Muzeul Cotroceni, aflat in vechiul Palat al Regelui Carol I de pe Calea Victoriei din București, este unul dintre cele mai importante și spectaculoase locuri de vizitat. Cu o istorie bogata si cu o bogata gama de lucruri interesante de vazut si de aflat, aceasta destinație de top devine din ce in ce mai populara printre turistii locali si straini. 

Muzeul Cotroceni se remarca prin faptul ca aduce in prim plan istoria si cultura Romaniei, fiind un punct important de referința culturala. În acest articol ne propunem sa prezentam lucrurile interesante de vazut si de aflat in Muzeul Cotroceni.

Ce este Muzeul Cotroceni?

Muzeul Cotroceni se afla in centrul Bucurestiul vechi, intr-o cladire care a aparținut Latiei Vinblan, construita in 1877. Muzeul este o reprezentare clasica a arhitecturii neoclasice Romania, una peste altele, și ofera tuturor un sentiment de mister, servindu-le la fel de bine și un moment de pauza spirituala in ceea ce se refera la cunoasterea, și trăirea istoriei si culturii Romaniei. Pe langa aceasta, exista și o colecție variata de obiecte vechi, ce provin din perioadele diferite of Romania si care contribuie la imbogatirea experientei in colecție.

Ce se poate vizita in Muzeul Cotroceni?

In interiorul Muzeului poti sa descoperi cateva cladiri monument istorice si un numar de piese de arta si obiecte de valoare inestimabila, dintre care se remarca:

  • Colecția corespondenței Regelui Carol I;
  • Colecția de fotografii;
  • Colecția de carte veche si artefacte documentare;
  • Colecția de obiecte lectionari;
  • Colecția de haine de ceremonie a Regelui Carol I;
  • Colecția de carte și pisanii regale;
  • Colecția de mobilier și decoratiuni interioare;
  • Colecția de portret de familie;
  • Colecția de piatra de toaca;
  • Colecția de icoane bisericești.

De ce sa vizitezi Muzeul Cotroceni:

Muzeul Cotroceni ofera o traditie bogata si interesanta a istoriei si culturii Romaniei prin expozitiile sale unice. Daca vrei sa faci o plimbare ce are scopul de a transforma istoria Romaniei in realitate, atunci ceea ce cauti se naste in Muzeul Cotroceni. Acest loc ofera un timp prețios intregii familii de a explora varietatea de informatii și povesti despre trecutul Romaniei, ce poate fi gasita in salile sale. In plus, fața de obiectele interesante și prețioase pe care le poți descoperi, acesta gazduiește și evenimente și muzee temporare ce merita vizitate.

Program vizitare

Muzeul Cotroceni este deschis pentru publicul larg luni-duminica, intre orele 10 -19. Aceasta inseamna ca
tu ai suficient timp sa explorezi diversitatea colecției sale, chiar înainte sau dupa orele de serviciu. Daca vrei sa faci parte dintr-o tură ghidată, este recomandat sa te alături unui grup de vizitatori intre orele 10-12, sau poți sa te alături grupurilor ce vin între 13-17.

Tarife

Muzeul Cotroceni ofera o taxă incepand de la 10 lei pentru un bilet de intrare, 20 lei pentru bilet de intrare (variabil de la 10 lei pentru un bilet pentru un grup de minimum 10 persoane) si 50 lei pentru o întreținere ghidata. Aceste tarife, in plus, include și un ziar serviciu gratuit fara taxa, pentru ca tu sa poți sa știi totul despre obiectele vechi, istoria cu adevărat fascinanta și culorile de geti de istorie pe care le vei vedea in Muzeu.

Ultimul punct

De ce sa vizitezi Muzeul Cotroceni chiar acum? Daca ești pasionat de istorie, arta și cultura Romaniei, acesta este locul perfect pentru tine. Aici vei găsi o varietate de lucruri interesante, de la obiecte vechi de preț și bijuterii, pana la icoane vechi si portrete frumoase ale lui Carol I, toate potrivindu-se perfect in cadrul Muzeului Cotroceni. In plus, vei fi impresionat de varietatea de lucruri interesante și fascinante pe care le poti descoperi in Muzeu si niciodata experiența ta de acolo nu va fi aceeași. Asadar, chiar si acum, de ce sa nu-ti faci o vacanta scurta trăindu-ti istoria Romaniei, in Muzeul Cotroceni?