Cand vine vorba despre amenajarea unui dormitor, multe persoane sunt ingrijorate sau chiar sufocați de cantitatea de aspecte de luat in considerare. Cu toții vrem sa ne petrecem timpul intr-un mediu care se bucura de stil si comfort. Dormitorul este camera personala si trebuie sa fie amenajat in modul in care se potriveste cu propriile tale gusturi si nevoi. Insa, mai presus de asta, va trebui sa luam in considerare produsele și designurile necesare pentru a crea o adevarata oaza de relaxare.

Indiferent ca este vorba despre o camera intr-o locuinta noua sau despre reamenajarea, trebuie sa fim optimi si creativi cand vine vorba despre amenajarea unui dormitor modern și stilat.

Iata cateva idei uimitoare de amenajare si decoarare pentru a-ti transforma dormitorul in punctul de relaxare ideal.

1. Alegerea Paletei de Culori

Cea mai importanta decizie inainte de a incepe amenajarea dormitorului este aceea referitoare la paleta de culori. Culorile sporesc sentimentele, expresia si caracterul oricarei incaperi, iar in cazul dormitorului, acestea trebuie sa fie relaxante, creand un sentiment de liniste si calm.

Puteti opta pentru o paleta formata din doua sau trei culori neutre, cum ar fi alb, bej, gri sau altele, daca va doriti o atmosfera calda.

Pentru a crea un contrast interesant, puteti adauga si trimuri de culoare vie, prinse pe pereti, in haine de pat sau in accesorii decorative. Daca adaugati culori vibrante doar pe anumite zone, aceasta va fi o decizie inteleapta.

2. Amenajarea Mobilerului

Mobilarul de dormitor, cum ar fi patul, noptierele, comoda, armoirele, trebuie sa fie dispuse pe intregul panou al camerei in asa fel incat sa lase loc suficient si sa permita o circulatie usoara.

*Patul

In functie de dimensiunea disponibila si de preferintele personale, puteti adauga patul intr-un colt, impreuna cu un perete liber care sa permita accesul la celelalte piese de mobilier si accesorii.

Paturile cu aceleasi dimensiuni vin intr-o gama larga de designuri și stiluri, de la rotunjite la structuri asimetrice și pot fi personalizate pentru a se potrivi si se aseza cu restul mobilierului.

*Noptierele

Cu proprietatile sale utile, noptierele sunt must-have -uri absolute atunci cand vine vorba despre amenajarea unui dormitor.

Cu tot felul de optiuni de stiluri, marimi si forme diferite, puteti combina noptiere in culori diferite, cu o lampadar sau o oglinda uimitoare pentru a crea contrastul perfect de contrast.

*Comode și Armari

Comodele si armarii sunt necesare pentru stocarea hainelor, a pantofilor și a altor articole vestimentare. Acestea arata cel mai bine atunci cand sunt amplasate la spatele patului, deoarece liberul de circulatie este mai mare.

3. Lightening-ul

Lightening-ul este un factor esential atunci cand vine vorba despre amenajarea dormitorului. Acesta trebuie sa se potriveasca cu cu designul si sa permita o luminozitate adecvata care sa va ajute sa va relaxati dupa o zi obositoare de activitati.

*Lampadare

Lampadarele pot fi create cu orice forma, stil si design, deci puteti sa va faceti imaginatia sa zboare cu lumina ideala pentru camera dvs. Lampadarele ofera intunericului obișnuit o nota de farmec si mister, oferind lumina difuza in camera de odihna.

Puteti completa cu gust lumina adaugand lumanari parfumate, lumanari LED care se sa se schimbe pe culori, chiar veioze sau mevalee special create pentru a crea un accent placut si relaxant in dormitor.

*Senzori de lumina

Un stil modern de iluminare poate fi crea prin senzorii de lumina, care se aprind automat atunci cand detecteaza prezenta omeneasca.

4. Peretele

Cel mai frumos aspect in amenajarea oricarei camere este acela referitor la perete – acesta poate crea sentimente prin culori si pot fi decorable cu imagini, tablouri, lampadare sau elemente decorative.

*Vopsirea

Unul din cei mai simplii si mai deloc costisitori mod de a-ti reamenaja camera este vopsirea, care va poate da un iz de modernizare, modern si sincer, pur și simplu.

*Decoratiuni Impresionante

Decoratiunile maritime, cum ar fi imagini sau tablouri interesante, veioze sau lumini decorative, modele de tapet sau dungi verticale surprinzatoare, pot aduce o atmosfera placuta si relaxanta in camera voastra de dormit.

5. Accesoriile

Fereastra, covorul, mocheta si produsele textile sunt elemente esentiale atunci cand vine vorba despre amenajarea unui dormitor. Puteti sa adaugati un plus de culoare și stil prin aceste produse si astfel sa obtineti un mediu de relaxare modern si confortabil.

*Fotolii si saltele confortabile

Este de preferat ca fotoliile si saltele sa fie in aceeasi parte a pardoselii si realizate in aceeasi schemede culoare ca si restul camerei.

*Accesorii naturale

Accesoriile naturale pot fi incluse cu succes in decorarea oricum a camerei, aduse fie prin flori, frunze sau chiar si butasi de copaci.

6. Elementele de Design

Stilul si tema pe care ati ales-o pentru camera voastra de dormit, ar trebui sa se reflecte si in elementele pe care le veti alege.

*Perne

Pernele decorative sunt elemente de design minunate si importante intr-un dormitor modern, atat ca parte a decorului, cat si a confortului.

Alegeti perne cu forme nuantate sau cu imprimeuri speciale, pentru a amesteca stilurile si a le potrivi straiei in mod special.

*Paturi și haine

Atunci cand vine vorba despre culoare, lumea calda de diferite nuante de material textil ofera o multime de oportunitati.