Cu siguranță ai auzit de snitele de pui. Acesta este un fel de mâncare extrem de savuros, care poate fi gătit în numeroase feluri, însă din punctul meu de vedere cel mai bun mod de preparare sunt snitele la cuptor. Nu numai că vei obține un preparat sănătos și gustos, ci vei petrece și foarte puțin timp în pregătirea lui. În acest articol vei găsi de asemenea informații și despre avantajele preparării snitelor la cuptor și nu numai.
Ce sunt snitele?
Snitelele sunt făcute dintr-o bucată de pui, curățată, feliată și apoi prăjită sau preparată la cuptor. Se poate opta și pentru o bucată de mâncare prăjită în ulei, dar acesta nu este considerat sănătos așa că gătirea la cuptor este cea mai bună variantă. Snitelele pot fi servite ca aperitiv sau ca bufte.
Cum pregătim snitele la cuptor
Prepararea unor snite delicioase la cuptor se face foarte ușor. Iată ce ai nevoie pentru a le găti:
- O bucată de pui de circa 900 de grame
- Ulei de măsline
- Trei linguri de făină
- Un ou mare
- Panouri de pâine uscată
- Șase fire de ceapă verde
- Un bol mare
- Ustensile și instrumente pentru îmbrăcat și curățat bucata de pui
Procesul de preparare al snitelor la cuptor ia câteva minute. Iată pașii de urmat:
1. Îmbrăcatul și curățatul puiului
Întâi, trebuie să îmbraci piesa de pui, o vei face cu un foarfece acoperit cu un material adecvat. Un set complet de instrumente pentru îmbrăcatul puiului poate fi cumpărat online sau de la comercianți locali. Apoi, curăță-l de grăsimi și fire de pene.
2. Felierea snitelor
După ce puiul a fost pregătit este nevoie să-l feliezi, câte trei centimetri grosime. Snitelele obținute trebuie să fie bine îmbrăcate cu praful și pâinea uscată.
3. Prepararea oului
Într-un bol mare, se amestecă oul cu o lingură de ulei de măsline și una de sare. Bate amestecul bine.
4. Înfăinarea snitelor
Snitele trebuie să fie înfăinate bine în făină. După ce concia puiul este gata, poți începe să-l înfăinezi. Se toarnă un pic de făină într-un bol și se amestecă cu degetele. Bucățile de pui pot fi acum puse în bol și-și pot lua felia de făină.
5. Fierberea snitelor
Masa de snite care au fost înfăinate se toarnă într-o formă de copt și se acoperă cu firimituri de ceapă verde. Se poate adăuga și un pic de ulei de măsline. Se introduce forma la cuptor și se lasă să se coacă pentru aproximativ 30 de minute, la 180 de grade celsius. Se verifică de două-trei ori mâncarea și se poate adăuga sau scoate uleiul, după gust.
6. Servirea snitelor
După ce snitele sunt bune de servit, se pot monta pe farfurii, presărându-se peste ele ierburi aromatice și ceapă verde. Snitele de pui gătite la cuptor se servesc ca aperitiv sau ca bufte. Ca gustare le poți însoți cu un piure sau mămăligă.
Avantajele gătirii snitelor la cuptor
După cum știm, una dintre principalele atribute ale snitelor este că acestea se pregătesc simplu și rapid. Nu este nevoie să petreci ore în bucătărie pentru a le face. De aceea, în încercarea de a obține un meniu sănătos poți apela cu încredere la recepția snitelor la cuptor.
De asemenea, gătirea snitelor la cuptor oferă și alte plusuri:
- Pentru început, rezultatul este mai sănătos. Acesta se datorează faptului că în procesul de preparare nu se folosește ulei și grăsimi.
- Al doilea avantaj este că va fi în plus un gust mai bun. După ce sunt gătite, snitele au un gust pronunțat și arome bogate.
- În plus, vei avea ocazia să pregătești o mâncare echilibrată. Poți adăuga la snite atât garnituri nutritive, cât și alte produse alimentare sănătoase, precum legumele sau salatele.
Și nu în ultimul rând, poți găti snitele pentru a le servi la nuntă, petrecere ori eveniment. Sunt ușor de preparat și se pot pregăti în avans. Snitele de pui sunt delicioase, sănătoase și extrem de simple de pregătit.