Negresa cu gem este un desert clasic clasic românesc perfect pentru orice eveniment sau ocazie, chiar dacă nu este neapăratul ideal pentru persoanele care urmează o dietă. Ciocolata amară, nucile crocante, crema fină, frisca indulcita si sosul de gem, adunate intr-un tort fara coacere, suna ca ceva pe care toată lumea trebuie să încerce.

Daca vrei sa fii pe placul tuturor invitatilor la petrecere, se prea poate ca negresa sa fie alegerea cea mai potrivita!

Iata cum se poate face simplu si rapid:

Ingrediente

Pentru aproximativ 8 portii, este necesar:

● 200 g aluat Stafide
● 200g ciocolata amaruie
● 2 oua
● 200 ml lapte
● 200g zahar
● 200 ml frisca
● 1 lingura cafea instant
● 50 g nuci macinate
● 100 g gem de visine

Instructiuni

  1. Preincalzeste cuptorul la 150 grade.

  2. Intindeti aluatul fiert pe masa de lucru si apoi lasa-l sa se odihneasca pentru aproximativ 5 minute.

  3. Aseza aluatul peste o hartie de copt speciala pentru tavi si apasa pe margini pentru a pastra o forma rotunda.

  4. Introduceti tava la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute. Aceasta se va face pana se usuca si devine usor roscata.

  5. Fierbe laptele si adauga ciocolata topita si amesteca bine pana la omogenizare.

  6. In 14 recipiente diferite, separa albusurile de gatit de galbenusurile si amestec-le in mod separat pana se formeaza spuma. Adauga zaharul si amesteca din nou. Apoi, adauga pastaia obtinuta de lapte si ciocolata si amesteca.

  7. Puneti frisca la rece, intr-un alt bol, adaugand si lingura de cafea instant. Zdrobeste si pune nucile macinate intr-un vas separat.

  8. Amesteca frisca si ouale intr-un bol mare si amestecati cu o spatula.

  9. Imparte aluatul in doua parti egale.

  10. Intindete prima jumatate intr-o tava mai mare si niveleaza-o bine.

  11. Puneti stratul de ciocolata si niveleaza-l.

  12. Puneti stratul de frisca, adauga sosul de gem si presara nucile macinate.

  13. Pune cealalta jumatate de aluat peste tot si niveleaza-l.

  14. Introdu tava la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute.

  15. Lasa-l sa se raceasca si trece la servire.

Servire

Cu putina imaginatie si cateva detalii creative, negresa cu gem poate ajunge la fel de impresionanta cum arata. Pentru a adauga un plus de valoare, este recomandat sa sorbi sirop pentru tort si sa asezi cateva bucati de gem, viu colorate, pe margini. Puteti crea un contrast special adaugand si cateva bucati de capsune si frunze de menta.

Negresa cu gem poate fi servita si calda, dar gustul sau va fi exact ca si cel al unei negrese cu gem servite rece.

Atunci cand serviti acest desert clasic, luati in considerare sa faceti astfel incat aceasta sa fie servita si in varianta mica sau chiar sa fie transformata intr-o foarte mare si sa pastrati proportiile.

Gata! Negresa ta cu gem delicioasa este gata pentru desert!

Negresa cu gem poate fi usor adaptata la preferintele fiecaruia. Puteti adauga si fructe uscate (afine sau prune proaspete) pentru o aroma si o textura mai intense.

De asemenea, puteti modifica si cantitatile de ingrediente aratate mai sus pentru a obtine textura, consistenta si aroma pe care o doriti.

Usor de preparat, negresa cu gem nu necesita prea mult timp si nici experienta in bucatarie.

De fapt, daca esti pregatit sa tintesti catre ceva mai special, negrasa cu gem iti poate oferi exact acele detalii de care ai nevoie pentru a face aceasta sa fie ceva exemplar.

Indiferent daca aveti sau nu timp sau experienta, aceasta reteta va va oferi cu siguranta succesul dorit si mancarea venita direct din bucataria ta, va fi cu siguranta o placere pentru cei de la masa.

Atentie

Acest desert nu este recomandat pentru copiii mai mici de 4 ani, din cauza continutului de ciocolata amaruie.

Ingredientele folosite pentru acest desert nu sunt recomandate persoanelor care sufera de intoleranta la lactoza, alergie la grau, alergie la oua, alimente si condimente puternic aromatizate, sau de orice alte alergii.

Vorbeste cu medicul sau nutritionistul inainte de servirea acestui produs.

Acesta este modul simplu si rapid de preparare a negresei cu gem. Serviti cu incredere si bucurati-va de aceasta desert delicios clasic românesc!