Supa taitei este un preparat clasic romanesc si este foarte decantat de toti amatorii de bucatarie copiilor si adultilor indiferent de varsta. Pentru a pregati acest fel de mancare, nu este nevoie sa fiti un experttematica in bucatarie, ci doar cateva ingrediente clasice si o cantitate mare de rabdare.
Iata in acest articol cei mai simpli pasi ce trebuie urmati pentru a obtine o supa de taitei delicioasa.
I. Ce Ingrediente Ai Nevoie Pentru Supa Taitei?
Pentru prepararea acestei supe ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 lb taitei
- 2 linguri unt
- 2 cepe medii maruntite
- ½ legatura patrunjel tocat
- 6 cani apa rece
- 2 linguri sare
- ½ lingurita piper alb
- ½ lingura vegeta sau boia
- ½ cana smantana
Acestea sunt toate elementele de baza necesare supelui de taitei. Cu toate acestea, poti personaliza supa in funcție de preferințele dvs., adăugând ca opțiuni sau boabe de piper, o lingura de marar sau chiar o lingurita usturoi pudra, pentru a crește savoarea și aroma preparatului.
II. Cum Se Prepera Supa Taitei?
Pasul 1 – Pregătește Ingredientele
Incepi prin a pregati ingredientele: de spalat patrunjelul si taiteii, pentru a-i curata. Mănâncă taieii in bucăți mici – destul de mai mici pentru a face supa mai gustoasa si mai plata – și apoi fierbe-i cateva minute.
Pasul 2 – Toaca Ceapa
De asemenea, incepi si prin taierea cepei – poti folosi robotul de bucatarie pentru acest lucru – si apoi praesti ceapa intr-o tigaie unsă cu unt. Cand ceapa devine transparenta, se adaua patrunjelul si se amesteca.
Pasul 3 – Topeste Restul Ingredientelor
Adauga celelalte ingrediente in tigaie, inclusiv apa rece si taiteii fierti. Acum se adauga si sare, piper, vegeta sau boia si mai amesteca.
Pasul 4 – Fierbe Supa
Dupa ce ai adaugat toate ingredientele, se acopera tigaia si supa se lasa pe foc mediu timp de 15-20 minute pentru a se fiert supa. Verifica supa periodic pentru a te asigura ca nu se prinde de fundul tigaii. Daca sosul se usuca prea tare, poti adauga inca un pic de apa.
Pasul 5 – Adauga Smantana
Smantana se adauga in tigaie in ultimele minute de fierbere ai supei. Nu este nevoie sa fiarba supe si cu smantana, doar adauga smantana, amesteci gentil si da vei de la foc.
III. Cum Se Poate Servi Supa Taitei?
Supa taitei se poate servi atat calda cat si rece si are cu siguranta destule optiuni pentru a prepara un regim alimentar diversificat. Poate fi servita alaturi de:
- Carne – pui, curcan, pastrav sau peste
- Ou – omleta sau omleta prajita
- Legume – mazare, ardei, morcovi sau broccoli
- Garnituri – cartofi, orez sau pastele
- Brânză
Alaturi de garnituri mastice, ea poate fi servita si la cina sau chiar la pranz.
IV. Cum Se Poate Prepara Intr-Un Crock-Pot?
In cazul in care vrei sa economisesti oarece timp, poti sa prepari aceasta supa delicioasa intr-un crock-pot.
Pentru aceasta, urmeaza pasii din prima parte a articolului tuci se pot adauga mai multe optiuni, in functie de gusturi si preferinte.
Apoi, se pun intregi ingredientele intr-un vas de slow-cooker si se lasa supa la „gatit” pe foc mic sau mediu intre 8 si 10 ore.
V. Sfaturi Pentru Servire
Supa Taitei se poate servi cu multe condimente pentru a obtine o aroma unica si o savoare si mai intensa:
- Se poate presara cu leustean uscat sau patrunjel proaspat
- Se poate condimenta cu ulei de masline sau un sos de iaurt
- Se poate servi alaturi de crutoane abia prajite
Aceasta supa taitei este un preparat traditiona romanesc si te ajuta sa te bucuri de savoarea traditionala a supei de fidea de-a lungul anului. Cu toate ca nu este un preparat laborios sau vreme indelungata, este incarcat cu savoare si nutrieti si se intampla sa fie un adevarat deliciu in farfuriile tale si ale familiei tale.
Cu urmatorii pasi si ingrediente, ve-ti putea savura acest preparat traditional fara prea mult efort. Asa ca incepe sa pregatesti si sa te bucuri de delicioasa supa taitei!