Paste, in special pasta cu sos de rosii, a devenit unul dintre cele mai populare feluri de mancare din intreaga lume. Este simplu de preparat, sanatos si versatil. Din fericire, exista o multime de moduri diferite de a gati o reteta cu sos de rosii pentru paste si, cu siguranta, gustul final va varia in functie de ingredientele pe care le folositi. Din acest motiv, echipa noastra de bucatari experimentati a elaborat o delectabila reteta de paste cu sos de rosii pentru a va oferi cea mai gustoasa experienta.

Atunci cand vine vorba de paste, retetele cu sos de rosii sunt intotdeauna preferatele noastre. Exista ceva special in ceea ce priveste cum se topesc sosul de rosii si ceapa in bucataria ta si cum se preling peste niste paste de culoare alba. Cina ta va avea cu siguranta un impact asupra tuturor apropiatilor tai datorita unui astfel de delicios preparat.

Avantajele pastei cu sos de rosii
Pasta cu sos de rosii sunt usor si rapid de preparat. Acesta poate fi gata in 30 de minute si poate fi modificata in functie de preferintele tale. De exemplu, poti schimba culorile sau marimile, este foarte adaptabil. De asemenea, este, de obicei, ieftin și se poate face cu un numar mic de ingrediente comparativ cu alte preparate mai complicate.

Mai mult decat atat, se poate servi la o cina sau pranz impreuna cu salata și asortați, asigurandu-vă că este alimentat corespunzător. Acesta este si foarte sanatos, deoarece pastele sunt pline cu carbohidrati si sosul de rosii este bogat in vitamina C si antioxidanti.

Ce aveti nevoie pentru rețeta noastra de paste cu sos de rosii
Ingredientele de baza pentru aceasta reteta de paste cu sos de rosii vor fi foarte usor de gasit in orice magazin.

 400 g paste
 2 cepe medii, Ulei de masline, 2 cani de sos de rosii, 2 catei de usturoi, Oregano uscat, 2 linguri de zahar
 Puțină sare
 2 linguri de busuioc uscat

  1. Puneti doua litri de apa la fiert.Daca alegi sa folosesti sare in preparatia ta, adauga cateva lingurite in apa clocotita.

  2. Freaca usor ambele cepe cu ulei de masline. Toaca ceapa in cuburi mici.

  3. Adauga in cratita cu ulei de masline ceapa tocata, busuiocul uscat, oregano uscat si usturoiul curatat si taiat felii. Fierbe aceasta amestec 3-4 minute la foc mic.

  4. Adauga apoi in cratita sosul de tomate si cateva lingurite de zahar si amesteca totul pana ce ceapa imbraca sosul.

  5. Lasa sosul sa fiarba la foc mic pentru 15 minute sau pana ce incepe saa iboboceasca.

  6. Intre timp, gateste pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge apoi si arunca-le intr-o tigaie sau o cratita.

  7. Adauga peste paste sosul de rosii pregatit si amesteca toata reteta.

  8. Potriveste sare, piper si oregano dupa gust.

  9. Serveste feliile de paine uscata alaturi de pasta ta.

  10. Bucura-te de cea mai gustoasa reteta de paste cu sos de rosii!

Pofta buna!

Sfaturi pentru a prepara pastele cu sos de tomate perfect
Atunci cand pregatesti pasta cu sos de rosii ai grija sa urmezi acesti pasi:

  1. Foloseste sos de rosii de calitate superioara.

    Acesta va face diferenta intre un preparat mediocre si unul delicios si memorabil. Este indicat sa folosesti un sos de rosii pe care l-ai facut tu insuti sau, daca nu ai timp, poti folosi o varianta pre-preparata de buna calitate.

  2. Ajusteaza cantitatea de sare in functie de gustul tau.

  3. Lasa sosului timp suficient sa fiarba. Nu poti folosi un sos crud si nici unul prea fierbinte.

  4. Utilizati paste integrale pentru o experienta de gust si nutritiva mai buna.

  5. Investeste putina creativitate: adauga legume si arome.

In plus fata de ceapa si usturoi, adauga si ciuperci si ardei grasi, care pot fi calite in prealabil. Arome precum coniac, vin rosu, otet si sos pesto se potrivesc foarte bine cu paste si pot fi adaugate in functie de preferintele tale gustative.

Preparatele cu paste si sos de rosii ofera cele mai savuroase experiente culinare. Reteta noastra de mai sus aduce o explozie de arome si gust savuros la masa ta. Cu toate ca lista noastra de ingrediente este foarte scurta, aroma este extraordinara, gustul este excelent si invita la pentru un sfarsit de saptamana relaxant, in familie. Spor la gatit!