Daca esti fanul gustului picant si incins al pastei arrabiata, vei fi surprins sa descoperi cat de simplu este sa pregatesti acest preparat chiar la tine in bucatarie! Pastele arrabiata este cea mai simpla si in acelasi timp plina de savoare pasta pe care o poti prepara. Iata cum sa faci paste arrabiata, step-by-step:

Defineste ingredientele

Primele lucruri pe care sa le faci atunci cand vrei sa pregatesti paste arrabiata sunt sa alegi ingredientele potrivite. Iata ce ingrediente va trebui sa folosesti:

Paste – 400 g paste fusilli sau macrou, elvetian sau spaghete

Ulei de masline extravirgin – 4-5 linguri

Rosiile – 1 l de suc de rosii

Usturoi – 2-3 catei

Ceapa rosie – 1 bucata

Ardei rosu – 1 bucata

Ardei iute – 1 bucata

Peperoncino – 1-2 linguri

Oregano – 2-3 linguri

Vin rosu – 2-3 linguri

Sare – dupa gust

Pregateste si toaca ingredientele

Inainte de a sosi la partea de gatit, trebuie sa iti pregatesti ingredientele. Incepand cu ardeii si ceapa, spala si curata ardeii si ceapa, apoi taie-le in cuburi mici. Usturoiul piseaza-l fin sau zdrobeste-l.

Gateste pastele

Puneti pasta intr-o cratita mare si umpleti-o cu 1.5 l de apa. Cand apa da in clocot, adaugati 1 lingurita de sare si turnati pasta, amestecand usor pentru a nu se lipi. Fierbeti-le pe foc scazut, pana sunt gata, iar apoi strecura, punandu-i intr-o strecuratoare si trecand apoi sub un jet de apa rece pentru a opri gatitul si a le mentine crocante.

Gateste sucul rosiilor

Pune suc de rosii intr-o oala si adaugati 1 lingurita de sare si 1-2 linguri de ulei de masline. Fierbe-l timp de 10 minute, pe foc scazut, amestecandu-l usor si testandu-i gustul.

Gateste sosul

Apoi, scurge uleiul din oala in care s-a fierbint suc de rosii si transfera-l intr-o alta oala. Adauga usturoiul, ceapa si ardeii, amestecandu-i si calindu-i pe tot. Apoi, adauga si sucul de rosii, amestecand si lasi sa clocoteasca 15 minute, amestecandu-i usor.

Adauga sarea

Sare si piperonecino sunt cheile pentru gustul perfect al pastei arrabiata, asa ca nu ai voie sa sari peste pasul acesta. Gusta sosul si adauga sare si piperonecino dupa gust.

Adauga condimentele

Cand sosul a fost gatit si s-a scurs bine, adauga oregano, vin rosu si 2-3 linguri de ulei de masline. Continua sa amesteci si fa sosul sa fiarba alte 5 minute.

Toaca iarba de basilic

Lasă sosul sa se raceasca puțin, apoi toaca câteva frunze de busuioc și adauga-le in sos.

Asambleaza pastele arrabiata

Ai ajuns la ultimul pas! Este acum momentul sa asamblezi pastele. Tampla sosul in oala si adauga pastele gatite. Invarte-le usor deoarece pastele absorb foarte bine sosul, iar pentru un gust mai bun amesteca-le cu putina parmezan ras.

Serveste pastele arrabiata

Cea mai buna parte urmeaza… servirea pastei arrabiata! Descopera alaturi de familie si prieteni gustul savuros si incins al pastei arrabiata si bucura-te de o cina excelenta.

Prepararea pastei arrabiata este o aventura unica, care iti poate oferi o cina deosebita alaturi de cei dragi. Urmand pas cu pas acest ghid, vei reusi sa obtii perfecta pasta arrabiata pe care o poti savura oricand si oricum doresti. Bucurati-va de​un gust neobisnuit si delicios cu paste arrabiata!