De ce apar cosuri pe spate? Una dintre cele mai enervante probleme pe care le întâlnim aproape zilnic este prezența cosurilor pe piept și pe spate. Aceste cosuri neagră și grase, numite comedoane, sunt pline de bacterii și au numeroase cauze. Cu câteva cunoștințe despre aceste cauze, vă puteți înțelege mai bine și mai ușor de ce se formează cosurile și ce puteți face pentru îngrijirea lor.

I. Ce sunt cosurile?
Cosurile sunt unele dintre cele mai frecvente probleme ale inesteticii pielii, chiar dacă, în mod surprinzător, le percepem ca pe o problemă minoră. Într-adevăr, pentru majoritatea oamenilor chiar nu sunt o problemă serioasă. Dar, cosurile ar putea fi însoțite și de coșuri inflamate sau chiar pustule sau chiar chisturi, care sunt mai dureroase și chiar precum un disconfort.

II. Ce cauzează cosurile pe spate?

  1. Excesul de sebum și bacteriile: Excesul de sebum este cauza principală a cosurilor, atât pe spate, cât și pe față. Glandele sebacee aduc sebumul la suprafața pielii, iar aici se acumulează bacteriile, care stimulează producția de sebum și, implicit, cosurile.

  2. Lipsa de curățare și exfoliere: Nu curățați în mod regulat pielea de pe spate, aceasta poate duce la înfundarea porilor. Acest lucru creează un mediu ideal pentru bacterii și, prin urmare, provoacă cosuri. Exfolierea regulată a pielii și curățarea ei bine ajută pielea să respire și, prin urmare, să scape de cosuri.

  3. Dezvoltarea în mod excesiv a pielii: Pielea se poate supra-produce într-un zona, făcându-i pe oameni susceptibili la cosuri. Acest lucru se poate întâmpla atunci când există o cantitate mare de sebum care se macează într-o anumită zonă, determinând simultane desfășurarea schimbărilor în mărimea și forma porilor.

  4. Utilizarea produselor care conțin ulei: Utilizarea produselor pe bază de ulei, cum ar fi produsele pentru îngrijirea feței, șampon, balsam de păr, etc., poate bloca porii pielii. Fără curățare adecvată, acest lucru poate provoca apariția coșurilor. De asemenea, ținându-vă fața sau pieptul curat, veți reuși să vă mențineți și spatele în condiții optime.

  5. Unele produse alimentare: Unele alimente, precum produsele lactate și dulciurile sunt considerate principalele elemente care provoacă cosuri. Acestea umezesc și îngroașă sebumul care se macează în porii pielii, ducând la formarea unor cosuri umflate și roșii pe piept și pe spate.

III. Cum putem prevenii apariția cosurilor pe spate?

  1. Curățați zona cu un special uscare și curățare: Pentru a preveni apariția cosurilor pe spate și pentru a îmbunătăți starea pielii, ar trebui să efectuați o curățare profundă a zonei afectate cu un detergent special. Există produse speciale create pentru a desfunda porii și a curăța excesul de sebum, ceea ce va duce la reducerea porilor dilatați și la apariția unor cosuri mai puțin frecvente pe spate.

  2. Utilizați exfoliante: Exfolierea este una dintre cele mai importante metode prin care puteți elimina cosurile de pe spate. Săptămânal, ar trebui să folosiți exfolianți delicați pentru a elimina excesul de sebum și de celule moarte de pe suprafața pielii. Utilizarea exfolianților va ajuta, de asemenea, la reducerea inflamațiilor cauzate de cosuri și va împiedica apariția petelor întunecate după dispariția lor.

  3. Verificați produsele pe care le utilizați pentru îngrijirea pielii: Curățarea și hidratarea corectă a pielii ajută în lupta împotriva cosurilor. Este important ca întotdeauna să citiți compoziția produselor pe care le verificați pentru a fi siguri că nu conțin produse chimice care pot bloca porii și că sunt potrivite pentru tipul de piele.

  4. Mâncați alimente sănătoase: Principala cauză a cosurilor de pe spate poate fi, de asemenea, mâncarea. Din acest motiv, ar trebui să vă asigurați că mâncați o alimentație sănătoasă, bogată în vitamine, antioxidanți și minerale, care să vă ajute să preveniți cosurile și să vă păstrați prezentabilă pielea.

IV. Tratamente pentru cosurile de pe spate

  1. Utilizați produse speciale pentru tratarea cosurilor: Există produse speciale create pentru a trata cosurile.