Cetatea Felioara se afla in sudul Romaniei, la intrarea in Muntii Carpati si este una dintre cele mai frumoase asezari medievale. Acumuland istorie si cultura inca din secolele al XVI-lea, acesta inca pastraza toate elementele care fac ca oaspetii sa simta unicitatea si grandoarea ei.

Rezonand cu romantismul si atractia cetatiilor medievale din intreaga Europa, Felioara cea frumoasa atrage anual mii de vizitatori si turisti care doresc sa-si petreaca o seara intr-un cadru unic.

Visarea peisajelor in care esti transportat, degustand un vin bun in timp ce vezi peretele vechi al cetatii facandu-si simtita prezenta dorinta si toata adrenalina de-a iesi in plus pe care o simti cand te apropii de destinatia ta, totul acestea face ca sa te simti inca si mai atras.

Cetatea regala Felioara este cea mai veche dintre fortificatiile de pe valea Oltului si dateaza de acum 500 de ani. Asezarea cetatii, in temelii, a ramas neschimbata de-a lungul timpului. Amintiri istorice si culturale par sa pluteasca cu totul aparte in aer linistit al locului.

Cetatea Felioara atrage o multime de curiosi din tot lumea. Acestia au si de intinerit din istoria si cultura locala si sunt importante pentru a intelege mai bine acest loc care adaposteste atat de multe amintiri. Fie ca esti in cautarea unui loc de relaxare sau a un loc istoric, aici poti gasi ceea ce cauti.

Iata cateva motive pentru care trebuie sa vizitezi in mod obligatoriu cetatea Felioara:

  1. Amintiri istorice si culturale

Cetatea Felioara pastreaza cu mare grija amintirile istorice si culturale din aceasta zona prin mostenirea pe care o aduce cu sine. Parte din patrimoniul national, aici vei gasi odata cu curtile, biserica si terasele, si elemente ale arhitecturii militare, precum si troite de pazire. Fiecare, pe masura ce se plimba prin acest loc, va putea sa inteleaga mai bine conceptul de istorie si cultura.

  1. Locuri ideale pentru explorare

Curtea interioara a cetatii este plina cu adevarat de surprize. Se poate explora si vechiul palat in care s-au tinut evenimente importante precum si binecunoscutele camere de tortura despre care se stie ca au fost folosite in timpuri stravechi. In plus, drumurile vechi care curg prin fata cetatii sunt ideale simultan pentru plimbare si explorare.

  1. Arta si muzica

Cetatea Felioara promoveaza arta si muzica prin evenimentele pe care le organizeaza in mod regulat. Artisti locali si internationali au calatorit de-a lungul anilor sa faca spectacole in acest loc. Filmele care au fost produse in acest loc au fost foarte apreciate printre spectatori, iar actorii au ajuns sa lucreze la numeroase proiecte importante.

4.Unicitate

In momentele de liniste interioare, poti citi carti si calatori prin lumea fanteziei si istoriei locale. Unicitatea acestui loc ii face pe vizitatori sa se simta transportati intr-o lume complet noua. Totodata vei putea servi mancaruri traditionale si bauturi specifice zonei. Aceasta este odata cu meniul aici, preparate cu ingrediente locale.

5.Potentialul turistic

Cetatea ofera multe oportunitati turistilor. Acesta poate fi considerata o destinatie de vacanta unica in care poti face plimbari si activitati de agrement. Cetatea are un castel, unde va poti petrece timpul plimbandu-te printre camere si holuri. Deasemenea, cei carora le place mersul pe jos pot sa faca plimbari lungi prin paduri si sa admire partea ornamentala a zonei.

  1. Vizite ghidate

Turistii pot beneficia de vizite ghidate, oferite de catre localnici, care ii vor prezenta istoria si cultura cetatii. Aceste vizite sunt disponibile atat in grup, cat si individual, iar ghidii vor fi mai mult decat dispusi sa prezinte oaspetilor toate informatiile disponibile despre cetate.

Cetatea Felioara de la poalele Muntilor Carpati ofera o experienta autentica si o multime de eveniment interesante si emotionante. Vizitatorii vor fi incantati sa mearga pe aici si sa se bucure de prezenta locului in timp ce descopera cit mai mult din istoria si cultura locala. In plus, locul ofera un numar mare de evenimente culturale si se pot plimba de-a lungul zidurilor cetatii, pot degusta mancaruri traditionale si se pot bucura de felul unicitatii acestei zone. Daca doresti sa ai o experienta pe care sa o pastrezi in amintire in timp, viziteaza cetatea Felioara.