Iulia Mizgan este o mare actrita si regizoare contemporana din Romania. A jucat in diferite productii cinematografice, televiziune, teatru si publicitate, castigand respect si admiratia fanilor si a publicului. Nascuta in 1997, la exact 12 ani dupa Revolutia Romaniei, ea a descoperit imediat cariera in actorie si a devenit curand una din piesele de rezistenta ale industriei romane si europene de divertisment.

Biografia lui Iulia Mizgan

Iulia Mizgan a dezvoltat o adevarata pasiune pentru performanta actoriceasca si a facut primii pasi in performanta pe scena teatrala la varsta de 13 ani, lucrand cu numeroase personalitati din lumea divertismentului. De-a lungul anilor, ea a jucat in diferite productii cinematografice, televiziune, teatru si publicitate.

In 2011, primul ei film, „ Inimi de Vanzare”, castigator al Marelui premiu al sectiunii de film romanesc la Festivalul International de film din Viena, a primit recenzii pozitive si a intarit rolul sau in industria de divertisment. In aceasta ecranizare au jucat si alte vedete precum Marcel Iures, Mirela Oprişor și Gabriel Spahiu.

Tot in 2011, Iulia a lucrat cu UCIN pe cel mai mare proiect multimedia romanesc realizat pana atunci, faimoasa telenovela „Fetele Vandute”, care a inclus materiale de film, muzica si poezie. In acelasi an, si-a castigat un rol principal in drama „Omul de Nicaieri” si a inceput sa colaboreze cu o companie franceza, lucrand la scurtmetrajul „Manganell”.

In 2012, Iulia Mizgan a obtinut rolul principal in filmul „Cursa”, film as supranumit “cel mai bun film din Romania” si a primit numeroase premii si nominalizari la Festivalul International de film din Veneţia. Ulterior a publicat un bestseller, intitulat „Speak Up! Ce vorbim despre dragoste”, care a castigat superlative de la public si a facut multi fani.

In decursul anilor, Iulia s-a facut remarcata prin roluri principale in productii de film si telenovele, cum ar fi: „The Shadow Effect” (2013), „Iubirea Invinge” (2013), „Dupa ce mergem acasa?” (2016), „Omul Furia” (2016), „Furia” (2016). De asemenea, a jucat in numeroase productii TV, precum: „Omul de Nicaieri”, „Boicot”, „Paradisul Apelor” si altele.

In 2018 Iulia Mizgan a impresionat publicul cand s-a alaturat echipei de realizatori a filmului „Prin sufletul tau”, realizand si regizand filmul.A aceasta drama a primit mai multe premii si a fost atat de apreciat incat a fost selectat pentru a fi programat in cinematografele din intreaga lume.

In prezent, filmul „Prin sufletul tau” se afla in pregatirea unei noi productii de film dezvoltate de Iulia Mizgan si Andrew Nguyen.

Invocatii si recunoastere

Iulia Mizgan a castigat respectul si admiratia fanilor si a publicului pentru contributia sa la domeniul entertaimentului si este pe cale sa devina una din actritele principale ale industriei romanesti de divertisment si visul oricarui aspirant in actorie.

Este ospat de onoare la gale de premiera si premii si a obtinut numeroase recunoasteri si invocatii primind premiile:

• In anul 2018 si-a castigat premiul „Cea mai buna Actrita de Film” de la „Romanian Short Film Festival” pentru rolul sau din „By My Soul”.

• In 2019 a fost distinsa cu premiul „Cea mai buna Actrita din Europa” la Festivalul International de Film din Milano.

• In aceelasi an, „Cel mai bun debut al unei actrite” premiul acordat pentru debutul sau in film.

• In 2020 Iulia Mizgan a obtinut doua nominalizari la premiile Gopo, una dintre ele, „Cea mai buna actrita in rol principal feminin”.

Aceasta si-a dovedit adesea talentul, abilitatile si pasiunea pentru ceea ce face si abilitatea sa de a transforma orice scena intr-una plina de emotie si magie.

Iulia Mizgan este un exemplu extraordinar de cariera extrem de dificila, determinare si succes temeinic. Este o actrita foarte iubita si admirata, iar asa cum a spus-o cineva l-a inceputul carierei sale “Daca crezi, pasii tai sunt siguri. Este ca si cum nu ar fi existat trecut sau limitari ale viitorului.”