Compotul de cirese este una dintre cele mai delicioase si vechi retete de fructe. Aceasta reteta de compot de cirese vă va face sa vă simtiti ca un masterchef, deoarece după ce aţi văzut ce simplu este să fiţi conştienţi cât de bun gospodar sunteţi. Compotul de cirese este nu numai delicios si hranitor, dar te vei simti cu adevarat bine prin crearea lui.

În acest articol veți găsi toate informațiile și trucurile de care aveți nevoie pentru a prepara compot de cirese. Am împărțit articolul în trei secțiuni: Ingrediente necesare, Pasii principali și, în final, câteva trucuri adăugătoare.

Ingrediente necesare

Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara compotul de cirese sunt cirese curatate, zahăr, apă, lămâie și sare.

Ciresele sunt de fapt fructele de pădure care dau savoare si aroma compotului, atunci cand sunt pregatite corect. Acestea se curata, decojesc și se îndepărtează sâmburii.

Zahărul este un ingredient esențial al compotului de cirese, împrăștiind un sărut dulce acestor fructe. În plus, favorizează și conservarea lor.

Apa este necesară compotului de cirese pentru că acestea trebuie să stea în apă câteva ore, pentru a se îmbiba și a se pregăti de fierbere.

Lămâia oferă un gust dulce-acru compotului de cirese, iar datorită acestei combinații de gusturi va trebui să adăugați câteva felii de lămâie atunci când acesta pune la fiert.

Sarea este un ingredient esențial prezent în orice fel de compot de fructe, deoarece aceasta înțelege gustul dulce și aduce un echilibru între toate ingredientele.

Pasii principali

Pasul 1

Intr-un castron curat, luați ciresele curatate si spălate, împletiți o lingură de sare și lăsați-le sa stea aproximativ 30 de minute. Acest lucru va ajuta ciresele să absoarbă sarea și va face compotul mai gustos și mai dulce.

Pasul 2

Dupa ce ciresele au stat aproximativ 30 de minute, umpleți un vas cu apă, adăugați ciresele și fierbeți-le pentru 10-15 minute. Lasă-le să se racească, apoi arunca apa si seclătite fructele.

Pasul 3

Într-o cratiță curată, adăugați ciresele și lămâia tocată, apoi adăugați apa și amestecați, iar la final adăugați zahărul si amestecați din nou. Puneți cratița pe aragaz și luata pe foc mare.

Pasul 4

Așteptăm ca compotul să se înmoaie. Pentru a verifica dacă este gata, luați o linguriță din compot și presați-o cu dosul lingurii. Dacă se rup fructele, înseamnă că compotul este gata.

Pasul 5

Lăsați compotul să se răcească complet, înainte de a-l servi. Puteți lăsa compotul într-o pusculită curată, în frigider, pentru a se păstra, sau puteți proceda înalt pentru a pregăti compotul pentru a fi pus în sticle.

Trucuri adăugătoare

Sunt câteva trucuri și sfaturi de care puteți ține cont pentru a face un compot de cirese cât se poate de bun.

  1. Păstraţi ciresele cât mai curate. Fierbeţi-le cât mai puţin posibil (10-15 minute), pentru a se preserva aromă şi culoare.

  2. Atunci când adăugați lămâia, adăugați-o sub formă de suc sau felii, dar nu ca bucăți mari.

  3. Daca doriți gust mai dulce, puteți adăuga miere sau mai mult zahăr.

  4. Compotul de cirese se poate servea ca desert, sau se poate adăuga la sauțuri, înghețată, budinci sau chiar prăjituri.

  5. Compotul de cirese poate fi pregătit în mare cantitate și se poate păstra în sticle pentru a se bucura de parfumul cireselor cât mai mult timp.

Pentru a rezuma, compotul de cirese este ceva cu adevărat special, un combinatie unica perfecta intre dulce si acru, compotul de cirese nu numai ca este delicios si hranitor, dar te va face sa te simti cu adevarat bine prin servirea acestuia. Acest articol contine toate informatiile de care aveti nevoie pentru a pregati compotul de cirese: ingrediente, pasii principali si trucuri adăugătoare. Daca veti tine cont de aceste sfaturi, va veti bucura de un compot de cirese absolut delicios cu aroma si savoarea sa legata la gust.