de Morte

Tragedia s-a intamplat pe 22 septembrie 2016, in urma cu cinci ani, cand Petrica Matu Stoian avea doar 67 de ani. A decedat din cauza complicatiilor asociate unei infectii pulmonare severe.

Durerea s-a simtit la nivel national, iar rezultatele sale remarcabile din muzica traditionala au ramas nemuritoare, o realitate admirata și recunoscuta la nivel international. Concertelor lor și artistilor le-au fost dedicate în întreaga țară.

Petrica Matu Stoian și soțul ei Ioan Stoian au lasat o mostenire cu adevarat de neuitat pentru muzica traditionala romaneasca. Muzica lor a declansat sentimente si sentimente profunde la nivel național si international. Desi ei nu mai sunt printre noi, muzica lor, munca lor și legendara lor poveste de dragoste vor ramane in sufletele noastre si vor deveni aceleasi catre generatii.