Oana Matache este una dintre cele mai importante voci din muzica contemporană românească. Din 2002, când a devenit cunoscută publicului pentru prima dată, cântăreaţa română a cucerit industria muzicală româneasca cu piesele ei nonconformiste şi originale. A cucerit audienţa de toate vârstele cu cântecele ei melodioase şi profunde, care aduc o adevărată încărcătură emoţională şi mesaje profunde despre viaţă. 

Astăzi, ea este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din țară, cea mai de succes cântareță din România și e fanul și artistul preferat al multor români. De asemenea, Oana Matache a reușit să-și construiască o carieră internațională, reușind să cânte la numeroase festivaluri sau să se alăture trupei artistice de înaltă calitate a lui Robbie Williams. Iată câteva lucruri interesante despre Oana Matache și viața ei.

Istoria lui Oana Matache

Oana Matache s-a născut pe 17 februarie 1989 în județul Buzău, România, în familia Oanei și Lucian Matache. Ea a crescut în satul său natal, unde a petrecut copilăria și adoarneșteața. Oana a fost întotdeauna interesată de muzica, astfel că a început să cânte încă din vârsta de 6 ani, luându-și lecții de canto și de violoncel. Anii săi adolescenți i-au adus prima apariție pe scena muzicală, când a participat la Festivalul Muzicii Ușoare de la Cluj-Napoca. După obținerea diplomelor sale și în primăvară lui 2002, Oana Matache a aflat că a câștigat concursul “Iniţiativa Hit” din România, care i-a oferit şansa de a lansa primul ei album.

Debutul Oanei Matache

Primul album al Oanei Matache, intitulat “Fiinţă”, s-a lansat pe 16 septembrie 2002. Albumul a fost un succes imediat, Oana câștigând primul său Premiu Muzical MTV România pentru “Best New Artist” la sfârşitul aceluiasi an. Albumul a cuprins single-uri precum “Străin într-un Tarâm Necunoscut”, “Cât de Frumoasă Eşti”, “Lambada” şi “Singurătate”. Aceste melodii s-au bucurat de recunoştinţă din partea publicului, punând în evidenţă vulnerabilitatea şi forţa profund emoţională a Oanei Matache.

Cariera Oanei Matache

De la lansarea albumului “Fiinţă”, în 2002, Oana Matache a reuşit să construiască o carieră de succes în muzica românească. Ultimul său album, intitulat “Și Ea”, a fost lansat pe 19 octombrie 2013 şi s-a bucurat de numeroase aprecieri din partea audienţei. De-a lungul anilor, Oana a lansat piese nostime, precum „Cât de Prețios Ești”, „Îmi Place”, „Simplu”, „Mâini Sfinte”, „Cea mai Frumoasă Floare” şi „Amintirea Ta”. Aceste melodii s-au bucurat de recunoştinţa publicului, punând în evidenţă profunzimea și sentimentele emoționale ale Oanei Matache.

Colaborări ale Oanei Matache

Oana Matache a colaborat cu numeroşi artişti din muzica românească, precum: Vescan, Andra, Inna, Dorian Popa, Alina Eremia și mulți alții. De asemenea, ea a devenit una dintre vedetele trupei artistice a lui Robbie Williams, care a întreprins turnee in Marea Britanie şi alte ţări. De asemenea, în decursul anilor a participat la numeroase festivaluri internaţionale, precum: Sfântu Gheorghe Music Festival, Roma Music Festival, şi altele. Aceste colaborări au marcat afirmarea, pe plan internaţional, a lui Oana Matache.

Premiile și successul Oanei Matache

În decursul carierei sale muzicale, Oana Matache a reuşit să câştige o varietate de premii, precum: Premiul Muzical MTV România pentru „Best New Artist” în 2002, Premiul Muzical Cannes Lions în 2012, Premiul României pentru Muzica de Calitate în 2013, Premiul UNICEF pentru „Artist Plin de Curaj 2014”, „Premiul Radio ZU pentru Cel mai bun Clip Pop 2015“ şi multe premii MTV România, premii UNICEF și premii ALBUM. De asemenea, ea a devenit unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti din ţară, fiind votată ca artistul ce trebuie să înregistreze imnul Festivalului de la Buftea din 2016.

Viziunea Oanei Matache

Oana Matache încurajează femeile să se identifice cu cine sunt şi să lupte pentru visurile lor. Prin melodiile şi mesajele sale profunde, Oana inspiră oamenii să se îmbrace cu curajul de neînvins, să creadă în forța lor interioară și să-și folosească propria voce pentru a schimba lumea în care trăiesc. De asemenea, artista poartă discuţii despre importanta relaţiilor sănătoase, iubirea de sine, dezvoltarea propriilor talente şi responsabilitatea noastră umană faţă de cei din jurul nostru.