Pasta cu dovlecei este unul dintre cele mai populare preparate pentru prânz sau cină, fiind o cină care se face rapid, delicioasă și ușor de digerat. Prepararea astfel de paste este o adevărată artă culinară, pentru că necesită ingrediente de calitate și multă atenție în detalii. În acest articol veți învăța toate trucurile pentru a pregăti această mâncare excelentă.

Cum Se Prepara Paste Cu Dovlecei?

1. Alegeți Originea Pastei

În magazine există o mulțime de tipuri diferite de paste: făina de pe durum, făină de orez, orez brun și alte tipuri de grâu. Important este să luaţi în considerare gustul care îl veţi obţine în funcţie de fructul pe care îl descoperiţi și de condimentele pe care le veţi adăuga. În cazul în care doriţi ceva mai ușor, puteți folosi paste din făină de orez, una dintre cele mai ușoare. De asemenea, dacă vă doriți un gust mai dens, optați pentru paste din grâu durum.

2. Alegeți Condimentele

Pentru a face pastele cu dovlecei și mai savuroase, este important să alegeți și condimentele corecte. În funcție de gustul pe care doriți să-l obțineți, puteți opta pentru ierburi proaspete cum ar fi oregano, busuioc, cimbru și pătrunjel, sau pentru condimente uscate, cum ar fi paprika, cayenne, cimbru sau chimen. Puteți chiar să mai adăugați și alte gusturi precum usturoi sau ceapă roșie.

3. Curățați și taiați Dovleceii

Un pas esențial în prepararea pastei cu dovlecei este curățarea și tăierea corectă a dovleceilor. Dovleceii ar trebui să fie curățați în prealabil și lăsați întregi, după care sunt tăiați cubulețe mici. Pentru a obține o mai bună rețetă, puteți încerca să tăiați cubulețele în diferite forme sau mărimi, în funcție de gustul dvs.

4. Preparați Sosul

Sosul pentru pasta cu dovlecei poate fi preparat rapid și ușor, folosind diferite ingrediente precum uleiul de măsline, pastele de tomate, oregano și orice alte condimente doriți să folosiți. Puteți amesteca toate ingredientele într-un bol, înainte de a.”arunca” sosul în tigaie, împreună cu pastele și dovleceii.

5. Prăjiți și Amestecați

Când toate ingredientele sunt pregătite, următorul pas este să le prăjiți într-o tigaie. La început se adaugă cubuleţele de dovlecei, la care se pot adăuga și niște ceapă și usturoi, dacă doriți. Se va amesteca bine și se lase să se prăjească pentru câteva minute. Puneţi apoi pastele și sosul peste ele și amestecaţi bine, lăsând totul să se prăjească alături.

6. Adăugați Ingrediente Finale

În momentul în care pastele și dovleceii sunt gata, se poate încerca adăugarea unor ingrediente finale care să mai adauge un plus de savoare preparatului. Cel mai bine este să adăugați niște brânză proaspătă, cum ar fi feta sau mozzarella. De asemenea, mai puteți adăuga și puțin parmezan și câteva frunze de pătrunjel tocat înainte de servire.

Cum Sa Serviți Pasta Cu Dovlecei

1. Serviți Proaspătă

Cea mai bună formă de a servi pasta cu dovlecei este să o serviți cât mai proaspete și călduțele. Poate fi servită alături de carne sau poate fi servită singură, fiind un preparat destul de dezamăgitor. Puteți combina pasta cu dovlecei și alte ingrediente precum legume sau fructe de mare si salate.

2. Păstrați În Frigider

Dacă decideți să păstrați pasta în frigider, asigurați-vă că o înveliți bine și că o încălziți bine înainte de servire. De asemenea, trebuie să rețineți că pasta cu dovlecei este bine să fie mâncată în cel mult două zile de la preparare.

3. Congelați Pentru Mai Mult Timp

Pentru preparări într-o cantitate mai mare sau pentru a păstra preparatul mai mult timp, pasta cu dovlecei poate fi congelată. Ideea este să așezați mâncarea într-o tavă de înghețată și să acoperiți-o bine cu folie de plastic, sau să folosiți pungi speciale de congelare.

Așadar, prepararea pastei cu dovlecei nu este un proces deloc complicat, dar deține anumite trucuri și tehnici pentru a-l transforma într-o mâncare excelentă.