Primavara este sezonul perfect prin care sa explori frumusetea naturii. Florile primaverii sunt un motiv perfect pentru a iesi din casa si a te bucura de florile si culorile vii de care se bucura natura. Cele mai populare dintre aceste flori sunt diferitele lalele, zambile, albastrele si muscatele. Aceste flori se gasesc in gradinile familiilor, parcurile, ogradile si chiar in gradinile botanice. Insa, dincolo de toate acestea, exista si flori mult mai spectaculoase care apar in primavara. Pentru a-ti reaminti de frumusetea primaverii, aceasta este o lista cu cele mai deosebite imagini cu flori de primavara:

  1. Magnolia

Magnolia este o floare frumoasa, pure ce traieste in zonele bogate in umiditate. Aceasta poate fi intalnita in special in Japonia, Coreea si China si poate fi servita in diverse moduri:ci Chocolate Brown, Pink sau White. Magnolia este considerata simbolul frumusetii, puritatii si blandetii. Aceasta floare are o traditie nobila, iar numele ei inseamna “floare-de-mare-splendoare.”

2.Floarea-soarelui

Florea-soarelui este probabil cea mai uimitoare floare de primavara. Ea se bucura de soare inspre cer si de aceea a primit acest nume. Are culori vii, ca portocaliu si galben, iar petalele sale stralucitoare au grija sa atraga toate privirile. Aceasta poate creste foarte mare, astfel, inaltimea acestei flori poate fi de pana la 1,40 metri.

  1. Floarea-Casaenei

Floarea-Casaenei este si ea o floare uimitoare. Aceasta poate fi intalnita in tara noastra si creste in unele paduri si locuri protejate. Comparativ cu celelalte flori, Floarea-Casaenei e mai modesta, are un parfum floral neobisnuit si, in plus, este si rezistenta la ger. Petalele sale de culoare alba sau galbena iau cateodata forma unor flori mai mari, renumite pentru aroma lor.

  1. Floarea-ciuciului

Faimoasa floare-ciuciu, adorata de catre copii, denumita si floarea-vulpei, o cuprinde viu culoarea albastra, alb si violet, care arata ca un covoras de flori de pe campii. Aceasta este o floare fragila, dar care creste rapid si emana o aroma discreta in jur. Acesta poate fi servita ca decor al gradinilor private sau ca planta in ghivece.

  1. Floarea-viorelelor

Floarea-viorelelor e una din cele mai vii si delicate flori de primavara. Aceasta se bucura de multe variante coloristice si intinde petalele sale frumoase si luminoase in vazul putinilor. Este una din cele mai intalniteflori din Europa si poate fi servita in gradini si parcuri. Acesta se bucura de culori de la albastru-verzui, lila-albastrui si violet.

  1. Iasomia

Iasomia este o floare atotcuprinzatoare, care izvoraste din zona de Maroc. Se bucura mai ales de originea sa exotic, motiv pentru care face parte din paleta florilor care stapanesc gradinile romanesti. Iasomia se bucura de culori galbene, liliacii sau albastre si poate fi servita in ghivece sau garduri.

  1. Floarea-lunii

Floarea-lunii este intotdeauna una din favoritele celor care admira frumusetea naturii. Aceasta se bucura de multe culori si forme, petalele sale putand fi mari, rotunde sau in segmente. Becurile sale sunt albe si galbene, si emana lumina si parfum delicat prin gradinile noastre. Aceasta creste mai ales in zonele insorite si sufera de ger.

  1. Mana Radei

Mana Radei e complet diferita de toate florile de primavara cunoscute. Aceasta se bucura de cinci petale aurii, care atrag toate privirile, si care sunt insufletite de culorile-soare pe care le poarta in ea. Petalele sale sunt ca de creion, inainte de a se deschide, iar aceasta floare poate mai definitiva expresia frumusetii din natura.

  1. Floarea-Nalbii

Floarea-Nalbii se bucura de un miros placut si uimitor si petale mari. Aceasta e des intalnita in gradinile botanice, dar poate fi si servita acasa, in gradina sau parcul dvs, sau intinsa alaturi de florile-casaenei si blanita tinarului. Aceasta se bucura de petale alb-rosii, iar partea superioara a fiecarei petale poate fi galbena.

Primavara este sezonul perfect pentru a admira toate frumusetile naturii, florile primaverii fiind un element al acestuia. Aceste imagini de floare de primavara reprezinta doar o mica parte din toate frumusetile naturii. Acestea pot fi servite ca decor al gradinilor, parcarilor sau al caselor. Alege sa bucuri natura si sa admiri florile magnifice primaverii ce ofera atat de multa viata si culoare.