Conopida este un aliment sanatos si gustos cu multe nutrienti benefice pentru corpul tau, dar stiai ca se poate si gati in moduri variate, fara a fi limitat la salate? In acest articol iti oferim idei despre modul in care manancea de conopida poate fi pregatita si ce beneficii are aceasta leguma.

Ce Beneficii are Mancarea de Conopida?

Conopida este o leguma asemanatoare cu broccoli, disponibila in locurile cu clima temperata. Nu contine prea multe calorii, iar consumarea acestei legume iti asigura o nutritie optima, bogata in vitamine si minerale esentiale. Proprietatile sale nutritive sunt foarte benefice pentru organism.

Conopida este foarte bogata in fibre, vitamina C, folati si vitamina K, oferindu-ti posibilitatea de a preveni diferite afectiuni cauzate de deficientele alimentare. Aceasta leguma mai contine si:

  • Potasiu – promoveaza functii sanatoase ale modului cardiovascul;

  • Calciu – reduce riscul problemelor articulare si previne osteoporoza;

  • Vitamina C – previne afectiunile oculare si intareste imunitatea;

  • Beta-caroten – previne bolile de inima si cancerul.

Moduri de preparare a mancarii de conopida

Fry

Sa sutii conopida in ulei de masline te poate ajuta sa obtii preparatele delicioase dorite fara prea mult efort. Toca conopida prin taiat in bucati sferturi, pe care le poti fierbe intr-o oala timp de 5 minute. Apoi, caleste-le in ulei si condimente.

Pentru a obtine o culoare mai inchisa si un gust special, poti prepara separat un sos de mustar si ulei de masline, si adauga-l apoi peste conopida. Serve-te de acest proces de preparare, cand vrei o mancare suta si gustoasa.

Gateste

Gatirea conopidei in aburi poate ajuta la conservarea nutrientii. Primul pas este sa curati si tai conopida in bucati potrivite si apoi sa fierbi-le in apa clocotita. Dupa ce se fi crescut, adauga doua linguri cu ulei de masline si condimente, potrivite gusturilor tale.

Pregateste alimentul intr-un singur strat intr-o tava captusita cu folie de aluminiu, si lasa-l la cuptor timp de 20-25 de minute. Poti presara fulgi de parmesan inainte sa transrezi si sa servesti, pentru un plus de gust.

Grill

Gratarea conopidei, inainte sa o prepari poate ajuta la obtinerea unui gust savuros si concentrat. Curata conopida, tai-o in bucati potrivite, presara-o cu ulei de masline si adauga sucul unei jumatati de lamaie. Clemeaza conopida in bucati si asaza-le pe gratar, unde vor fi gatite cca 10 minute, pana devin crocante.

Da un plus de savoare prin adaugarea condimentelor preferate, si asigura-te ca capat o crusta aurie si crocanta. Pentru a obtine un gust dulce, poti adauga la sfarsit niste cubulete de ananas, si servi alaturi de o salata variata.

Fiert

Fiertul conopidei este una dintre cele mai usoare metode pentru a-ti oferi o masa gustoasa. Potriviti bucatile de conopida intr-o oala, adaugati apa si fierbeti-le timp de 10-15 minute. Condimentati cu sare, piper, ulei de masline sau usturoi si presari sucul de lamaie.

Desi fiertul poate distruge anumite nutrientii din conopida, acest preparat ofera totusi oportunitatea de a obtine o mancare sanatoasa si gustoasa.

Sumat

Mancarea de conopida poate fi pregatita intr-un mod foarte simplu si sanatos prin mixarea legumei. Intai curata conopida si taie-o in bucati potrivite, dupa care fierbe-o in apa clocotita.

Apoi, las-o sa se raceasca si apoi mixeaza-o in blender. Adauga condimente, cum ar fi sarea, piperul, sau alte condimente preferate. Pune aluatul rezultat intr-o tava pregatita in prealabil, usuca-o la cuptor timp de 20-25 minute, si serveste-o acompaniata de o salata sau o garnitura.

Orice alt mod de pregatire al conopidei presupune curatarea corespunzatoare, taiatul ei in bucati potrivite, si rezultatul final depinde de gusturile si nevoile tale. Alege metoda cea mai potrivita pentru tine si savureaza mancarea de conopida!