Stiai ca poti prepara o prajitura cu mere rapida intr-un timp scurt? Ei bine, da! In mai putin de o ora, poti pregati o prajitura delicioasa, pufoasa si aromata. Este perfecta pentru a servi dupa o zi incarcata, dar este si la fel de placuta pe parcursul intregii zile.
Dupa cum spune si numele, aceasta prajitura se prepara rapid si chiar si incepatorii sunt capabili sa faca asta. Cu cele mai bune ingrediente, vei obtine o prajitura delicioasa si ai nevoie de putin efort pentru a pune toate elementele impreuna.
Situatia ideala este sa folosesti mere proaspete in reteta ta. Cu ajutorul lor vei obtine un gust mai intens si rezultatul va fi foarte placut. Desigur iti mai poti folosi si alte elemente, ca blenderul sau mixerul, daca asa iti e mai convenabil si mai simplu.
In continuare vom vorbi despre ingredientele si modul cum se face o prajitura cu mere rapida. Hai sa incepem!
Ingrediente Necesare Pentru Prajitura Cu Mere Rapida
Pentru ca aceasta reteta sa iasa perfecta, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
● 4-5 mere mari
● 1 cana de faina
● 1 cana de zahar
● 4 oua
● 50 ml lapte
● 50 ml ulei
● ½ lingurita de sare
● 1 lingurita de esenta de vanilie
● Coaja rasa de la o lamaie
● 2 linguri cu praf de copt
Alte ingrediente pot fi folosite si ele, dar sunt optiunile principale cu care se face prajitura de mere la modul rapid.
Instructiunii De Preparare
Iata cum se prepara prajitura cu mere rapid si delicioas:
Pasul 1: Merele si Faina
Merele spalate si curatate de coaja se taie in felii subtiri si se pun intr-un bol. Adauga peste ele 1 cana de faina si amesteca-le.
Pasul 2: Compozitia de Oua
In alt bol se amesteca 4 oua cu 1 cana de zahar. Se adauga 50ml lapte, 50ml ulei, ½ lingurita de sare, 1 lingurita de esenta de vanilie si coaja rasa de la o lamaie.
Pasul 3: Adaugarea Restului de Ingrediente
Cele 2 compozitii se pun una langa cealalta, se adauga 2 linguri de praf de copt si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
Pasul 4: Coacere
Compozitia se toarna intr-o tava cu diametrul de 20 cm in care s-a pus anterior hartie de copt. Se coace cuptorul la 165°C pentru aproximativ 35 minute. Daca folosesti hartia de copt suparfata este momentul sa verifici cu ajutorul unei scobitori daca este gata.
Pasul Final: Servire
Prajitura cu mere gata coapta se scoate din cuptor si se serveste. Se poate servi calda sau rece, dupa preferinta.
Cum Se Poate Personaliza Reteta
Reteta de prajitura cu mere rapida este simpla si versatila deoarece se poate personaliza si in functie de preferintele tale. Poti inlocui merele cu alte ingrediente, cum ar fi strugurii sau piersici, dar si alte cuisoare sau condimente pot fi adaugate in compozitie.
Poti adauga ciocolata sau stafide in compozitie pentru un plus de savoare si versatilitate. Ciocolata se poate topi si se poate adauga peste compozitia de mere si bezea.
Totodata, poti servi prajitura cu diverse sosuri sau toppinguri, cum ar fi sosul de ciocolata, toppingul de frisca sau fructe de padure.
Acestea sunt sugestiile noastre si speram ca se potrivesc cu gustul tau.
Foarte simplu, nu-i asa? Gata in mai putin de o ora, prajitura delicioasa si aromata cu mere va fi o adevarata placere. Simplitatea retetei face ca procesul de pregatire sa fie simplu, foarte direct si deosebit de rapid.
Pune in aplicare ingredientele noastre si prepara aceasta reteta delicioasa de prajitura cu mere rapida pentru o zi relaxata sau in compania familiei si a prietenilor. Va fi cu siguranta o incantare!