Gin Tonica si-a primit numele dintr-un amestec intre gin si apa tonica, doaua ingrediente de baza din aceasta bautura. Inca de la inceputul anilor 1800, Gin Tonica a devenit foarte populara in Anglia si in alte tari, fiind prezenta si in astazi in mancaruri si bauturi. Aceasta se bucura de o popularitate deosebita in randul oamenilor, care o apreciaza din ce in ce mai mult.

Acest articol va explica pas cu pas cum sa prepari o cana de Gin Tonic, sau cum sa-ti faci propriul cocktail pentru a te bucura acasa de aceasta delicata bautura racoritoare.

Tonicul este un tip de bautura alcoolica preparata din gin si apa tonica. Acest amestec poate fi savurat pe post de bautura sau chiar preparat intr-un cocktail. In orice caz, Ginul Tonic este rafinat si are un gust fresh care ii face pe toti iubitorii de bauturi sa se indragosteasca definitiv.

Ingrediente

Exista o multime de ingrediente pe care le puteti adauga pentru a personaliza aceasta bautura si de a o face chiar si mai savuroasa. Iata ce aveti nevoie pentru a prepara o cana de Gin Tonic:

• Un pahar de Gin de 45 de ml;

• Apa tonica 100ml;

• Lime sau lamaie;

• Gheata;

• Smantana si/sau miere.

Instructiuni pentru preparare

 1. Puneti gheata intr-un pahar inalt.

 2. Puneti Ginul si apa tonica in pahar peste gheata.

 3. Adaugati felii de lamaie sau lime pentru a da un gust acru bauturii.

 4. Daca doriti sa adaugati smantana sau miere, amestecati-le inainte de a adauga Ginul si apa tonica.

 5. Amestecati usor bautura cu o lingurita.

 6. Serviti bautura rece si savurati-o!

 7. Aranjati-o decorativ, adaugand felii de lime.

Puteti prepara Ginul Tonic in numeroase moduri, adaugand alte ingrediente pentru a personaliza gustul, cum ar fi portocale, capsunia, coacaze, lichioruri aromatice sau chiar fructe de padure si verdeturi. Acestea pot servi ca o garnitura perfecta.

Cu toate acestea, este recomandat sa nu adaugati prea multe ingrediente deoarece acestea pot afecta gustul initial al bauturii. Incercati sa ramaneti la doar 1-3 ingrediente in plus.

Cum sa prepari un cocktail Gin Tonic

Pentru cei care doresc sa prepare un cocktail Gin Tonic, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente suplimentare:

• Suc de lamaie sau lime;

• Syrup de zahar;

• Suc de fructe, stafide sau gem.

Instructiuni pentru preparare

 1. Puneti gheata intr-un pahar inalt.

 2. Adaugati suc de fructe, suc de lamaie sau lime si apa tonica in pahar.

 3. Adaugati ginul si amestecati usor cu o lingurita.

 4. Daca doriti, adaugati si cateva picaturi de syrup de zahar.

 5. Adaugati cateva stafide ca garnitura.

 6. Amestecati inainte de a servi in pahare.

 7. Verificati gustul si serviti rece.

Asadar, acest articol explorede prepararea unei cani cu Gin Tonic sau a unui cocktail mult mai complex, personalizat. In cazul in care optati sa preparati un cocktail, va recomandam sa adaugati ingrediente in cantitati mici si sa verificati inainte gustul final.

Ginul Tonic este o bautura racoritoare ideala atunci cand aveti musafiri si nu stiti ce sa oferiti. pentru a va bucura si mai mult de aceasta bautura, creati propriul cocktail cu propriul design si gust. Experienta iese din comun!