Uneori, parintii care asteapta bebelusul se confrunta cu intrebarea: “Cum sa-i aleg numele?”. Este greu de ales un nume de copil reusit – care sa dea startul bucuriei in familie, sa reflecte sentimentele generale si sa poarte sens, fara a fi prea usor sau obisnuit. De aceea, unii opteaza pentru nume rare de baieti. Alegerea poate fi usoara daca parintii stiu exact cum sa gandeasca inainte de a-l numi.

In acest articol, vom discuta despre optiunile parintilor pentru nume rare de baieti, cum sa nu te astupi si ce este aproape imposibil de evitat atunci cand alegi un nume. Mai mult decat atat, vom face o lista cu sugestii care pot fi folosite ca inspiratie pentru a-ti numi bebelusul. In final, vom da sfaturi practice despre cum sa alegi potrivit si cum sa stai impacat cu decizia ta.

Ce inseamna numele de copii rare?

Un nume de copil rar inseamna un nume care nu este comun, obisnuit sau folosit de multe alte familii. Este adesea o optiune buna pentru parintii care vor sa se asigure ca cel mic se va distinge prin numele sau. Cu toate acestea, inseamna si riscul ca acesta sa nu fie amintit usor, astfel incat familie, prieteni sau profesori sa pronunte numele lui IMEC sau incorect.

Cum sa nu te blochezi atunci cand alegi un nume pentru bebelusul tau

Unii parinti pot fi surprinsi sa descopere ca au ales acelasi nume pentru win-win sau intr-o clasa. Este important sa te asiguri ca ai considerat suficiente nume inainte de a hotari. Uneori, este mai bine sa vizualizezi variantele posibile pe o lista inainte de a face o alegere finala.

Ai putea sa scrii toate numele pe care le-ai considerat in centrul unei pagini si sa desenezi o linie prin mijloc, impartindu-le pe doua sectiuni: una pentru nume rare de baieti si una pentru nume mai obisnuite. Aceasta optiune te va ajuta sa iesi din dilema si sa vezi clare optiunile tale.

Uneori, aceasta strategie te poate ajuta sa treci cu usurinta peste blocajele tale si sa vezi daca esti sau nu multumit de alegerile tale. Trebuie doar sa te asiguri ca citesti numele pe care le-ai considerat inainte de a-l da bebelusului tau. Cand te hotarasti, fa-ti timp sa te obisnuiesti cu numele pe care il vei folosi si gandeste-te la cat de inocent este bebelusul tau si sa fi foarte mandru de acest nume.

Lista de nume rare de baieti

Iata o lista cu nume rare de baieti ce pot fi folosite in cazul in care vrei sa nu te-ai obisnuiesti prea mult:

 1. Abram
 2. Aidan
 3. Aksel
 4. Basil
 5. Blythe
 6. Bowie
 7. Carlo
 8. Corley
 9. Darwin
 10. Elijah
 11. Enzo
 12. Felix
 13. Gideon
 14. Hadi
 15. Hewitt
 16. Ilan
 17. Isidore
 18. Jethro
 19. Jonah
 20. Leopold

Ce este imposibil de evitat atunci cand alegi un nume?

Chiar daca ai optat pentru un nume rar, exista cateva lucruri de care trebuie sa tii cont. Prima este sa te asiguri ca este pronuntiat corect. De asemenea, ar trebui sa te asiguri ca poate fi scris de catre desele persoane care vor intra in contact cu bebelusul tau, cum ar fi profesorii sau asistentii medicali.

De asemenea, ar trebui sa te asiguri ca numele nu are o conotatie nedorita. De exemplu, un nume precum “Death” (Moarte), care pentru unii poate fi interesant, poate fi traumatizant pentru altii. De aceea, ar trebui sa mai citesti despre numele pe care l-ai ales si sa vezi daca au fost sau nu interpretari negative asociate acestuia.

Sfaturi practice pentru alegerea numelui copilului

Alegerea unui nume pentru copil nu este usoara. Pentru a te asigura ca ai luat cea mai buna decizie, recomandam sa urmezi cateva sfaturi practice:

 1. Cauta surse de inspiratie in functie de stil, istorie si cultura. Poate ca esti inspirat sa-ti numesti copilul dupa bunicul sau dupa un personaj istoric sau practicant al unei religii. Nu sari peste aceste optiuni si gandeste-te daca si cum se potriveste cu stilul tau de viata.

 2. Paseaza-ti decizia. Chiar daca acesta poate fi un moment romantic sau emotional, cumpatarea te poate ajuta sa vezi daca alegerea este potrivita pentru tine si familia ta. Lasa-ti timp sa reflectezi si sa impartasesti optiunile tale cu cei dragi.

 3. Asculta-ti instinctul. Cand iti alegi un nume de copil rar, acesta poate fi o decizie foarte intima si personala. Ignora prejudecatile si comentariile negative si asculta-ti inima.

 4. Fii creativ si pregateste-te sa te scuzi. Cand navighezi prin optiunile pentru nume rare de baieti, ar trebui sa fii pregatit sa te aperi de observatiile negative pe care le vei auzi de la prietenii si familia ta. Spune-le despre ce simti si modelul pe care l-ai creat in umbra caruia ai luat decizia.

 5. Bucura-te de numele pe care-l alegi. Cand ai ales un nume pentru bebelusul tau, fa-ti timp sa te bucuri si sa le cinstesti alegerile tale. Intra in misterul persuasiv al numelui ales si bucura-te de lucrurile pe care le-a starnit in sufletul tau.

Dupa ce ai citit acest articol, ai invatat despre numele rare de baieti si cum sa-ti alegi unul pentru bebelusul tau. Utilizand sfaturile de mai sus, parintii isi pot alege numele copilului cu siguranta si incredere. Alegerea ramane personala, iar tu esti unica persoana care poate decide. Dar cel mai important este sa stii ca ai ales cu dragoste numele copilului tau si ca nimic nu te poate impiedica sa te bucuri de generozitatea acestui moment.