Pastele cu piept de pui sunt un meniu traditional, preferat de multi si cat se poate de simplu de preparat. Acest fel de mancare e uneori destul de suficient pentru a iti hrani familia sau oaspetii, putand fi pregatit rapid fara prea mare efort.
Pentru a gati aceste paste delicioase si hranitoare nu e nevoie decat de cateva ingrediente usor de gasit si cu putina imaginatie, mentinandu-se in acelasi timp obisnuitele reguli de baza privind pregatirea la mare masura.
Iata ce ai nevoie pentru a gati acest fel de mancare preferat de multi:
- 300 grame de piept de pui
- 250 grame de paste (orice fel: curls, spirale, spirale din orez etc)
- Un ardei gras rosu
- 100 grame de bacon
- 50 grame de branza praf
- doi catei de usturoi
- Trei linguri de ulei de masline extravirgin
- Sare
- Piper
- Busuioc uscat
-Jumatatea unui ardei iute
Instructiuni:
-
În primul pas, preincalzeste cuptorul la 180 °C.
-
Pregateste pieptul de pui: spala-l si tai-l cubulete.
-
Taie baconul si ardeiul gras in bucati mici si amestec-le cu usturoiul curatat si tocat marunt.
-
Adauga aceste ingrediente la pieptul de pui si amesteca bine.
-
Pune apoi toate ingredientele pregatite intr-o tava cu un strat de ulei extra virgin.
-
Coace-le la cuptor pentru 20 de minute.
-
Intre timp, incepe si prepararea pastelor: puneti-le intr-o cratita si turnati apa calda, adaugand si o lingura de sare. Fierbeti pastele dupa ce au inceput sa se inmoaie, inclinand usor vasul.
-
Scurge pastele inainte ca acestea sa fie gata complet.
-
Incalzeste uleiul intr-o cratita mare si prajeste ardeiul gras si ardeiul iute.
-
Adauga pasta in cratita de ulei si amesteca-le impreuna cu ardeiul ardeiul gras si iute, si pastele gatite.
-
Pune-le pe toate inapoi in tava si adauga si condimentele si branza.
-
Amesteca bine si coace la cuptor inca 20 de minute.
-
Cand pastele cu piept de pui sunt gata, scoate-le din cuptor si serveste-le calde.
Cum sa obtii cea mai buna calitate si aroma:
-
Bucatarul trebuie sa aiba grija sa nu gatiti prea mult pieptul de pui, astfel incat acesta sa ramana moale si suculent.
-
Este recomandat sa folosesti ulei de masline extravirgin, intrucat are proprietati bune pentru gatit.
-
Alege branza in functie de gustul tau personal.
-
Nu incearca sa aburesti prea mult ingredientele, pentru a se pastra textura si fragezimea.
-
Nu trebuie sa gatim pasta prea mult, deoarece asta ar face-o mai tare si intepatoare.
Sfaturi utile pentru a mentine calitatea
-
Pastele cu piept de pui pot fi pastrate si servite si a doua zi, astfel incat sa poti avea un meniu rapid si usor pentru cei care lipsesc.
-
Acest fel de mancare poate fi congelat, astfel incat sa poata fi servit si mai tarziu.
-
Daca pastele cu piept de pui devin prea arse, este mai bine sa adaugati putin lapte, ceea ce va ajuta la mentinerea calitatea lor si la luarea in considerare a unitatii de masura.
Cu exceptia faptului ca este un fel de mancare usor de preparat si extrem de rapida, gustul prezent in aceste paste delicioase cu piept de pui se mentine intodeauna. Acest fel de mancare poate fi preparat in fel si chip, folosind mereu ingrediente si condimente de top, editia calda a acestor paste fiind oferita in toata aceasta sezonul rece al anului.
Speram ca reteta de mai sus sa fie suficient de usoretelusa si ca sa te ajute sa pregatesti aceasta mancare preferata de multi in orice situatie. Bucura-te de cea mai buna calitate si multa sanatate.