Ascendentul, denumit si ascendent zodiacal, este un element important in astrologie si reprezinta semnul zodiacal care se ridica la orizont, in acelasi moment in care tu te-ai nascut.

Acest semn zodiacal constituie o parte esentiala a profilului tau astrologic si influenteaza foarte mult trasaturile personale, cum sunt personalitatea, comportamentul si caracterul.

Daca vrei sa afli ascendentul tau, trebuie sa stii cat de importanta este data si ora exacta inlocuirii in astrologie.

Iata Cum sa Determini Ascendentul Tau Zodiacal:

  1. Afla cea mai exacta informatie privind data si ora nasterii tale.

In mod traditional, ascendentul se calculeaza folosind ora exacta in care te-ai nascut (cu toate cele aproximativ 5 minute in plus sau in minus).

  1. Descarca un program de calcul astrologic.

Exista numeroase variante de programe astrologice, unele fiind gratuite, pe care le poti descarca si instala pe PC-ul tau.

  1. Introdu informatia din punctul 1 in programul de calcul astrologic.

Dupa ce te-ai asigurat ca ai ales programul potrivit pentru tine, introduce data si ora nasterii tale, precum si ora normala si latitudinea si longitudinea orasului in care te-ai nascut.

  1. Vezi rezultatele.

Dupa ce ai introdus toate informatiile, programul de calcul astrologic iti va arata ascendentul tau real, semnul zodiacal sub forma de grafice de cer si interpetari detaliate.

Pe scurt, aflarea ascendentului – semnul zodiacal care se ridica la orizont in acelasi moment in care te-ai nascut – este un exercitiu destul de complicat si trebuie sa stii data si ora exacta a nasterii tale. Cu toate acestea, cu ajutorul unui program de calcul astrological, poti afla ascendentul tau.