Cu totii stim cat de sanatos si important este sa gatim din produse alimentare proaspete pline de nutrienti. Si totusi nu mereu gasim mancaruri sanatoase, gustoase si ieftine. Spanacul cu orez este una din acele retete care se poate servi atat ca un fel de mancare independent, cat si ca un partener al unui preparat principal. Iata cum se prepara aceasta mancare delicioasa in doar cateva minute.
Spanacul cu orez reprezinta o mancare foarte simpla avand ca ingredient principal spanacul. Aceasta reteta poate fi folosita ca o masa independenta, preferata de obicei de catre vegetariani, dar poate fi si un acompaniament perfect pentru un preparat principal. Spanacul ofera multiple beneficii pentru sanatate datorita continutului sau de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti.
In plus, orezul este un aliment bogat in carbohidrati si are un indice glicemic foarte scazut, ceea ce il face sa fie foarte usor de digerat. Asadar, aceasta reteta are un grad ridicat de nutrienti si de energie fara sa fie fortificata chimical.
Cum sa gatesti spanacul cu orez
Iata cateva indicatii esentiale despre cum sa gatesti spanacul cu orez, pentru a obtine o mancare gustoasa si plina de proprietati nutritive:
1. Spala bine spanacul
Inainte de inceperea gatitului, trebuie sa spalati bine spanacul, pentru a preveni complicatii digestive. Intotdeauna este recomandat sa folositi plante proaspete si cosmetizate.
2. Fierbe orezul
Spre deosebire de spanac, pentru prepararea orezului, trebuie sa-l fierbi. Se recomanda adaugarea unui fir de sare.
3. Adauga untul
Untul adauga un plus de arome si il face pe spanac mai bun si mai gustos. Se recomanda sa se foloseasca, de obicei, untul de arahide sau untul de cocos. Acest tip de unt adauga mai multa savoare decat alte tipuri de produse pe baza de plante si ajuta la obtinerea unui sos mai cremos.
4. Pune condimentele si sarea
Mancarea se poate condimenta cu o cantitate medie de sare si cu diverse condimente cum ar fi rozmarinul, cimbru si oregano. Puteti sa adaugati, de asemenea, piper si anason, in functie de preferintele dvs.
5. Adauga spanacul
Cand temturile de mai sus sunt gata, se poate adauga spanacul. Acesta se citeste dinainte si se adauga in sosul de unt si condimente. Trebuie sa fie mai intai cat se poate de bine cosmetizat.
6. Gati spanacul si orezul impreuna
Amesteca bine spanacul si orezul si lasa sa fiarba la foc mediu, intr-o tigaie, timp de zece minute. In cele din urma, pasta rezultata se poate servi calda sau la temperatura camerei.
Facilitati si utilitati
Aceasta mancare se poate servi ca si un fel de mancare independent sau, de asemenea, se poate servi ca acompaniament al unui preparat principal. Poti adauga oua ochiuri, ciuperci, migdale sau rondele de dovlecei pentru a adauga mai multa varietate si mixarea diferitelor condimente si a sarelor. De asemenea, se poate transforma intr-un fel de sos pentru paste si poti servi tortul de spanac si orez ca si un fel de desert.
Avantaje si dezavantaje
Avantaje
• Incredibil de delicios si nutritiv.
• Are un gust foarte intens.
• Este destul de usor si rapid de preparat.
• Postul este o optiune usoara si se poate servi ca o masa independenta sau ca un acompaniament.
• Pot fi adaugate ingrediente aditionale, cum ar fi legume sau alte condimente.
Dezavantaje
• Cantitatea individuala nu este suficienta pentru a satisface pofta unui adult.
• Unele persoane se pot simti coplesite de gustul prea sarat al condimentelor.
• Poate fi prea dificil pentru copii, in special daca gatiti cu condimente puternice.
Spanacul cu orez este o mancare sanatoasa si delicioasa, total veggana si perfecta pentru orice masa. Reteta este foarte simpla si se poate prepara rapid si cu un minim de ingrediente. Contine proteine, minerale, vitamine si fibre sanatoase si usor de digerat si poate fi servit ca o masa independenta sau ca un acompaniament al unui preparat principal. Delicatetea, usurinta prepararii si nutritia acesteia fac din reteta spanacului cu orez una din preferatele noastre!