Epilarea cu zahar (sau epilarea cu ceara de zahar) se bazeaza pe o tehnica veche si originara din Egiptul Antic, care implica aplicarea de ceara de zahar pe fata si muschii pentru epilarea parului nedorit. Este foarte populara din cauza eficacitatii sale in indepartarea parului, sigurei sale si a faptului ca este mai putin dureroasa decat epilatul cu ceara. Daca vreti sa va luati timpul si sa va epilati singuri de acasa, aceasta este cea mai buna metoda. Fie ca faci asta prima data sau nu, acest articol iti ofera informatiile necesare pentru a te ajuta sa obtii cele mai bune rezultate.

Epilarea cu zahar este o tehnica veche, dar eficienta, regardata prin istoria Egiptului Antic. Este o metoda de epilare care se face prin aplicarea ceara de zahar la nivelul fetei si a muschilor, de unde se indeparteaza parul nedorit. Aceasta metoda este recomandata persoanelor care doresc sa se epileze singure acasa, intrucat ofera rezultate eficiente, puncteaza eficient parul si reduce riscul ca firele de par sa se devina ingroscate, prin comparatie cu alte metode de epilare.

Unghiul 1: Ce este epilarea cu zahar?
Epilarea cu zahar (aici cunoscuta si sub numele de epilat cu ceara de zahar) se bazeaza de principiul aplicarii ceara de zahar pentru a indeparta firele de par inestetice de la nivelul fetei, muschilor si al altor zone ale corpului. Acesta este o tehnici veche si cea mai utilizata, datand din Egiptul Antic, cand aceasta era folosita, in principal, pentru a indeparta firele de par suprapatrunse. In prezent, tehnica se utilizeaza pentru a indeparta parul inestetic de la nivelul muschilor umerilor, al abdomenului, zonele intime, sau chiar de la nivelul toracelui.

Unghiul 2: Care sunt avantajele epilarii cu zahar?
Epilarea cu zahar este una dintre cele mai avantajoase optiuni pentru cei care doresc sa se epileze acasa. Mai jos sunt listate mainile beneficii in epilarea cu zahar:

• Epilarea cu zahar este mai putin dureroasa decat epilatul cu ceara traditionala. Ceara de zahar actioneaza ca un lubrifiant si se simte mai putin infiorator pe piele comparativ cu ceara traditionala.

• Epilatul cu ceara de zahar aduce cele mai bune rezultate, fara a avea efecte secundare si dureri extre,cum ar fi crapaturile sau petele de culoare de la suprafata pieli.

• Epilarea cu zahar devine mai ceva cu o exfoliere naturala, prin indepartarea firelor de par si a pielii moarte de pe suprafata pielii

• Deoarece epilatul se face in mod sanatos, domol, firele de par devin mai subtiri si se subtiaza cu timpul, astfel incat se resimte mai putin disconfortul in momentul epilarii ulterioare

• Deoarece se aplica usor prin presarea mainii, aceasta este o metoda usoara si linistita

• Epilarea cu zahar nu lasa nici un fel de resturi pe suprafata pielii
Unghiul 3: Cum se poate face epilarea cu zahar?

Inainte de a lua in considerare pasii de aplicare a ceara de zahar, asigurati-va ca ati cumparat ceara de zahar potrivita pentru pielea dumneavoastra. Acum sa trecem la pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru a efectua epilarea cu zahar.

  1. Curatarea fetei si a muschilor: In primul rand, trebuie sa va curatati bine fata si zonele unde doriti sa va epilati. Trebuie sa folositi sapun si apa calda pentru a indeparta toate celelalte produse cosmetice sau lotiuni. Dupa aceea, tamponati zona cu un prosop curat si imbibat cu apa calda. Apa calda va deschide porii pielii si va pregati aceasta pentru epilare.

  2. Aplicati ceara de zahar: Dupa ce ati pregatit pielea, aplicati ceara de zahar direct pe aceasta prin miscari usoare. Nu se recomanda moderna sau presarea mainii pentru o aplicare adecvata. Ceara de zahar se lipeste de piele prin introducerea miscarii mainii in sens invers firului de par.

  3. Indepartarea pastei de zahar: Pentru a indeparta pasta aplicata, folositi extensia palmei, prin miscari usoare, usureaza pe piele, in urmata directia liniilor parului. Nu impingeti ceara de zahar pe piele sau impingeti prea tare; Ciuliti-l inainte sau trageti usor ceara pe pere, in directia opusa firului de par.

  4. Tratarea pielii epilate: Epilarea tuturor firelor de par de la piele poate lasa aceasta iritata. Pentru a calma pielea iritata si pentru a va bucura de o piele lipsita de par, utilizati o lotiune sau lotiune dupa epilare.

Unghiul 4: Recomandari pentru obtinerea celei mai bune epilari acasa

Epilatul cu ceara de zahar poate sa fie uneori un proces dureros si poate sa creeze iritatii. Iata cateva sfaturi pentru a obtine cea mai buna epilare de acasa:

• Aplicati o cantitate mica de ceara de zahar pentru prima data. Pe masura ce va obisnuiti cu tehnica, puteti sa mariti portia de ceara, pentru a indeparta un mai mare numar de fire de par.

• Verificati directia in care se indeparteaza parul inainte sa aplicati ceara de zahar. Daca aplicati ceara de zahar in sensul contrar firelor de par, aceasta le poate rupe in loc sa le indeparteze. De aceea, este esential sa cunoasteti directia de indepartare a parului pentru a obtine rezultate bune.

• Incalziti usor ceara intre palme inainte de aplicare. Aceasta va ajuta sa se intinda mai bine pe suprafata pielii si va reduce discomfortul.

• Aplicati o lotiune calmanta dupa incheierea epilarii pentru a reduce orice roseata sau discomfort.