Crema de mascarpone cu frisca este cea mai buna reteta perfecta pentru deserturi usoare si delicioase. Mascarpone se amesteca usor cu frisca si cu alte ingrediente pentru a adauga savoare si textura, astfel incat sa faca minivacanta sau bautura una delicioasa. Acest articol va oferi o reteta pas-cu-pas a celei mai delicioase si poftitoare creme de mascarpone si frisca.

Ce Este Crema de Mascarpone?

Mascarpone este o crema fina, cremoasa si dulce pregatita din smantana, lapte si coaja de lamaie sau otet. Acesta se numeste, de asemenea, „sapun de zahar” si „formaggio bagnato” in Italia, deoarece a fost initial preparata in Italia de nord. In mod obisnuit, aceasta se adauga in cafea sau preparate cu branza. Acesta contine un continut ridicat de grasimi si este foarte dulce.

De ce sa Adaugam Frisca?

A adauga frisca in reteta de crema de mascarpone ii ofera desertului fermitatea si consistenta care ar trebui sa fie, oferind in acelasi timp si un plus de savoare si indulceste. Frisca poate fi adaugata pentru a legana crema si a face-o mai cremoasa. De asemenea, gustul frisca ii aduce un plus de gust perfect preparatului.

Ce Alte Ingrediente sunt Necesare pentru Reteta?

Reteta acesteia creme se poate realiza cu ingrediente simple si clasice pe care le puteti gasi in majoritatea bucatilor:

  • 400 de grame de mascarpone;
  • 1-2 lingurite de esenta de vanilie;
  • 750 mililitri de frisca;
  • 200 grame de zahar;
  • 250 de grame de nuca de cocos.

Cum se Pregateste Crema de Mascarpone cu Frisca? – Ghid Pas-cu-Pas

Crema de mascarpone cu frisca este destul de usor de preparat. Urmati acest ghid pas-cu-pas pentru a realiza aceasta reteta delicioasa:

Pasul 1 – Bateti Mascarpone

Puneti mascarpone intr-un bol si incepeti sa-l mixati la viteza mare. Adaugati zaharul pana cand acesta devine o compozitie ferma si cremoasa. Acest pas va lua aproximativ 5 minutes.

Pasul 2 – Adaugati Frisca si Vanilie

Adaugati esenta de vanilie cu frisca. Bateti pentru a le amesteca la viteza mica, aproximativ 2 minute.

Pasul 3 – Adaugati Nuca de Cocos

Adaugati nuca de cocos si mixati pentru a le amesteca. Acest pas trebuie sa dureze aproximativ 1 minute.

Pasul 4 – Incalziti amestecul

Incarcati bolul intr-o tigaie si puneti pe foc potrivit. Amestecati continutul timp de aproximativ 5 minute sau pana cand devine o pasta cremoasa si omogena.

Pasul 5 – Lasati sa Se Raceasca si Folositi

Lasati deoparte amestecul sa se raceasca. Acesta poate fi adaugat in cafea pentru a face un gust delicios sau poate fi servit cu orice desert si orice fel de mancare.

Cum se Poate Folosi Crema de Mascarpone si Frisca?

Crema de mascarpone si frisca poate fi folosita pentru a adauga savoare si consistenta oricarui desert. Acesta poate fi folosit ca:

-Crema pentru umpluturi;
-Crema de tartelite sau placinte;
-Tocanita;
-Maia;
-Siropuri si glazuri;
-Crema de bauturi;
-Sirop de cafea.

Cum sa Stocati Crema de Mascarpone?

Dupa ce s-a pregatit, crema se poate pastra la frigider timp de aproximativ 7-10 zile. Acesta poate fi, de asemenea, congelat pentru a se pastra aproape 3 luni.

Sfaturi si Trucuri Pentru a Crea o Reteta de Crema de Mascarpone Perfecta

Iata unele sfaturi si trucuri care pot fi folosite pentru a crea cea mai buna reteta de crema de mascarpone:

  • Adaugati frisca lent, pentru a obtine un rezultat mai bun;
  • Adaugati putin vermout sau sambuca;
  • Adaugati putin sirop de artar sau curmale;
  • Adaugati fructe proaspete;
  • Adaugati cacao in praf sau ciocolata topita.

Crema de mascarpone cu frisca este cea mai buna reteta pentru un desert usor si delicios. Acest articol a prezentat reteta completa pas-cu-pas a acestei delicioase retete si alte ingrediente si modalitati de a face amestecul mai bun. Acest articol a prezentat, de asemenea, modalitati de a folosi crema de mascarpone cu frisca si modalitati de a o stoca pentru a se pastra aproape mai mult.