Negresele sunt prajituri populare, oferite ca desert in multe locatii si servite in special la aniversari sau petreceri. Cu toate acestea, ele se pot face usor acasa daca urmeaza cateva sfaturi simple. Intr-o zi ploaioasa, puteti crea un desert de origine, aromat si apetisant prin urmarea acestui ghid pas cu pas care va explica cum sa faceti o negresa simpla.
Ingrediente:
Ingredientele de baza de care aveti nevoie pentru a prepara o negresa clasica, dar delicioasa sunt:
– 120 g ciocolata
-175 g unt
-3 oua
-150 g zahar
-150 g faina
-1 lingurita praf de copt
-8 linguri lapte
-Vanilie
Instructiuni:
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Topiti ciocolata alaturi de unt intr-un vas pe baie de aburi, sau la microunde.
- Amestecati zaharul si ouale intr-un castron. Adaugati lichidul obtinut din topirea ciocolatei si untului.
- Cu un mixer, omogenizati.
- Adaugati vanilia.
- Incorporati treptat faina cu praful de copt.
- Adaugati laptele.
- Puneti compozitia obtinuta intr-o tava pe care o puteti unge cu unt.
- Bagati tava la cuptor pentru aproximativ 30-35 minute.
- Testati cu o scobitoarea. Daca aceasta iese curata, negresa este gata.
- Lasati sa se raceasca inainte de servire.
Servire si Prezentare:
O negresa simpla poate fi servita alaturi de frisca si fructe proaspete pentru decor. De asemenea, se poate decora cu ciocolata topita si nuci. Pe de alta parte, aceasta simple si aromata negresa se poate servi si cu un sos de ciocolata fierbinte, sau chiar si cu un sos de caramel.
Sfaturi si Trucuri:
Negresa poate fi preparata cu ciocolata amaruie sau alba, gustul fiind la fel de delicios oricare ar fi varianta aleasa. De asemenea, se poate adauga aromatice esente la compozitie pentru a crea o negresa inedita. Este indicat sa bagati negresa pregatita la cuptor pe o tava unsa cu unt, inainte de servire.
Speram ca v-am prezentat suficiente sfaturi si indicatii pentru a crea aceasta delicioasa prajitura clasica. Sa pregatiti aceasta negresa simpla prezentata la petrecerea voastra! Veti fi uimiti de cat de usor se face. Respectandu-le pe acestea, situatia se va rezolva iar de acum inainte veti putea oferi o negresa delicioasa! Uitati-va la rezultatul minunat al prepararii si aprobati gustul si aspectul acestei negrese preparate cu atentie.