Cine este Larisa Dragulescu? Un interviu despre viata lui Larisa

Larisa Dragulescu este unul dintre cele mai respectate nume la nivel mondial in industriile artei si design-ului. Arta sa provocatoare si creative este cunoscuta si admirata de milioane de fani de pe tot globul.

Cariera sa artistica a inceput in anul 1969, cand a absolvit Scoala de Arta Populara din București cu specializarea in sculptura. A urmat zeci de mese rotunde, expozitii si showcase-uri, conferinte si chiar si un numar de stagii in China, ceea ce are l-a ajutat sa se afirme ca autor si sa se transforme in un renumit mentor pe plan international.

In acest interviu, o vom cunoaste mai bine pe Larisa Dragulescu si vom invata cat de mult a reusit sa invete si sa faca in cei peste 50 de ani petrecuti in industria sa.

Un raport despre istoria artei sale

Larisa Dragulescu s-a nascut in Bucuresti in anul 1947 si a urmat cursurile de la scoala de arta populara din Bucuresti. Imediat dupa absolvire, arta ei a fost intampinata cu entuziasm si imediat s-a facut remarcata in Romania. A primit un numar important de premii si a reusit sa câștige celebrele premii ale Academiei Române de Arte Frumoase.

De-a lungul anilor, Larisa Dragulescu a reusit sa-si faca un nume si sa isi etaleze originalitatea inmultind numarul premiilor castigate. Printre acestea se numara Premiul pentru excelenta in sculptura al Asociatiei Artistilor Contemporani Longin, premiul Cartelul de Aur pentru proiectul de scultura din Granit, si premiul de excelenta din partea Ministerului Culturii si Patrimoniului.

Stilul si mesajul sau artistic

In anii ’90, Larisa a inceput transformarea stilului sau artistic si a creat noi concepte mai provocatoare intr-o varietate de medii. Mesajul sau artistic se fundamenteaza pe o serie de elemente, trairi si semnificatii. Artistul insusi nu defineste mesajul sau, lasa oamenilor sa descopere si sa afle ce inseamna, luandu-si insusi ideile din cadrul lumii obiectelor sale si asacarszand un numar impresionant de simboluri, in special din natura.

Larisa Dragulescu lucreaza in principal cu materialul natural cum ar fi granitul, marmura si fildesul, dar apropo de asta, una dintre temele intalnite frecvent in oeuvrele sale este și nevoia de recunoastere a celor mai mici. De aceea, materialele folosite in creatiile sale sunt cele care sunt adesea considerate incomplete si zabovesc in umbra, aducand toata atentia pozitiva asupra pieselor sale.

Mostenirea sa

Dupa peste 50 de ani de cariera, este important sa subliniem ca datorita contributiei sale unice in industrie, Larisa Dragulescu are devenit un nume de referința si mentor pentru generatiile tinere care încearca sa descopere arta .

Cele mai importante elemente ale vietii sale, precum increderea si devotamentul pentru ceea ce face, se reflecta in cele 12 pagini de lucrari de referinta in domeniul artei si design-ului, care a reusit sa adune in cele mai incarcate lumi culturale din Orientul Mijlociu si Asia.

Eforturile sale se fac cunoscute si pe plan international prin conferintele pe care le sustine deseori in cadrul urmatoarelor organizatii:

  • Bienala de arta contemporana de la Viena

  • Forumul de Arta de la Roma

  • Forumul de arta Belfast

  • Forumul de arta din Praga

  • Atelierul de design Hajdúszoboszló

  • Forumul International al Artistilor Frumosi

  • Forumul international al artistilor independenti

Acestea sunt doar cateva dintre evenimentele la care Larisa Dragulescu interactioneaza si ii ajuta pe artistii tineri sa puna in valoare talentele si arta.

Luptele ei

De-a lungul anilor, cariera si succesul ei s-au lovit de provocari in calea sa si, in ciuda acestora, Larisa Dragulescu a ajuns la respectul si admiratia pe care le cunoastem astazi. A trebuit sa se adapteze constant schimbarilor manifestate de piata de arta si de design si a trebuit sa ii invete pe oameni cum sa isi prezinte opera si sa descopere natureza sa intelectuala si experienta sa.

De asemenea, ea si-a dedicat truda unei cauze mai putin cunoscute, aceea a recunoasteri internaționale a artistilor tineri, fiind un mentor si un sustinator al valorilor culturale si artistice. S-a implicat in numeroase proiecte de promovare a creativitatii celor mici si, de asemenea, promoveaza aceasta cauza in cadrul conferintelor mondiale si in urmatoarele tari: Marea Britanie, Franta, Statele Unite, Germania si China.

De-a lungul carierei sale, Larisa Dragulescu a demonstrat mereu ca are abilitatea de a se crea propria si originala poveste artistica, dar si capacitatea de a mentine trairi si emotii, si ceea ce a reusit sa faca in cateva decenii il pune pe aceasta artista intr-un loc aparte in industrie.

Concluzie

Larisa Dragulescu este un nume recunoscut, respectat si iubit in industria de arta si design, fiind una dintre figuri artistice cheie la nivel mondial. Activitatea sa artistiaca de peste 50 de ani ofera inspiratie si mentorat pentru urmatoarele generatii, promova cauzele culturale, recunoasterea artistului si organizarea in numeroase tari, aducand la lumina talentul a numeroase tineri artisti. Cu o dedicatie deosebita si o contributie unica in acest domeniu, Larisa Dragulescu este un adevarat simbol al industriei sale, datorita conceptelor sale creative si provocatoare si recunosterea internationala a mesajului ei artistic.