Atunci cand vine vorba de post si regimul alimentar strict pe care acesta il presupune, nu toata lumea stie exact ce trebuie sa faca. Cu toate acestea, postului i se pot da tot felul de retete si arome, astfel incat sa fie incantator si satisfacator in acelasi timp. Una dintre cele mai populare si la moda modalitati de a pregati o masa delicioasa si la post, fara a continua sa fim constransi sa mancare banala, sunt chiftelele manastiresti. Daca inca nu stii cum sa le gatesti sau iti lipsesc unele informatii uimitoare despre cum sa prepari acest produs, atunci citeste aceasta carte! Va ofera tot ceea ce ai nevoie pentru a pregati mancare delicioasa si la post si va prezenta cum sa prepari chiftele manastiresti.
Ce sunt chiftele manastiresti
In mod normal, chiftelele sunt preparate din carnea macinata si alte ingrediente, precum cartofi sau spanac, care se modeleaza in cercuri si se prajesc cu succes in tigaie. Insa, manastirile au unele retete traditionale de chiftele, care sunt preparate fara carne. Acest tip de chiftele sunt preparate din legume si alte ingrediente usor de pregatit si sunt consumate pentru a celebra postul. Aceasta reteta este atat la moda in intreaga lume, datorita gustului sau unic si interesant.
Beneficii ale chiftelelor manastiresti
Chiftelele manastiresti sunt gustoase, sanatoase si conectate cu sfintenia postului. Acestea ofera multe beneficii nutritionale importante si sunt un mod excelent de a mentine o dieta sanatoasa pe parcursul postului. Sunt special formulate sa fie bogate in nutrienti, fiind sarace in grasimi si usor de pregatit. Legumele folosite sunt frumoase si bogate in fibre, in timp ce cerealele ofera un aport proteic si de energie. Mai mult, aceste legume pot fi sareate cu usurinta pentru a conferi un gust si mai atractiv.
Cum se gatesc chiftele manastiresti
Rezultatele finale arata bine si gustul este delicios! De asemenea, tot procesul de preparare este destul de simplu si nu lasa sentimentul de vina sau oboseala.
I. Ingredientele necesare
Unele dintre ingredientele pe care le vei avea nevoie pentru a pregati chiftele manastiresti sunt:
• 3 cesti de orez (poate fi brun sau alb, sau chiar, ambele);
• O farfurie de spanac, taiat sub forma unei salate;
• 1 ceapa mica taiata;
• 1 ceasca de ulei de floarea soarelui sau masline;
• 4 catei de usturoi;
• 2 linguri de tarhon;
• sare (dupa gust);
• Paine rasa.
II. Procedeul de preparare
-
Intai se fierb trei cesti de orez intr-o cratita cu apa, sau dupa instructiunile de pe ambalaj.
-
Intr-un alt vas, se calesc ceapa cu uleiul, tarhon si usturoiul. Amestecul obtinut se adauga apoi peste spanacul taiat si se amesteca bine.
-
Se adauga orezul fiert intr-un vas mai mare (amestecand cu spanacul si condimentele), se sareaza dupa gust si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
-
Se maseaza apoi, cu mainile inmuiate, compozitia amestecata si se fac bilute de circa 3 cm in diametru.
-
Se adauga in tigaie un strat subtire de ulei si se prajesc pe ambele parti.
III. Servire
Chiftele manastiresti pot servi calde, cu un pic de branza deasupra!
In concluzie, daca veti urma acesti pasi simpli, aceste chiftele manastiresti vor fi pregatite foarte repede si vor face o masa placuta pentru toata lumea. Acestea sunt bogate in nutrienti si proteine, in ciuda faptului ca sunt vegetariene. Aceste delicioase chiftele de post manastiresti va vor satisface apetitul si va vor oferi o experienta culinara unica si delicioasa.