Toti iubim pasca, indiferent de varsta! Aceasta mancare traditionala romaneasca se pregateste de Sfintele Pasti, iar dulciurile compuse din aluat dospit si branza nu pot lipsi din meniul de Paste. Atunci cand vorbim despre pasca traditionala, branza este principala ingredient. Cu toate acestea, exista si o alta varianta a a clasicei pascani – reteta de pasca fara aluat, ideala pentru cei care nu dispun de timpul necesar sau pur si simplu adora digeraide mai usoare de dulciuri. Iata cum poti sa prepari o reteta de pasca cu branza fara aluat.
Ce Ingrediente Sunt Necesare?
Pentru a prepara aceasta simpla mancare traditionala romaneasca, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
-200 de grame de branza proaspata
-un praf de sare
-o lingurita de zahar
-coaja de la o portocala
-o mana de migdale si nuci intregi
-2-3 pahare de lapte concentrat
-2 oua
Instructiuni Pas Cu Pas
Incepem prin a pregati blatul:
1.Amesteca intr-un vas branza, zeama de lamaie, sarea, zaharul si coaja de portocala.
2.Adauga laptele, apoi amesteca cu mixerul.
3.Incorporeaza si nuci si migdale.
4.Dupa aceea, adauga si ouale si mixeaza pana obtii un aluat omogen.
Acum pregatim si umplutura lui:
1.Amesteca in acelasi vas branza si oul.
2.Adauga si o lingura de zahar si o lingurita de sare.
3.Amesteca bine ingredientele.
Compunerea si Finisarea Pascaii:
1.Toarna aluatul pregatit in forma unsa cu ulei si niveleaza suprafata.
2.Adauga si umplutura pregatita si intinde-o peste blatul preparat.
3.Pregateste si un strat de deasupra cu o lingura de zahar si alune de pamant.
4.Da forma dorita pascaii si presara deasupra un varf de cutit cu lapte.
5.Coace pasca la temperatura moderata, aproximativ 180C, timp de 40-45 minute.
Sfaturi Utile pentru aspectul si gustul Pascanii Cu Branza Fara Aluat
1.Serveste pasca rece cu zahar pudra, dulceata, smantana sau sirop de artar.
2.Pentru a obtine un aspect mai fin si bogat, presara peste pasca fructe confiate, nuci, migdale si cocos.
3.Daca vrei sa obtii un gust plusat la o portie de pasca, poti sa presari sau sa stropesti dulciurile cu putin lichior sau sampanie.
4.Aroma puternica a portocalelor poate fi la fel de delicioasa ca aroma clasica a citricelor.
5.Daca va place, indulciti si restul preparatului cu zahar dupa gust.
Cum Sa Pregatesti O Portie De Pasca Cu Branca Fara Aluat La Timp Record
1.Tocati nuci si migdale si adaugati-le branzei.
2.Incarcati pregatitea intr-o forma unsa cu ulei si dati-i forma.
3.Stropiti cu lapte si presarati deasupra zahar si migdale.
4.Nivelati cu o furculita suprafata si puneti pasca la cuptor.
5.Dupa ce pasca cu branza fara aluat s-a copt, lasati-o sa se raceasca.
6.Decorati cu fructe confiate, sirop de artar sau zahar pudra.
Pasca este un desert traditional romanesc, mereu prezent pe mesele noastre in aceasta sarbatoare specifi. Cele mai multe retete isi au originea in trecutul nostru, iar pasca cu branza fara aluat nu face exceptie de la aceasta regula. Fara aluat dospit, aceasta versiune a clasicei pascani poate fi realizata intr-o perioada foarte scurta de timp. Chiar si asa, pasca cu branza fara aluat este usor de facut si delicios de gustat.