Cu siguranta iti place o supa buna. Supa minestrone este o opțiune excelentă pentru un meniu gustos și nutritiv. Și, ce-i mai bun pentru o masa? Un preparat ușor de făcut și, bineînțeles, vesel. Supa minestrone este o ciorbă foarte veche și constantă pe masa italiană. În sezonul rece, casa și sufletele sunt împlinite cu aromă și căldură, datorită acestui preparat simplu și plin de vitamine.
În acest articol, vei afla toate informațiile esențiale pentru a pregăti această rețetă gustoasă. Desigur, variantele și modificările ingredientelor pot varia de la un bucătar la altul.
Ce este supa minestrone și de unde provine?
Supa minestrone este o supa mediteraneana, originara din Italia. Numele sale vine de la cuvântul italian „minestra”, care se traduce literalmente ca “supa”. Această supă este de obicei servită cu un pic de topping de parmezan degresat sau brânză feta. Are o consistență semi-lichidă, bogată și foarte aromată.
Această zincă cu segmente nutritive bogate se găsește pe mesele italiene de când se știe. Nu este un caz neobișnuit ca familiile din această zonă să se conecteze la cultura lor, servindu-și această supă acasă in fiecare saptamana.
Ingredientele necesare pentru a face supa minestrone
Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti supa minestrone:
-
Câteva fire de ceapă roșie
-
2-3 ardei
-
Usturoi
-
Legume inăbușite: morcovi, păstârnac și fasole verde
-
1 cană de mazăre proaspătă
-
1 cană de fasole roșie
-
1 cana de linte
-
O conservă de țelină, rădăcină de țelină și frunze verzi
-
Condimente după gust: sare, piper, oregano, cimbru și/ sau zahăr
-
Ulei de măsline
-
3-4 cani de supă de legume
-
4-5 cani de apă
Metoda de pregătire
-
Pregătiți ingredientele. Toacați fin ceapa si ardeiul, taieți legumele inăbușite, mărunțiți usturoiul și pregătiți rosiile.
-
Încălziți o oală la foc mare, adăugați ulei de măsline și ceapa tăiată mai devreme. Fierbeți-le timp de 3-5 minute sau până când se înmoaie, adăugându-le usturoiul în final, pentru a nu se arde.
-
Adaugați acum toate legumele și fasolea și fierbeți încă 3-5 minute.
-
Turnați supa de legume si 4-5 cani de apa si așteptați să dea în clocot. Dupa ce da în clocot, reduceți flacăra și fierbeți la foc mic pentru aproximativ 25-30 de minute.
-
În timp ce supa fierbe, adauscați condimentele la gust. Acesta este momentul in care puteți sa adaugati și câteva frunze de țelină sau câteva ramurele de cimbru, în plus față de sare și piper.
-
După ce supa a fiert 25-30 minutes la foc mic, turnați mazărea și fasolea roșie și fierbeți-le pentru încă 15-20 de minute, până când se înmoaie. Apoi, adăugați și lintea și mai lăsați câteva minute la foc mic.
-
La final, încercați mai întâi gustul mâncării și veți vedea dacă mai este necesar să adăugați puțină sare și piper, după gust.
Sfaturi de servire
Supa minestrone este o supă gustoasă și nutritivă, care se poate servi alături de diverse feluri de mâncare, cum ar fi paste, salate sau ăre șarpei de maia. Dacă vă vor or foame suplimentar sau ceva dulce, puteți adăuga un pic de brânză feta deasupra sau un păhărel de vin roșu rece. În plus, această gustare este un excelent aperitiv pentru anumite feluri de mâncare.
Cu siguranță, după ce vei avea o masa cu supă minestrone, o să te oprești puțin și vei planifica cu siguranță să o pregătești din nou.
Supa minestrone este o supă tradițională și foarte veche, apărută în Italia, care se remarcă prin faptul că poate fi prezentă în aproape orice anotimp. Un preparat ușor de gătit și foarte sănătos, cu multe variante și modificări posibile, după gustul fiecăruia. De aceea, trebuie sa incerci această rețetă și vei vedea că este un preparat extraordinar pentru o seară romantică sau chiar o cină în familie.