Testele de sarcina sunt unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate face o femeie pentru a fi sigura ca ramane insarcinata sau pentru a afla cauza unei sarcini nedorite. 

Acestea sunt rapid si usor de efectuat in aproape toate cazurile si au fost folosite si recomandate de peste 30 de ani. In aceasta articol, vom vorbi in detaliu despre cum si cand se face un test de sarcina, informatii extrem de importante pentru femeile care vor sa fie sigur de starea lor de sanatate.

I. Cum se face un test de sarcina

Testul de sarcina se face folosind un test de urina sau sange. Testele de urina sunt aproape mereu folosite pentru primul test, in schimb testele de sange pot fi mai sensibile si persoana poate obtine rezultatul mai repede. In cele ce urmeaza vom explica aceste doua metode in detaliu.

A. Test de urina pentru sarcina

Testul de urina pentru sarcina se face folosind un test abuziv si se poate cumpara de la farmacii sau de la alte magazine. Testul sau un mic dispozitiv care contine substanta chimica capabila sa detecteze gonadotropina corionica umana, numita si hCG, care este produsa in corpul unei femei imediat dupa concepere. Testele de urina sunt rapide si usor de folosit si au fost folosite cu succes de peste 40 de ani pentru a detecta prezenta hCG-ului in urina.

B. Teste de sange pentru sarcina

Testele de sange pentru sarcina sunt folosite in cazul in care testul de urina este negativ si femeia doreste sa obtina un rezultat mai exact. Acest tip de test poate fi efectuat de un medic si implica citeva picaturi de sange prelevate de la o gaura facuta in deget sau in vezicula venoasa. Acest test poate detecta prezenta hCG-ului mai usor fata de testul de urina furnizand un rezultat mai exact.

II. Cand se face un test de sarcina

Testele de sarcina se fac atunci cind femeia suspecteaza ca ar putea fi insarcinata sau cind doctorul sau comform unor simptome, ii recomanda sa faca testul. Dar pentru a obtine rezultate cat mai exacte, femeia trebuie sa stie cand sa faca testul.

A. Testul de urina

Testul de urina poate fi efectuat in cazul in care a trecut deja 10 zile de la momentul in care femeia ar fi trebuit sa vina menstruatia. Acest lucru duce la obtinerea unui rezultat mai exact deoarece acest test nu poate detecta prezenta hCG-ului in urina decit dupa ce este produs in corpul femeii.

B. Testul de sange

De obicei, testul de sange se face in cazul in care testul de urina a fost negativ sau in cazul in care femeia doreste un rezultat mai exact, caz in care testul de sange poate detecta prezenta hCG-ului chiar si inainte sa vina menstruatia. Acest test poate fi efectuat chiar si la 4 sau 5 zile dupa ce fertilizarea a avut loc.

III. Alte informatii

Inainte de a face un test de sarcina, este extrem de important sa se informeze asupra tuturor alternativelor si acest lucru se poate face alegand sa discute cu doctorul dinainte. Acest lucru permite o femeie sa stie ce tipuri de teste sunt disponibile si care este cel mai potrivit pentru ea. De asemenea, pina la momentul facerii testului de urina, trebuie sa se stie ca alcoolul sau fumatul ar putea avea un efect asupra rezultatelor testului, deci este important sa se evite aceste doua tipuri de obiceiuri.

De asemenea, este important sa se stie ca testul nu inlocuieste vizita la medic, caci acesta poate oferi mai multe informatii si poate furniza si informatii referitoare la alte afectiuni sau boli. Reamintim ca aceasta informatie ar trebui sa provina numai de la un profesionist si ca orice persoana care se gindeste sa faca un test de sarcina ar trebui sa se informeze initial si sa ia in considerare recomandarile unui specialist inainte sa se hotarasca sa faca testul.

Femeile care se gindesc sa faca un test de sarcina trebuie sa cunoasca exact cum si cand se face acest test pentru ca rezultatele sa fie cat mai exacte si mai utile. Acest lucru poate fi realizat prin informarea despre alternative, discutarea cu doctorul inaintea efectuarii testului precum si prin evitarea anumitor obiceiuri precum alcoolul sau fumatul.

Testele de sarcina sunt unul dintre cele mai bune moduri in care o femeie poate afla starea ei de sanatate si au oferit rezultate exacte de peste 30 de ani. Aceste informatii sunt extrem de importante si ne ajuta sa ne facem o idee despre cum si cand se face testul de sarcina.