Negresa este una din cele mai savuroase si usor de preparat retete traditionale romanesti, iar aceasta reteta de post cu gem reprezinta cea mai buna maniera de a pregati aceasta prajitura, ce si-a castigat pe buna dreptate locul de cinste in inimile tuturor.
Negresa – Reteta Traditionala si Gustul Infinit
Negresa prezinta o combinatie intre o crusta crocanta si un blat pufos si moale ce include un strat de crema delicioasa si un topping crocant. Cea mai veche reteta de negresa presupunea folosirea a doua parti de albusuri, zahar, trei parti de grasime si cinci parti de faina, si se prepara prin asezarea in patru straturi.
Acest desert a devenit gradual o specialitate culinara cea mai venerata si medaliata, si reprezinta cea mai buna optiune pentru un weekend in familie sau o petrecere intre prieteni. Cu o istorie ce se intinde pe decenii, negresa este adorata de generatii. Acum ca si cum ar fi ceva si mai bun? Ei bine da, si chiar si mai bun.
Negresa cu Gem – O Savoare ce Se Adapteza Fiecarei Stari si Sezon:
Negresa cu gem, cunoscuta si drept “prajitura cu gem”, se obtine prin simpla adaugare a gemului peste blatul classic, creand astfel o savoare unica, cu adevarat delicioasa. Acest tip de negresa reprezinta “crema de top” a mancarurilor romanesti si cu siguranta va fi preferata in cadrul petrecerilor si evenimentelor la care sunteti invitat.
In ciuda aspectului sau simplu, exista unele etape cheie pentru a obtine aceasta prajitura fina: crusta, blatul, crema, topping si de asemenea, un strat optional de gem.
Ghid Pas-Pas Pentru Cum sa Faci Negresa de Post cu Gem
Acest ghid pas-pas asigura ca veti obtine cea mai delicioasa negresa de post cu gem, astfel:
- Pregatirea Crustei:
- Incingeti cuptorul la 180°C
- Amestecati faina cu zaharul, 5-6 linguri de apa si 2-3 linguri de ulei
- Pregatiti un blat intr-o tava patrata si tava ungeata cu ulei sau unt topit
- Framantati baza aluatului pana ce devine supla
- Asezati aluatul peste tava si presarati cu putina faina
- Leganati aluatul cu o furculita.
- Pregatirea Blatului
- Amestecati ouale, 4-5 linguri de ulei si un praf de sare
- Adaugati 4-5 linguri de lapte cald
- Amestecati faina cu un praf de sare
- Incorporati usor faina la crestetul oului si laptele amestecate
- Ungeti blatul preparat in prealabil cu margarina topita
- Introduceti blatul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-15 minute
- Pregatirea Cremei de Post
- Amestecati peste 500ml lapte fierbinte cu 2-3 linguri de miere
- Amestecati 3-4 linguri de faina intr-o cratita pentru a evita formarea cocoloaselor
- Bateam 2-3 linguri de zahar intr-un castron
- Adaugam galbenusurile si amestecam bine
- Turnam laptele fierbinte si amestecam bine
- Adaugam cateva lamai, langa 1-2 linguri de rom
- Incalzim crema la foc mediu pana se ingroasa
- Pregatirea Garniturii Elegante
- Topiti untul la foc mic
- Adaugam 3-4 linguri de zahar si 3-4 linguri de gem
- Mestecati bine gemul pentru a se incoropra perfect in crema
- Asezati stratul de topping, optional
- Introduceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C
- Coaceti pana se rumeneste
Servirea Negresei cu Gem
Dupa ce multumita pasiilor descrisi mai sus va convingeti ca negresa cu gem este cea mai delicioasa reteta de post, este timpul sa serviti aceasta minunata prajitura.
Negresa cu gem poate fi servita simpla sau alaturi de inghetata, creme sau topping de ciocolata. Aceasta reteta de post cu gem poate fi oferita si cadou, presarat cu albastru sau cu orice customizable-looking topping. Va sfatuim sa serviti negresa cu gem si cu sufletul deschis, asezata pe un platou frumos decorat, eventual alaturi de un castron cu fructe si flori proaspete, alaturi de ceai sau cafea.
Negresa cu gem este o reteta perfecta in orice anotimp sau sezon! Bucatat-o alaturi de cei dragi si savurati momentele petrecute in bucurie si deliciu.
De acum inainte, pretuirea si savoarea traditionala a negresii se va conjuga cu bucuria savurarii in amintirea celor dragi si a momentelor prezente.