Se spune că bucătăria mediteraneeană este printre cele mai iubite preparate culinare din lume. În această categorie se încadrează și rețeaua „spaghete cu carne tocata”, una dintre cele mai preferate mâncăruri pentru o masă în familie sau o petrecere. Când vine vorba de a găti spaghete cu carne tocata, câteva sfaturi vin nebunește la minte.

Iată cum se gătește spaghete cu carne tocată în mod corect, pas cu pas:

  1. Ingrediente necesare

    • 500 gr. paste spaghetti
    • 400 gr. carne tocata
    • 2 căței usturoi
    • 400 ml. bulion de carne
    • Ulei de măsline
    • 1 legătură de ceapă verde
    • O linguriță de busuioc
    • Oregano
    • 3 linguri sos de rosii
    • Un pahar de vin alb
    • Sare și piper
  2. Prevederi de pregătire

    • Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare la o temperatură medie, adaugă ceapa și toacă-l și apoi adaugă carnea tocată.
    • Lucrează amestecul cu linguri, tăind crocantele de carne și amestecând până la gătit.
    • Adăugați usturoiul tocat, busuiocul, oregano, sarea și piperul.
    • Dacă este necesar, mai adăugați un pic de ulei.
    • La un moment dat, amestecați sosul de rosii și bulionul de carne.
  3. Gata de gătit

    • Pune spaghetele într-o oală cu apă fierbinte și așteaptă 6-7 minute.
    • Pentru a preveni supraîncălzirea, amestecați din când în când.
    • Turnați spaghetele într-o strecuratoare.
    • Adăugați bucăți de spaghete în tigaia cu carne și amestecați.
    • Dacă ați ales să adăugați vin alb, turnați-l acum.
    • Amestecați, presărați mai mult busuioc și oregano și lăsați-le să se cerne împreună 10 minute.
    • Adăugați parțial o legătură de ceapă verde și acoperiți tigaia.
  4. Servirea spaghetelor cu carne tocată

    • După ce v-ați pregătit spaghetele cu carne tocată, oferiți-l cu pâine prăjită sau chifle.
    • De asemenea, puteți adăuga și câteva felii de roșii proaspete și arpacaș, un sos sărat preparat în bucătăria italiană (optional).
    • Dacă doriți să adăugați și mai multă aromă, puteți pune o linguriță de parmesan.
  5. Sfaturi culinare pentru rețeta de spaghete cu carne tocată

    • Pentru un gust mai bun, amestecați uleiul de măsline în pasta de spaghete și inclusiv în sos.
    • Dacă doriți să evitați excesul de sare, este indicat să folosiți carne la conservare slab sau moderat.
    • Dacă lăsați tigaia acoperită în timpul preparării, punând câteva picături de ulei, veți obține o consistență mai consistentă.
    • Profitați de momentul mestecării și adăugați puțin suc de lămâie pentru a aduce un plus de aromă și savoare timpanei de carne.
    • Dacă doriți să adăugați mai multă și mai bogată aromă, există diferite ingrediente și condimentații pe care le puteți adăuga pentru a completa sau schimba gustul.
  6. Beneficii ale consumării de paste și carne

    • Primul avantaj este unul nutrițional: pastele conțin carbohidrați complecși care ajută corpul să funcționeze la capacitate maximă.
    • De asemenea, pasta și carnea sunt alimente bogate în proteine și protejează împotriva bolilor cardiovasculare.
    • Pasta și carnea tocată sunt, de asemenea, bogate în minerale și vitamine.
    • Dacă nu ai mai gătit niciodată spaghete cu carne tocată, acest preparat te va face să economisești timp.
  7. Câteva întrebări frecvente
    -Cât timp trebuie să gătesc spaghetele?
    R: Depinde de tipul de paste folosit. Unele tipuri de paste necesita mai mult timp sau mai putin timp. Pregatiti-va să gatiti intre 5-7 minute.

    -Care este cea mai bună carne pentru spaghete?
    R: Pentru această rețetă, se recomandă utilizarea cărnii de vita, deoarece aceasta este ușor de mânuit și oferă un gust mai bun. Alte tipuri de carne pot fi, de asemenea, utilizate, cum ar fi afumătura sau chiar porc.

  8. Gatirea spaghetelor cu carne tocată este unul dintre cele mai preferate preparate culinare, fiind usor de pregatit si foarte gustos.