In aceasta zi si varsta, barbati si femei au aceeasi atentie la detalii si fericire atunci cand vine vorba de felul lor de a-si prezenta parul. Majoritatea persoanelor se confrunta cu aceeasi problema: cum sa faci un coc perfect pentru parul mediu. Din fericire, ei pot gasi solutia perfecta!

Inavece, parul mediu devine mai greu de aranjat si, din acest motiv, mai dificil de a pastra in bunstare. Cu mai multe optiuni de stil disponibile, parul mediu poate deveni greu de gestionat, astfel ca parul devine mai susceptibil la deteriorari. Din acest motiv, este important sa stii cum sa faci un coc perfect pentru parul mediu care sa dureze.

Indiferent de volumul sau de lungimea parului tau, aceasta piesa va fi a ta și tu vei putea sa te mandresti cu ea. Este suficient sa urmezi pasii de mai jos si vei obtine un coc perfect pentru parul mediu, fara sa-i distrugi structura sau sa-l lasi sa se prabuseasca mai tarziu.

Pregatirea

Incepe pregatind parul asa cum este pentru un coc ferm si neted. Pentru par gros, se recomanda o spuma de par de putere medie. Pentru parul fin sau componenta, opteaza pentru o spuma mai subti si mai usoara. Distribuie spuma prin par cu ajutorul unui peria placa si umed, pentru a-i da onctuozitate si glucideaza.

Pre-cocare

Inainte de a incepe sa-ti faci un coc permanent, citesc tasarea zonei de la spatele capului, o spirala bine definita si controlata. Prinde parul de la ceafa si abureste-l cu ajutorul unui difuzor/uscator de par. Pentru a crea caldura si a oferi forma sou necesar, foloseste peria rotunda. Asigureaza-te ca folosesti setarea potrivita da caldura.

Partitionarea

Partitionarea parului este una dintre cele mai importante etape cand vine vorba de un coc perfect pentru parul mediu. Asigurati-va ca aveti un rasfata rezultat si parul perfect inainte sa-l aranjati. Prepareaza-te sa folosesti placa sau ondulatorul, dar incearca sa optezi pentru unul mai putin cald. Ai grija sa nu aplici prea multa presiune, pentru a te asigura ca tasarea dureaza.

Coafarea

De multe ori, parul este dat jos pe laterale pentru a obtine un look neted. Deplaseaza-te incepand de la ceafa, tasand parul in sus, fara a-l prinde. Prospecteaza parul de la mijloc spre partea de sus si traseaza un coc mic. Pe masura ce te apropii de partea de sus, fixeaza coduri si la fiecare trei rotunjiri. Pentru un coc mai des, folositi mai multe coduri.

Fixarea

Cu ajutorul unei perii, calca spirala in jos pentru a-i oferi mai multa consistenta. Aplica spray de par de fixare si fixeaza cocul cu ajutorul carabenelor. Cei cu parul mediu le-au ajuta sa obtina un look mai piesat astfel incat parul sa fie mai durabil.

De-a lungul anilor, look-ul cocului a ramas acelasi. Totusi, atunci cand vine vorba de un coc perfect pentru parul mediu, stilul se schimba usor. Prin urmare, pentru cei care doresc sa obtina un coc strict si stralucitor, este important sa stie cum sa faca un coc perfect pentru parul mediu, pas cu pas. Acest articol ofera toate informatiile necesare despre modul de obtinere a unui coc perfect si cum sa-l faci dureaza.