Prajitura cu morcovi este o reteta veche care ne-a ramas de la bunici, savurata de generatii intregi. Aceasta prajitura imbina textura moale si dulcea a morcovului cu aroma lui specifica, ceea ce o face speciala. De aceea, este una dintre cele mai populare retete de prajituri.

Iata pasii pe care ii poti urma pentru a pregati, intocmi si savura aceasta prajitura cu morcovi delicioasa:

Ingredientele de baza

Pentru a pregati aceasta reteta, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500 de grame de morcovi rasi
  • 250 de grame de zahar
  • 100 de mililitri de ulei de masline
  • 250 de grame de faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • Un praf de sare
  • Un praf de scortisoara

Asamblarea ingredientelor

  1. Rade morcovul si lasa-l la o parte.
  2. Prajeste morcovul timp de cateva minute intr-o tigaie sau o oala.
  3. Pune morcovul intr-un vas si adauga zaharul, sarea, scortisoara si uleiul de masline. Amesteca ingredientele pana se omogenizeaza.
  4. Adauga ouale si amesteca usor.
  5. Pune faina si praful de copt. Amesteca usor pana cand toate ingredientele sunt incorporabile.
  6. Transfera compozitia intr-o tava cu dimensiuni de circa 20 de cm.

Coacerea si servirea

  1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si lasa prajitura sa se coaca timp de 25 de minute.
  2. Testeaza daca s-a copt cu ajutorul scobitorii. Daca scobitoarea iese uscata, inseamna ca prajitura ta este gata.
  3. Lasa sa se raceasca pentru cateva minute inainte de a fi servita.
  4. Daca vrei sa ii dai un plus de savoare prajiturii, poti sa o presari cu putin zahar pudra.
  5. Prajitura cu morcovi este perfecta servita calda si cu un pic de inghetata sau frisca, alaturi.

Beneficiile prajiturii cu morcovi

  1. Prajitura cu morcovi este o reteta delicioasa care a fost preferata si practicata de generatii intregi.
  2. Acest desert este usor de pregatit si nu necesita mult timp, astfel ca este perfect pentru momentele in care doresti un desert rapid si gustos.
  3. Prajitura cu morcovi contine morcovii, care sunt extrem de bogati in antioxidanti, vitamni, precum si fibre, care sunt benefice pentru organismul tau.
  4. Morcovii sunt, de asemenea, extrem de buni pentru amentinea sanatatii ochilor si pentru un aport suplimentar de vitamine si minerale, necessar pentru a mentine un stil de viata sanatos.

Prajitura cu morcovi este unul dintre cele mai vechi deserturi traditionale, si unul dintre cele mai iubite. Prin urmare, nu e de mirare ca aceasta reteta este prezenta si in meniurile personalitatilor mondene si ale fashionistelor. Astfel, aceasta reteta poate fi intotdeauna una dintre optiunile noastre dulci, iar pregatirea ei nu se va face niciodata prea greu. Savureaza-o cu un pahar de lapte… sau de vin – cum preferi!