Ciupercile Pleurotus sunt ciuperci cu un gust foarte plăcut și aromă caracteristică, și reprezintă un aliment delicios atât pentru vegetarieni, cât și pentru cei care fac dieta keto. Aceste ciuperci delicioase sunt populare pentru că sunt destul de ușor de cultivat, deci o persoană poate cultiva singură acestea și poate să le golească în rețete. Chiar dacă sunt relativ simplu de preparat, trebuie înțeles care sunt cele mai bune modalități de a le pregăti pentru a profita cât mai mult de gustul lor incomparabil.

Ce Sunt Ciupercile Pleurotus?

Ciupercile Pleurotus sunt ciuperci de culoare maro închis sau lila, cu vârfuri deschise care au un gust dulce nat și o aromă delicioasă. Acestea apar în multe țări, ca și în America de Nord, unde se poate găsi în timpul verii. Sunt relativ ieftine și se găsesc în multe magazine de produse alimentare, dar există și alte variante, cum ar fi ciupercile Pleurotus Salmoneus, care au un gust mai picant și sunt mai scumpe. Acestea sunt, de asemenea, disponibile pentru cultivare acasă.

Cum Să Culiți Ciupercile Pleurotus

Unul dintre primele lucruri de luat în considerare la culoarea ciupercilor este să se folosească tehnici de curățare care sunt puțin agresive și care să le conserve intregului lor gust și aromă. Ciupercile Pleurotus necesită cel mai puțin pregătire înainte de a fi utilizate, în comparație cu alte tipuri de ciuperci. Maturitatea lor poate fi verificată prin constatarea culorilor și aspectului. Pentru a le curăța, se prind gâtul între degete și se îndepărtează vârfurile, care erau frecvent întunecate sau murdare. Apoi, ciupercile se pot clăti prin rulare ușoară sub jetul de apă rece.

Cum Sa Gatesti Ciupercile Pleurotus

Cu un astfel de ingredient foarte versatil, cum ar fi ciupercile Pleurotus, există multe modalități de a găti această ciupercă. Otrăviri diverse, fripturi sau chiar supe sunt doar câteva palete de idei care pot fi folosite pentru a pregăti acest ingredient.

Cuptor

Unele dintre cele mai comune metode de pregătire a ciupercilor sunt fierberea în apă și prăjirea. Prăjirea este, probabil, cea mai bună metodă, deoarece se poate folosi cu ușurință pentru a face ciupercile uscate și aromate. În primul rând, ciupercile se curăță și se potrivesc cu ulei de măsline și condimente. Apoi, se coc în cuptor, la o temperatură joasă, pentru aproximativ 15 minute, sau la o temperatură medie, pentru aproximativ 25 de minute. Când ciupercile sunt gata, se pot servi fierbinți sau se pot adăuga în alte rețete.

Tava de Fier

Ce poate fi mai bun decât să ronțăie niște ciuperci aburinde direct de pe tigaie? Pentru aceasta, se primesc ciupercile mai mari și crudoase și se toarnă ulei pe o tigaie foarte fierbinte. După ce se amestecă ciupercile cu ulei, se adaugă sare și se amestecă. Se amestecă bine, se reduce căldura și se lasă să se Gatească pentru aproximativ 20 de minute. Se pot adăuga ce condimente și aromate preferă.

Tigaia Wok

Un alt mod obligatoriu de a pregăti ciupercile Pleurotus este să le folosiți într-o tigaie wok. Pentru aceasta se pune 4-5 linguri de ulei în tigaie. Când uleiul devine fierbinte, se adaugă ciupercile și se amestecă bine. Apoi, se adaugă condimente după preferință. Se amestecă bine și se lasă să se prăjească, la o temperatură medie-joasă, pentru 15-20 de minute. Mirodeniile vor oferi o aromă profundă și o aromă mai intensă decât alte metode de pregătire.

Aperitive

Ciupercile Pleurotus sunt delicioase și hrănitoare când sunt preparate ca aperitive. Pentru aceasta se curăță ciupercile și se taie fără coajă și se potrivesc cu ulei de măsline, sare și piper. Se pun ciupercile pe un grătar sau într-o tigaie fierbinte și se lasă să se Gatească la temperatură medie-joasă pentru aproximativ 10 minute, sau până se coc complet. Aceste ciuperci sunt atât de bune când se mănâncă calde, servite cu o salată sau un sos.

Deși ciupercile Pleurotus sunt cea mai comună ciupercă preparată, ea poate fi preparată în multe feluri diferite, în funcție de aromele și preferințele fiecăruia. Acestea se pot pregăti la cuptor, prăjite în tigaie sau chiar tocate pentru a pregati aperitive delicioase.