Empanadas sunt tarte mini, pline cu distribuții variate de fructe de mare, carne, brânză, legume, arome neobișnuite și condimente. Acestea pot fi găsite oriunde – de la bodegi din NewYork la restaurante chiliane și argentiniene și chiar într-un unele țări din Europa. Aceste bucăți mici și delicioase pot fi pregătite pe cont propriu, deoarece sunt relativ simple de preparat acasă. Iată câteva exemple de câteva rețete preferate de empanadas, prin care poți începe plăcerea experienței de gătit empanadas.

Cum sa pregatesti empanadas
Prepararea unor delicioase empanadas poate fi destul de simplă. Mai jos sunt câteva sfaturi și unelte esențiale pentru procesul de împachetare și gătire a acestor minunate tarte.

I. Alegeti tipul de aluat potrivit
Primul pas în a pregati o empanada este alegerea unui aluat potrivit. Aluatul este, de obicei, din aluat fraged sau foi. Aluatul fraged se face în mod obișnuit cu făină, unt, sare și apă. Poate fi de asemenea amestecat cu lipii sau seminte de susan pentru a da un plus de gust și consistenta. Foile sunt, în general făcute din făină, unt, lapte și sare, iar acestea pot fi găsite în magazin.

II. Alegeti ingredientele
Decizia urmatoare este alegerea ingredientelor de umplutură. Acestea sunt legate de personalitatea fiecaruia și variază în funcție de ingredientele preferate. Există o gamă largă de ingrediente pe care le puteți folosi în prepararea empanades, inclusiv:

  • Carne: ton, curcan, vita, etc
  • Fructe de mare: creveți, stridii, calcan, etc
  • Legume: ardei, rosii, mazare, etc
  • Brânză: Cheddar, Feta, Roquefort, etc
  • Diferite arome și condimente cum ar fi: usturoi, ceapa, sare, piper, ulei de măsline, etc

III. Preparati umpluturile
Urmatorul pas este prepararea umpluturilor. Carnea trebuie sotata și condimentata, iar fructele de mare și legumele trebuie sotate și fierte. Din ingredientele de mai sus, umpluturile pot fi amestecate împreună și aduse-o la consistența dorită, potrivind condimentele și aromele dupa gustul tau.

IV. Împachetati empanadas
Una dintre cele mai importante etape în prepararea empanades este împachetarea acestora. În primul rând, bucata de aluat trebuie tăiată în forma dorită. Apoi aluatul trebuie sa fie pusa pe o masa curata și acoperita cu umplutura. O modalitate simplă este aceea de a face un pliu dublu pe aluat și apoi sa îl lipiți cu un fir de apă. Poți de asemenea sa ai creativitate și poți folosi aluatul pentru a crea forme speciale.

V. Gatiti empanadas
Ultima etapă a pregătirii unei empanada este gătirea. Empanadas poate fi gătite într-o tigaie, la cuptor sau chiar prăjite. Pentru a găti empanadas intr-o tigaie, empanadas trebuie să fie adăugate într-o tigaie cu puțin ulei la foc potrivit și fierte până la o culoare aurie. Pentru a găti empanadas în cuptor, aceasta trebuie să fie puse într-un vas de copt si ținut la un anumit grad de temperatura în cuptor până când se rumenesc.

VI. Serviti empanadas
Dupa gatire, poți servi empanada alaturi de un sos sau o salata. Poți adauga o furnicare de brânză rasa si o smantana proaspata pentru a adauga in plus savoare. De asemenea, poate fi servita calda sau rece, în funcție de preferința ta.

Empanadas sunt tarte usoare si pline de satisfactii, care pot fi realizate relativ simplu. Daca urmeaza sfaturile de mai sus, poți prepara cu succes o varietate de empanada cu un aluat perfect si umpluturi spectaculoase. Cu această rețetă și următorii pași, poți fi pe cale să savurezi cea mai minunata empanada!