Gatirea pescadoareste unul dintre cele mai vechi si mai comune modalitati de a manca pestele. A prepara o portie frisca si delicioasa de peste prajit poate fi o provocare pentru cei mai multe persoane. De aceea am adus impreuna acest ghid de buzunar, pentru a-ti arata cum poti prepara o deliciosa masa pescareasca.
De la alegerea unui peste fresc si proaspat, la gatirea sa perfecta, urmeaza pasii din acest ghid pentru a crea un fel de mancare harazitor.
I. Alegeti Pestele
Proaspat
Alegerea pescareici potrivite este cheia principala pentru prepararea unui peste frumos gatit. Inainte de a alege pestele, este important sa stiti daca sunteti in cautareri un peste mare sau mic. Exista o multime de pesti deliciosi pe care ii puteti alege in functie de preferintele voastre, cum ar fi spada, cod, crap sau somon.
••• Este ideal sa alegeti peste proaspat, deoarece va garanteaza o aroma omogena si gustos. Cand cumparati pestele, sa aveti in vedere urmatoarele aspecte:
• Verificati in mod regulat calitatea, slabiciunea si mirosul pestelui. Daca, din pacate, are un miros neplacut, evitati-l si alegeti altul;
• Asigurati-va ca episoul este bine ferit si niciunul din-ie ii sunt deteriorati;
• Verificati daca il pot vedea de cativa ani;
• Verificati daca sunt prezente impuritati in piele;
• Verificati daca ochii pestelui sunt imbujorati si stralucitori.
Pestii proaspeti arata intotdeauna! Daca le cumperi din piete locale sau de la un restaurant, poti intreba direct furnizorul daca pestele este produs chiar azi.
II. Alegerea Modului Ideal de Pre-Gatire
Gatirea pestelui este doar una dintre componentele principale ale experientei pescaresti. Acesta poate fi preparat prin gatire inabusita, rumenita sau gratar, insa modul optim de pregatire pentru un peste prajit perfectionat este prin prajirea intr-o tigaie.
• Stergeti pestele și curatati-l.
• Cel mai bun mod de a curata pestele este sa il stergi cu un prosop uscat și sa elimini toate impuritatile si sa portionezi carnea lui.
• Umeziti usor pestele cu ulei, astfel incat sa capete o senzatie de mixtura si sa nu se intipareasca.
• Nu cantariti pestele prea tare deoarece aceasta ar putea afecta carnea fina si ar putea duce portia ta perfecta de peste la un esec.
• Presarati sare si piper, dupa gust.
III. Gatiti Pestele La Perfectiune
• Incalziti tigaia fara a adauga prea multa grasime sau ulei.
• Asezati pestele intr-o putina; pestele se va rumeni din cele doua parti timp de patru sau cinci minute.
• Apoi, stergi murdaria de praf și resturile pe care le-a lasat pe tigaie si lasa pestele sa se prajeasca pentru inca 5-6 minute, dependent pe cat de mare este purcelul si preferintele tale personale.
• Cand pestele este gata, trebuie sa aiba o culoare stralucitoare uniform.
IV. Serviti Pestele In Mod Creativ
• Pestele poate fi servit simplu, sau la fel de creativ cat dai tu.
• Incercati sa combinati cu diverse sosuri delicioase, cum ar fi sosul de lamaie, rosii, ardei si ketchup sau chiar si pesto.
• Tăiați pestele in bucăți mici, puțin mai mari decât tăietura. Acest lucru arata ca si cum ai fi un profesionist si, de asemenea, oferă o cantitate uniforma de căldură si cresc pestele ca sa se rumeneasca.
• Aduceți mancarea la masa cu o salată sau chiar cu orez sau cartofi prajiti ca lateral.
V. Bucurati-va De Pestele
Prajit Perfect
De indata ce aveti o porție fina si delicioasa de peste prajit, aveti toate motivele pentru a va bucura. De obicei, aluatul este ideal pentru servire; acesta arata deloc de seiy si se poate introduce cu usurinta in gura.
A manca un peste gatit este un mod minunat pentru a savura natura. Pasii din acest ghid de buzunar sunt doar cateva dintre cele mai bune idei pe care le puteti folosi pentru a prepara o portie frageda si delicioasa. Nu uitati sa savurati acest deliciu!
Speram ca acest ghid de buzunar v-a ajutat sa faceti un peste prajit frumos si gustos. Urmati pasii descrisi si sigur veti obtine rezultatele dorite. Mai presus de toate, bucurati-va de experienta. Sanatate!