Realizarea unor suvite blonde ombre poate fi uneori dificilă, în special când nu cunoști tehnica sau ești la început. Insă orice măcelar, orice personă care iubește înfrumusețarea părului știe că, prin aplicarea corectă a produselor și a procedurilor indicate, orice obiectiv poate fi atins.

Mai jos vei găsi toate informațiile esențiale pe care trebuie să le știi pentru a obține suvite blonde ombre reușite.

Ce sunt suvitele blonde ombre?

Înainte de a învăța cum să-ți faci singură suvitele blonde ombre, mai întâi trebuie să cunoști ce este această tendință. Suvitele blonde ombre sunt nenumărate șuvițe de păr blonde, care se trec transversal, obținându-se un efect ușor care începe scentru și se epivalizează; astfel se obține efectul de păr ars de soare.

Suvitele ombre sunt ideale pentru părul drept sau creț. De asemenea, se pot realiza sau adăuga diverse efecte, precum bucle sau carlionți.

Așadar, este important să știi ce presupune această vopsire și ce problemă te ajută să rezolvi. Fiind o schimbare de culoare, poate fi mai evident să apelezi la un salon de înfrumusețare, făcând astfel acest serviciu mai rapid și mai distractiv.

Cum se obține un efect ombre?

Efectul ombre este obținut prin decolorarea parțială a părului. Acest proces poate fi realizat în mod manual, acasă sau într-un salon. Cu toate că în salon profesionalele sunt pregătite cu produse și tehnici mai bune de vopsire, există unele reguli stricte care trebuie respectate pentru a obține un rezultat perfect.

Procesul de obținere al unui efect ombré ar trebui să fie următorul:

 1. Spălarea și uscarea părului: Înainte de a aplica culoarea, parul trebuie spălat, uscat și aranjat. Acest pas este foarte important, deoarece un păr spălat și prin ce produse se utilizează va funcționa ca și tejghea pe care devopsitorul se va baza în timpul decolorării.

 2. Aplicarea decolorantului: Acum se aplică decolorantul pe pieptănarea prealabilă a părului. Aici este important să se respecte timpul de acțiune, temperatura și operațiunea de iradiere.

 3. Spălarea: Decolorantul trebuie clătit și, dacă este necesar, se aplică condiționator pe lungimea firelor.

 4. Aplicarea vopselei: Acest lucru trebuie să se facă manual, ușor și transversal. În acest mod, se obține gradiția de culoare care dă efectul ombre.

Cum se realizează o tunsoare ombre?

Odata ce efectul ombre este complet, poate fi creată și o tunsoare ombre pentru a finaliza stilul. Și în acest caz, este recomandat ca pe lângă cunoștințele necesare, să se apeleze la un specialist. Pentru a obține o tunsoare ombre, se va crea prima parte a coafurii. De aici se adaugă șuvițele successive într-o gradație subtilă, astfel încât să se obțină efecte diferite și individualizate. Dacă dorești să adaugi bucle sau carlionți, este necesar să folosești ondulatoare/plăci cu ajutorul cărora să definesti șuvițele blonde ombre.

Ce produse sunt necesare pentru suvite ombre?

Acestea sunt produsele pe care nu trebuie să le uiți în momentul în care accepți provocare de a-ți face singură șuvițele blonde ombre:

 • Masca de reparare și protecție
 • Decolorant
 • Spumă și schimbător de culoare
 • Set de ustensile de înfrumusețare (pieptene, șocuri pe care se prind mânecile etc)
 • Concluse și șampon
 • Condiționator și balsam
 • Uscător de păr
 • Onct /onculator

Cum să-ți vopsesti singură suvitele blonde ombre?

Realizarea propriilor suvite blonde ombre presupune câteva etape simple, despre care am discutat deja, pe care trebuie sa le urmezi atent:

 1. Spălarea și uscarea părului.

 2. Aplicarea decolorantului.

 3. Spălarea și aplicarea vopselei.

 4. Realizarea stilului și tunsoarea dorită.

 5. Îngrijire și protecție.

Și, dacă ai nevoie de mai multe informații pentru un plus de siguranță, cea mai bună soluție este să adaugi și o perucă ombre. Acest lucru îți vă aduce protecție și, astfel, poți obține suvitele blonde ombre fără a-ți strica părul.