Sf. Alexandru, cunoscut si sub numele de Sf. Cross, este unul dintre cei mai cunoscuti sfinti din crestinism si are un loc important in calendarul sarbatorilor crestinesti. Acesta a fost unul dintre cei mai puternici si devotati ucenici ai lui Iisus si a fost primul patriarh al Bisericii Crestine. A fost martirizat in anul 68 de catre romani pentru marturia sa despre Evanghelii. Acesta este sarbatorit la 13 septembrie in fiecare an.

Istoria Sf. Alexandru si Importanta sa in Crestinism

Sf. Alexandru a primit acest nume in momentul in care wou-a fost botezat de catre Iisus. Acesta era inainte de a fi botezat un om liber si s-a nevoit de-a lungul vietii sale sa urmeze exemplul Mantuitorului. Acesta a fost martirizat sub imparatul Nero, dupa ce a marturisit cu tarie in fata lui despre credinta sa in Domnul Iisus. Dupa moartea sa, bisericile crestine au crestinat sa se roage la acest sfant si au declarat 13 septembrie ca data la care acesta este sarbatorit si pomenit.

Semnificatia spirituala a Sf. Alexandru

Credinta acestui sfant in Domnul Iisus si devotamentul sau pentru Evanghelii constituie o binecuvantare importanta pentru multi oameni din intreaga lume. El simbolizeaza curajul, devotamentul si iubirea fata de Creator al lui Dumnezeu. Acestia simbolizeaza curajul prin care pot sa urmeze exemplul lui Iisus si prin care sa ne punem propria credinta la incercare. Sf. Alexandru, prin acest exemplu, invata lumea sa lupte pentru ceea ce ea crede si sa aiba curajul pana la sfarsit.

Cum se Sarbatoreste Sf. Alexandru

Sf. Alexandru este sarbatorit in intreaga lume la 13 septembrie. Aparitia sa de-a lungul anilor a insemnat o binecuvantare pentru multi si chiar si astazi oamenii manifesta ingaduinta, iubire si compasiune fata de cei din jur prin rememorarea activitatilor acestui sfant martir.

Aceasta sarbatoare este una importanta pentru multi crestini, de indiscutabil simbolizeaza pacea si uniunea intre oameni si are un rol important in cultivarea devotamentului, respectului si iertarii in rândurile crestinesimului.

Sfintele servicii pentru Sf. Alexandru

In cele mai multe parohii unde Sf. Alexandru este venerat, se organizeaza servicii speciale sau Liturghii ale Sfintilor care se tin pe parcursul intregii zile, unde in general se citesc impreuna Cuvintele Mantuitorului si sunt facute rugaciuni speciale. Aceste servicii sunt destinate venerarii si inchinarii acestui sfant si simbolizeaza iubirea si devotamentul pentru Domnul Iisus.

Ritualurile religioase ale Sf. Alexandru

Ritualurile oficiale si religioase pentru Sf. Alexandru se organizeaza in intreaga lume. Acestea sunt restranse si apar bineninteles in cadrul serviciilor religioase organizate de parohiile care se organizeaza in diferite zone si zone geografice.

Acestea constituie adesea o binecuvantare esentiala pentru multi care doresc sa fie mai aproape de Dumnezeu si de Sfantul in viata lor. In cadrul acestora se citesc Cuvintele lui Iisus, se cantaresc si se fac rugaciuni speciale.

Feste si Activitati Speciale dedicate Sf. Alexandru

In mod traditional, religia crestina nu specifica o anumita activitate sau festivitate care sa fie dedicata acestui sfant, ci totusi mai toate parohiile si bisericile organizeaza in mod traditional unele feluri de petreceri si activitati de curandare.

Cele mai populare si cunoscute activitati ce se organizeaza in cinstea Sf. Alexandru sunt:

-Petrecerea organizata in mod traditional in memoria Sa, care are loc la 13 septembrie in fiecare an.
-Parada in Cinstea Sa care se organizeaza adesea in mod traditional, care merge in jurul orasului si care cuprinde cadouri, cantari si posturi speciale in fiecare an.
-Activitati de slujire in Cinstea Sa care se organizeaza in mod traditional, cum ar fi repara orologele si aparatele sau ajutarea celor saraci.

Sf. Alexandru este unul dintre cei mai importanti si vechi sfinti din crestinism si cu toate acestea a ramas venerat si important pentru multi. Festivitatile si activitatile aduse in cinstea acestuia nu au pierdut taria in ultimii cinci sute de ani, iar sarbatoarea sa este cea mai importanta din calendarul crestin. Chiar si astazi, sfantul este venerat de crestini din intreaga lume si este onorat in cea mai inalta masura.