Gatitul pestelui la cuptor poate fi o alegere perfecta pentru cei care doresc sa prepare ceva rapid, ceva gustos, fara prea mult efort. Aceasta reteta pentru gatitul pestelui la cuptor cu legume reprezinta una dintre cele mai bune alegeri pentru asa ceva si este foarte simplu de realizat.
In materialul de mai jos, vom prezenta pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru a va pregati o mare supriza pentru familia dvs. sau pentru voi insiva!
Cum sa prepari peste la cuptor cu legume:
1. Alege tipul de peste
In primul rand trebuie sa decizi ce tip de peste doresti sa folosesti pentru prepararea retetei. Unele tipuri de peste sunt mai potrivite pentru gatitul la cuptor decat altele, asadar este important sa faceti alegerea potrivita. Unii dintre pestii cu care iti poti prepara pestele la cuptor cu legume sunt cod, tilapia, somon, morun, pastrav, etc.
2. Daca alegi peste crud, pregateste-l
Daca alegi sa folosesti peste crud pentru aceasta reteta, atunci trebuie sa-l pregatesti in prealabil. Acest lucru presupune sa-l speli bine si sa-l tai in bucati potrivite pentru a fi coapte corespunzator la cuptor.
3. Alege legumele potrivite
Legumele pe care le folosesti contribuie la aroma si la gustul mediu al pestelui. De aceea, este important sa alegi legumele potrivite, astfel incat sa creezi un amestec sanatos si gustos. Unele dintre legumele care pot fi combinate cu succes in aceasta reteta sunt: ceapa, ardeiul, morcovul, broccoliul, conopida, telinele, vinetele si spanacul.
4. Adauga sosul
Sosul este un factor cheie pentru cat de gustos va iesi pestele la cuptor. De aceea, poti cauta o reteta de sos pe care sa o folosesti. In alternative, poti adauga doar verdeata si ierburi aromate, ulei de masline sau chiar sosul special pentru peste.
5. Prepara umplutura
Umplutura este o metoda buna de a-ti pregati un peste suculent si gustos. Poti prepara o umplutura facand o compozitie din: unt, ierburi aromate, capere, stafide, lamaie sau chiar un amestec de legume. Apoi, pune-o in interiorul pestelui, ceea ce adauga aroma si gustul retetei finale.
6. Preincalzeste cuptorul
Este necesar sa preincalzesti cuptorul inainte de a gati pestele, pentru a asigura o coacere corespunzatoare. Cand este preincalzit, ajusteaza temperatura cuptorului, astfel incat sa-ti poti pregati pestele la o temperatura potrivita.
7. Pregateste o tava
Tava pe care o folosesti va trebui sa prezinte insa suficient loc pentru a adauga pestele si legumele. Un strat de hartie de copt este recomandat pentru acest pas si poate fi usor clatit cu ulei sau apa, inainte de a adauga pestele si legumele.
8. Scoateti pestele la cuptor
Dupa ce toate pasii pregatitori s-au terminat, scoate-ti pestele la cuptor. Distribuie sosul sau umplutura in interiorul pestelui si adauga o stratura de legume pe tava.
9. Coace pestele
Acum este momentul sa-ti coace pestele la temperatura potrivita pentru a obtine rezultatul dorit. Aveti grija sa nu-l lasi prea mult la cuptor, acest lucru poate duce la pierderea aromei si a gustului. Daca ai luat direct un peste pregrijit, vei stii ca este gata, atunci cand obtii o consistenta crocanta pe suprafata acestuia.
10. Prosoveste sau serveste
Cand ai obtinut rezultatul dorit trebuie sa pictezi pentru servire. Un tratament decorativ face intotdeauna o reteta mai delicioasa si de neuitat. Poti servi pestele la cuptor cu legume cu diverse garnituri, sau chiar cu un sos tartar sau maioneza speciala.
Gatitul pestelui la cuptor este o modalitate extrem de simpla si la indemana pentru a pregati o masa savuroasa si satioasa. Pasii de mai sus sunt extrem de simpli de urmat si cu anumita de creativitate poti pregati o reteta foarte revelatoare. Tine cont de recomandarile noastre, iar rezultatul nu va fi deloc de ignorat!