Gustarea preferata a majoritatii persoanelor, chiftelele sunt cea mai buna optiune atunci cand vrei sa introduci un plus de energie si nutritie in ceea ce vei servi si sa faci fara carne. Acestea pot fi pregatite rapid si intrun mod facil, chiar si pentru cei ma putin experimentati in arta culinara.

De multe ori, chiftelele de post sunt cele mai sanatoase si mai neintrecute optiuni in ceea ce priveste mancarurile, datorita ingredientelor sanatoase care intra in compozitia lor. Cu toate acestea, e important sa le servim intr-un mod care sa ne ajute sa mentinem nutrientii si gustul natural al ingredientelor. Iata un ghid detaliat asupra cum sa gatesti chiftele de post:

Pasii pentru pregatirea chiftelor de post

  1. In primul rand, este important sa obtii toate ingredientele necesare pentru a pregati chiftele de post. Daca esti adeptul unei diete vegetariene, iti vei dori sa folosesti legume, naut, kerosen, faina inteligenta, ciuperci si alte legume.

  2. Tocmasti ingredientele, putand adauga si fulgi de ardei iuti sau alte condimente in functie de gustul personal. Pentru a face acest lucru mai usor, iata o lista a ingredientelor de baza:

  • 2 cesti de fulgi de porumb
  • ½ cana de ardei grasi verzi tocati
  • 1 cana de spanac tocat
  • 2-3 ciuperci taiate marunt
  • ½ cana de naut
  • 1 ou
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 cana de faina integrala
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  1. Apoi, amesteca toate ingredientele intr-un bol mare pana cand obtii compozitia omogena a chiftelelor.

  2. Lasa aceasta compozitie sa se odihneasca pentru 15-20 de minute, astfel incat pulpa de legume sa se destinda si sa se amestece in mod corect.

  3. Dupa 5-6 minute, ia o lingura de compozitie si da-i o forma de chiftea. Apoi, inmoaie fiecare chiftea pe rand in faina integrala, asigurandu-te ca acoperi intreaga suprafata.

  4. Aprinde aragazul, incepe sa incalzesti cuptorul pana la temperatura medie si pregateste o tava de cuptor curatata cu hartie de copt.

  5. Uleiesc tava de cuptor cu o lingura de ulei si aseaza cu grija chiftelele in ea, una langa cealalta.

  6. Introdu chiftelile pregatite in cuptor, la o temperatura medie, si lasa-le sa coaca pentru 15-20 de minute sau pana cand se fac aurii.

  7. Chiftelele sunt gata pentru a fi servite!

Cum poti servi chiftele de post

Chiftelele de post sunt delicioase si adaptabile in functie de gustul fiecarei persoane, fiind ideale pentru servire atat calde, cat si reci. Inainte sa le servesti, le poti coace si servi cu sosuri, sau salate de legume sau peste.

Pentru cei care sunt adepti ai unei diete strict vegetariene, chiftelele pot fi servite cu sosuri vegetariene, cum ar fi sosul de iaurt, cel de rosii, cel de tahini sau orice alt fel de sos delicios.

In plus, le poti servi cu salata de spanac, orez sau nuci, fiind o optiune dulce-acrisoara delicioasa si echilibrata.

De asemenea, chiftelele de post pot fi servite si sub forma unui sandwich. Aseaza chiftelele pe o felie de paine cu unt de arahide sau cu unt de masline, adauga o foaie de salata si ketchup, apoi lasa-te purtat de aroma si gustul lor placut!

Chiftele de post sunt cele mai populare si mai sanatoase optiuni de gustare, din ce in ce mai siurte si popularirate printre dietele vegetariene. Acestea pot fi pregatite rapid si intrun mod imedia, fiind ideale pentru prepararea mai multor portii deodata.

Gatirea chiftelor de post este simpla si rapida, fiind o gustare sanatoasa si echilibrata pentru intreaga familie. Pe langa faptul ca este satioasa, principala sa eficienta este ca ofera nutritie si energie, fara a fi nevoie sa mananci multe alimente care contin carne.

Chiftelele de post sunt usor de servit oferind o varietate de gusturi pneum ocaziile festive si in zilele obisnuite. Va invitam sa le incercati si sa va bucurati de aroma si gustul unor chifteli delicioase si pline de nutritie!