Romania este renumita pentru frumusetea sa naturala abundenta si varietatea sa culturala. Cu atatea locuri de vizitat in tara sa natala, este greu sa alegi cea mai deosebita experienta. Din fericire, am facut munca pentru tine si am selectat cele mai atractive si interesante locuri din Romania, fiecare oferind ocazii unice pentru explorare si experienta. Iata care sunt cele mai deosebite locuri de vizitat in Romania.

1: Castelul Peles

Denumit drept “castelul viselor regale”, Castelul Peleș se află în comuna Sinaia din județul Prahova. Acest castel replica a fost construit între anii 1873 și 1914 pentru a servi ca reședința regală pentru familia de Hohenzollern-Sigmaringen. Castelul Peles a fost clasificat ca unul din cele mai bine restaurate si bine pastrate castele din lume, precum si una dintre cele mai frumoase construcții din România. Poți admira decoruri luxuriante, capodopere de artă și gardenuri exotice, acestea fiind motivele principale pentru care castelul a devenit unul din locurile de vizitat pe lista majoritatii turistilor in timpul vacantei in Romania.

2: Muzeul Antipa

Muzeul Național Grigore Antipa din București este cel mai mare muzeu de științele naturii din România si unul dintre cele mai renumite din Europa de Est. Având o vasta colecție de animale și plante, precum și o interesanta biblioteca si salari ai fosilelor, acest muzeu oferă o varietate de oportunitate de explorare. Muzeul Antipa gazduieste, de asemenea, numeroase exponate interactive, evenimente tematice si demonstratii care ofera cunostinte despre lumea naturii in moduri creative.

3: Cheile Bicazului

Cheile Bicazului, in judetul Neamt, sunt, fara indoiala, unul dintre cele mai spectaculoase trasee din Romania. Pur si simplu uimitor, acest loc este numest “amfiteatrul impresionat de natura” din cauza reliefului stancos minunat si a spectaculosului lac Bicazului. Aici se poate admira belsugul de forme si culori brazdate la inceputul defileului si se poate vedea noroiul in norii care acopera peisajul. Acest loc te vor lasa si mai surprinsi cand vezi canioane ale raurilor Bicaz si Bicajel care calatoresc printre stancile inalte din regiune.

4: Muntii Fagaras

Muntii Fagarasului, si cunoscuti si sub numele de “Muntii Carpatilor”, este cea mai inalta si cea mai faimoasa creatie a naturii din Romania. Formati cu milioane de ani in urma, va puteti bucura de linistea si pacea unica a acestui loc. Cu o altitudine de 2525 de metri, pentru escaladatori sau amatorii dificilului traseu, muntii Fagaras sunt destinatia perfecta pentru experiente de viata.

5: Cetatea Corvinilor

Cetatea Corvinellor sau “Cetatea din Carpati” se află pe locul 4 in lume dupa calitatea si soliditatea sa. Această cetate istorica, construită intre 1446- 1456, a servit ca punct cheie al reședinta Regelui Iancu de Hunedoara si se poate bucura de splendida sa arhitectura si caracteristicile sale. Puteti explora conace, biblioteci si clădiri, toate cu priveliști și puncte de belvedere remarcabile.

6: Parcul Natural Retezat

Parcul Natural Retezat este unul dintre cele mai frumoase parcuri nationale din Europa, situat in Carpatii Meridionali in Judetul Hunedoara. Ofera mai multa varietate in flora si fauna. Acest parc salbatic prezinta cascade ce curg printre fantastici stancari si lacuri glaciare, toate acestea oferind ocazia de a se bucura de frumusetea si beauty mediu inconjurator. Puteti explora parcul cu pasarele, permitandu-va sa va conectezi cu natura in moduri inimaginabile.

7: Muntii Bucegi

Muntii Bucegi sunt unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din Romania, de facto cea mai inalta creasta din Bulgaria. Cu vederi spectaculoase asupra varfurilor ascutite, munti Bucegi ofera o oportunitate perfecta pentru austeritate si refugiu. Potrivit traditiilor locale, acestia formeaza intrarea spre Tara Zeilor, iar in muntii se afla Biserica Sfantului Nicolae. Catararea in aceasta zona este una dintre cea mai indragite activitati prin care poți explora inca frumusetea mediu inconjurator. Aceasta zona Ruginoasa este de asemenea nisa perfecta pentru iubitorii sporturilor aeriene, precum parapante si para-șac.

8: Manastirea Arnota

Manastirea Arnota este situata la cateva zeci de kilometri de Iasi, intr- o oaza de liniste si pace, fiind amplasata in mijlocul unei prapastii ascunse. Plina de belsugul artistic si arhitectural al manastirii si a imprejurimilor sale sale, acesta formeaza un punct de odihna si liniste pentru sufletul cautator. De asemenea, puteti explora biserica din campusul manastirii. Aceasta biserica ofera o priveliste exceptionala asupra a ceea ce inseamna istoria si traditia spirituala in Romania.

9: Lacul Sfanta Ana

Lacul Sfanta Ana,in judetul Harghita, este cel mai mic lac vulcanic din lume si, fara indoiala, unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat in Romania. Aceasta entitate apare in mijlocul Carpatilor si duce cu gandul la pasaje despre mituri si legendele locale. Desi lacul este construit pe fundul unui crater vulcan, gazduieste o bogata fauna si flora, oferind oportunitatea unei experiente interesante pentru cei care exploreaza misteriosul lac.