Pasca este o dulceata traditionala crestina care se prepara special in perioada Pastelui si este un simbol al renasterii si a bucuriei. In mod traditional, se pregatesc foarte multe dulceturi pascale, cum ar fi pasca de post, gateluri si biscuiti, dar si placintele de casa.

Una dintre cele mai cunoscute retete pascale este Pasca cu branza. Acest desert delicios se pregateste cu aluat si branza, dar multi se intreaba: Cum se face pasca cu branza fara aluat? In acest articol, vom urmari modul in care se prepara aceasta incantatoare reteta fara aluat, care se poate servi imediat sau se poate pastra in frigider pentru a fi pregatita mai tarziu.

Ingrediente pentru pasca fara aluat

Pregatirea pascalei fara aluat necesita urmatoarele ingrediente:

• 400-500 grame de branza de vaci

• 200-250 g zahar

• 2-3 oua

• 2 linguri cu ulei

• 1/2 lingurita sare

• 200-300 ml lapte

• vanilie (sare, vanilie sau ambele)

• Pachet filuieste si/sau fulgi de migdale

Instrucțiuni de preparare a pascalei de branza fara aluat

Iata cum se pregateste grozavul desert Pasca cu branza fara aluat:

  1. Se pun toate ingredientele, in afara de lapte, intr-un castron si se amesteca bine. Se pune apoi laptele si se amesteca bine pentru a obtine o compozitie cremoasa.

  2. Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu ulei. Se poate pune in tara si putin pachet de foietaj, filuieste sau fulgi de migdale, pentru a da aroma si pentru a oferi un plus de crocant.

  3. Se preincalzeste cuptorul la temperatura de 160 grade Celsius si se coace pasca timp de 40-50 minute (sau pana cand se intareste).

  4. Dupa ce se scoate tava din cuptor, se mai lasa pasca sa se raceasca. Se poate servi atat calda cat si rece.

Servirea pascalei cu branza fara aluat

Pasca poate fi servita simpla, insa poate fi completata cu fructe proaspete, savarina si zahar pudra. Se poate savura simpla sau cu lapte. Se poate servi, de asemenea, cu lapte condensat sau lapte de cocos.

Alte variante de a servi pasca de branza fara aluat

Exista, de asemenea, alte variante interesante pentru servirea pascalei cu branza fara aluat. De exemplu:

• Se poate combina cu miere si nuci pentru un gust si mai bun.

• Se poate adauga crema de vanilie sau alte creme si sosuri de fructe.

• Se poate pregati cu mere de casa sau fructe proaspete.

• Se poate servi cu lapte cald, lapte condensat sau lapte de cocos.

• Se poate servi cu vanilie sau diverse alte esente, pentru un gust si mai bun.

• Se poate servi cu glazura sifului sau cu glazura de ciocolata.

• Se poate adauga sirop de artar, miere sau sirop de zahar.

Avantajele prepararii pascalei de branza fara aluat

Pasca de branza fara aluat este o reteta usor de pregatit si poate fi un desert delicios atat pentru adulti, cat si pentru copii. Acest desert reteta este, de asemenea, o optiune excelenta daca doresti sa eviti aluatul.

Acest desert se poate pregati rapid si este o reteta delicioasa si usor de preparat. Pasca este, de asemenea, un desert rafinat, adaptabil, care include indulcitor natural, cum ar fi zaharul, apa, laptele si vanilie.

Pasca cu branza fara aluat este, de asemenea, usor de transportat si poate fi introdusa ca desert la majoritatea petrecerilor si evenimentelor familiei.

Pasca cu branza este unul dintre cele mai vechi dulciuri traditionale ale sarbatorii Pastelui si poate fi pregatita usor si rapid fara aluat. Se poate servi ca atare, iar alte variante se pot adapta si personaliza pentru a obtine un gust si mai bun si mai rafinat. Pasca de branza fara aluat este un desert delicios si adaptabil care contine indulcitor natural, care poate fi servit la majoritatea evenimentelor petrecerilor.